icon

Ako správne vybrať kliešťa?

3. sep 2025

Ahojte,
ked som isla syna sprchovat, vsimla som si pri klucnej kosti, ze nieco ma. Hovorim mu, ze co to mas? Chrasticku? Tak som to chytila a vytrhla, lebo to odstavalo. A pozeram a to kliest. Vybrala som ho normalne prstami, lebo som nevedela ze je to kliest. Bol uplne malinky… miesto som vydenzifikovala. Ostal tam malinky cerveny fliacik. Nemohol byt prisaty viac ako cca hodinu-dve. Resp.vobec nebol nasaty. Ved to nevyzeralo prvotne ani ako kliest. Vybrala som ho urcite celeho…
Len ja uz teraz mierne stresujem 😄 pred kliestami mam respekt. Resp.som trosku mimo z toho, ze som ho vybrala normalne prstami. Znamena to, ze este nebol dobre ani nacucnuty?
Dakujem

colsami
3. sep 2025

Asi nerozumiem, co vlastne riesis. Kliest bol, nie dlho, vybrala si ho a hotovo. To ci si ho vybrala normalne prstami, neviem co by malo hovorit o jeho nacucnuti 🙂

autor
3. sep 2025
@colsami

Asi nerozumiem, co vlastne riesis. Kliest bol, nie dlho, vybrala si ho a hotovo. To ci si ho vybrala normalne prstami, neviem co by malo hovorit o jeho nacucnuti 🙂

@colsami no ze mi pride zvlastne, ze som ho dokazala vybrat prstami 😄 a ci treba nieco sledovat

anavixy
3. sep 2025

Mne pride zvlastne ze si si myslela, ze tam ma chrasticku, tak si mu ju odtrhla 🤷🏻‍♀️😄 ale nie, nemusis sa bat, kliesta si vybrala, nacucnuty bol zrejme naozaj kratko, vytiahla si ho celeho, takze nemusis nic riesit. Zapis si datum a keby sa objavili nejake nespecificke priznaky choroby tak do mesiaca cca, tak to spomen dr.

autor
3. sep 2025
@anavixy

Mne pride zvlastne ze si si myslela, ze tam ma chrasticku, tak si mu ju odtrhla 🤷🏻‍♀️😄 ale nie, nemusis sa bat, kliesta si vybrala, nacucnuty bol zrejme naozaj kratko, vytiahla si ho celeho, takze nemusis nic riesit. Zapis si datum a keby sa objavili nejake nespecificke priznaky choroby tak do mesiaca cca, tak to spomen dr.

@anavixy hehe, lebo som si nebola ista ci je to odpadajuca chrasta alebo nejaka spinka 😂 a ono sa to tak odlepilo, tak vravim chrasticka to bola. A potom pozeram, ze to ma nohy 😂😂😂😂
A dakujem. Poznacila som si. On bol s babinou na poli… a fakt to bolo max 2h pred tym co som ho isla sprchovat.

katkasav
3. sep 2025

sleduj miesto ako sa hoji, ci sa nerobi flak, bud rada, ze siel tak lahko, ja mam z kliestov tiez trochu paniku, malokedy sa mi podari celeho vybrat, hlavne ked je este maly nedospely

autor
3. sep 2025
@katkasav

sleduj miesto ako sa hoji, ci sa nerobi flak, bud rada, ze siel tak lahko, ja mam z kliestov tiez trochu paniku, malokedy sa mi podari celeho vybrat, hlavne ked je este maly nedospely

@katkasav no ja mam z nich tiez miernu paniku 😆
Dakujem. Budem to sledovat. Poznacila som si to do kalendara

anavixy
4. sep 2025
@katkasav

@katkasav treba ho mokrym tamponom posuchat a on sa pusti sam, praveze malicke sa vyberaju lahko.. a ked sa aj hlavicka odtrhne, nevadi to, ziadne toxiny uz z hlavy nepojdu.