Ako správne podávať tabletový Paralen pre deti?
dobrý deň prosím vás prešli sme na tablet kovy paralen pre deti, 2 tabletky má dieťa užívať ale raz to vyvracia raz nie prosím vás ako to podávať deťom, ja som mu to dala už aj do medu ale na dlho a trošku vyvracal alebo som to včera skúšala ROZ drviť ALEN do čaju a aj toho naplo Ale 3 dni dozadu keď to mal prvýkrát tak vôbec ho to nenapadlo a prehltol. neviem či už vieš že čoho čaká že to je horkej tak preto ho to nadúva vyvracia to naspäť
@mama4444 Zbytocne trapenie, este na to nie je pripraveny. Radsej este sirup.
Paralen sú mini tabletky, daj celú, nedrv, zapiť malým množstvom čaju alebo ovocnej šťav, nebude cítiť chuť tablety. Keď vie prehltnúť, sirup už nedávaj.
@mama4444 kúp mu Nurofen junior, je to ako Haribo cukríky, mäkké a sladké. Je to síce iná účinná látka ale tiež na teplotu a bolesť. Koľko váži? Ak mu už dávaš tbl Paralen tak sirupu by musel vypiť veľa, to mu zaťaží žalúdok, mne z toho deti vracali. Keď momentálne nemáš nič iné tak mu ten Paralen rozdrv a daj na lyžičku s čajom prehltnúť.
@mama4444 Zbytocne trapenie, este na to nie je pripraveny. Radsej este sirup.
@tuniska_008 no mne napriklad prave zo sirupu zvracala, asi od 4 rokov uz bol problem. Nakoniec sme používali rozpustné tablety v ustach nurofen. Aj ked je tuším oficiálne od 6 rokov a viac kil. A vsak oni tam davkuju 2 tablety. A vsak ked sa pozrie kolko mg obsahuje jedna tableta, tak to bolo rovnako ako by ane potrebovali sirupu. Mali sme to tak odobrene lekarnickov, co nam to odporučila, ale som volala aj lekarke ci mozeme tak davat. Teraz sme na tablete a pol.
Skusala som aj paralen rozpúšťat, lebo prehltnut mi to nechcela a tiez sa zgrcala.. To proste citit vo vode ako prášok. Ked som musela davat čierne uhlie, to som pucila s bananom, to celkom slo. Mozno by tak sla aj tabletka
Sú to maličké tablety, dcére trojročnej dám tabletku do hrdla ovocnej kapsicky a rýchlo jej to vytlačim do pusy, prehltne kapsicku aj s tabletku a ani nevie , že nejakú zjedla 😅

Daj mu sirup, naco ho trapis