icon

Ako správne vykonávať hygienu intímnych partií dievčatiek?

alan1234
Včera o 20:03

Mam 3 rocnu dceru. Doteraz som jej cikulku( vaginu, susku) umyvala iba vodou. Kedze niekeby sa jej zapari a ma tam krem ktory neide zmyt cistou bodou kupila som mydlo na intimnu hygienu a umyla jej mydlom ale strasne plakala ze ju to stipe. Ako to robite? je to moja prva dcera tak som trochu mimo. Ako prebieha intimna hygiena dievcatiek u vas?

belllinka
Včera o 20:10

@alan1234 to jej vazne umyvas vaginu?

pr85
Včera o 20:11

@alan1234 keď sa pokaka, prebalim ju a utriem ju pred tým vlhcenymi obruskami. Kúpeme ju vo vode vo vani a má detský sprchách a tým ju umývame.

zuzkaa1991
Včera o 20:11

@alan1234 najhoršia vec intímne mydlo mne uplne zničila ph v posve odvtedy sa umyvam len čistou vodou tak isto aj moju dcéru 7r nikdy som na cikulu nepouzila mydlo jedine zadoček umyjem mydlom a klop klop nikdy nemala problém umyva sa kazdy den..ked sa jej. Nechce hlavne zime tak len zadocek a cikulu umyjeme...co používate na zapareninu?ked náhodou mala tak imazol.som.davala a pekne aj vodou išiel dole

weleda123
Včera o 20:13

Nič. Moja gyn je aj detská, minule som sa jej na to pýtala a nemám jej tam v žiadnom prípade patlať žiadne mydlo ani gély, ani krémy. Umyť vodou a hotovo.

anonym_b748d6
Včera o 20:15

Kazdy gynekolog ti povie ze intimne mydla by nemali pouzivat ani dospele zeny a nie este male deti. Samozrejme ze ju to stipe. Umyvaj len vodou.

anonym_d10b09
Včera o 20:20

vodou a ak chytila zapal alebo podobne tak kamilkovou vodou .. zaarenina klasika sudokrem

anonym_2bff02
Včera o 20:27

My umyvame detskym gelom, normalne taky ten olejovy z Biodermy na atopicku kozu, hlavne teda vonkajsie pysky, nejak extra to nedrhnem, male pysky , len co tam zajde trosku z tej peny, starsia uz pouziva intimny gel, uz mala aj kandidozu v lete, uz ma 10 rokov a vytok, pouziva jemny bez SLS, s dobrym zlozenim, Jessa, obom nam vyhovuje, nestipe, ani zapaly z toho nemame. Mne sa hnusi umyvat sa len cistou vodou, kedze sa ani neholim a na chlpoch predsa ostanu zvysky mocu, vytoku, potim sa, to cista voda fakt nezmyje. Mna by zaujimalo, co za penu pouzivaju tie zeny, co sa holia kazdy druhy den do hladka, ci len cistou vodou. Lebo tie peny vsetky stipu, aj obycajny sprchac. Samozrejme, ze nic nedavam dovnutra, umyvam len vulvu a autorka urcite nemyslela, ze umyva vaginu zvnutra, ale len vulvu, bohuzial, spravny nazov asi nevedela pouzit.

anonym_d27b37
Včera o 20:35
@anonym_2bff02

My umyvame detskym gelom, normalne taky ten olejovy z Biodermy na atopicku kozu, hlavne teda vonkajsie pysky, nejak extra to nedrhnem, male pysky , len co tam zajde trosku z tej peny, starsia uz pouziva intimny gel, uz mala aj kandidozu v lete, uz ma 10 rokov a vytok, pouziva jemny bez SLS, s dobrym zlozenim, Jessa, obom nam vyhovuje, nestipe, ani zapaly z toho nemame. Mne sa hnusi umyvat sa len cistou vodou, kedze sa ani neholim a na chlpoch predsa ostanu zvysky mocu, vytoku, potim sa, to cista voda fakt nezmyje. Mna by zaujimalo, co za penu pouzivaju tie zeny, co sa holia kazdy druhy den do hladka, ci len cistou vodou. Lebo tie peny vsetky stipu, aj obycajny sprchac. Samozrejme, ze nic nedavam dovnutra, umyvam len vulvu a autorka urcite nemyslela, ze umyva vaginu zvnutra, ale len vulvu, bohuzial, spravny nazov asi nevedela pouzit.

@anonym_2bff02 hygiena by sa ti lepsie udrziavala, keby si sa dole oholila, alebo aspon to tam rapidne skratila a vacsinu oholila.
Pouzivam obycajny sprchac a nic ma nestipe.

anonym_7720a4
Včera o 20:36

Na intímne partie je top čistá voda a nič iné.... zadok kľudne sprchačom

anonym_8e4936
Včera o 20:36
@anonym_2bff02

@anonym_2bff02 s hocijakym sprchacom, cim mas dlhsie chlpy tym dlhsia procedura, za tych xx rokov je to 2min zalezitost

anonym_7d452d
Včera o 20:55
@anonym_d27b37

@anonym_2bff02 hygiena by sa ti lepsie udrziavala, keby si sa dole oholila, alebo aspon to tam rapidne skratila a vacsinu oholila.

@anonym_d27b37 len či uz tam nema prales. Dzungla s opicami.

anonym_d27b37
Včera o 20:58
@anonym_7d452d

@anonym_d27b37 len či uz tam nema prales. Dzungla s opicami.

@anonym_7d452d som myslela, ze dnes uz holenie alebo aspon skratenie chlpov patri k takemu hygienickemu standardu

kiki68
Včera o 21:00

Umyt vodou, urcite nic ineho. Aby sa neznicilo to PH tam dole. A ano, asi kazdy umyva dievcatka tam dole, patri to k hygiene predsa. Tie vlhcene obrusky nepouzivam, iba tie vacsie tampony urcene pre babatka namocene vo vode, znacka babywell

anonym_76894d
Včera o 21:04

Cista voda ideal. Ak tam su zvysky kremiku, ak mala predtym trosku zacervenane a natrela si to (dufam, ze nie sudokremom, ale nejakym prirodnym kremikom napr. od Weledy), tak vezmi vatovu tycinku do usi, trosku ju namoc do oleja (mandlovy, olivovy) a opatrne zvysky kremiku odstran.

saxana000
Včera o 21:38

Cista voda staci.. neviem aky si kupila intimny ale klasicke ju mozu stipat.saforelle je uplne jemnucky samozrejme nie davat uplne dovnutra len okolo po bokoch a ritku.rovnako ani ten hutny krem nepatri do vnutra ale iba na kozu okolo.ked mate problem skus radsej bylinky.repik uvar a poprikladaj ak si necha alebo jej sprav kupel v nom.

anonym_a679fd
Včera o 22:27

Ja si nepamatam, ze by som este trojrocnu tam umyvala, vsak napustit vanu a ono sa to umyje? My sme nikdy nemali problem. Aj prehnana hygiena moze byt na skodu

anonym_2bff02
Včera o 22:50
@anonym_d27b37

Zapaluje sa mi to tam, ale presne som cakala taketo nevyziadane rady. Nie, nepotrebujem riesit stale zapalenu pokozku, skriabe ma to, picha, vadi mi to tam. Nepisem, ze sa o to vobec nestaram, ale holit sa nebudem. Uz som dost stara na to, aby som to zhodnotila, co je pre mna lepsie. A 10 rocnej tiez nedovolim si to tam holit, to nie a chlpkov uz ma aj ona dost. Ma cas na to. Ziadny problem s intim gelom nemame.
Ale ano, umyvate sa "cistou vodou", ale ked sa holite, tak si tam napatlate obycajny sprchac...🙃. No to uz naozaj je lepsi ten intim gel, ktory na kysle pH, ked si vies spravne vybrat (aj pozerat na zlozenie). Obycajny sprchac ma stipe, intim gel absolutne nie. Takze...? Kazdeho vec.

anonym_0d48fb
Včera o 23:54
@anonym_a679fd

Ja si nepamatam, ze by som este trojrocnu tam umyvala, vsak napustit vanu a ono sa to umyje? My sme nikdy nemali problem. Aj prehnana hygiena moze byt na skodu

@anonym_a679fd ako oddelujes pysky aby sa nezrastli? Ci potom tu budes vyplakavat ze ty si o nicom nevedela ze to je potrebne voooobec

anonym_650593
Dnes o 00:39

@alan1234 sprchovym gélom 0+ 🙄

miadi
Dnes o 01:17

Btw vaginu jej neumyvas ta je v nutri v tele . Umyvas jej velke pysky.. nedavaj jej sudokrem castejsie umyvaj cistou vodou a nebude mat problemy.

anonym_f3b9f6
Dnes o 05:33
@anonym_d27b37

@anonym_7d452d som myslela, ze dnes uz holenie alebo aspon skratenie chlpov patri k takemu hygienickemu standardu

@anonym_d27b37 ja by som nemohla byť neoholená. Keď som sa jeden čas dlhšie neoholila, normálne ma to tam dole svrbelo a mala som to tam potom také červené, keď som sa konečne oholila. No nikdy viac. Aj tá hygiena sa ďaleko lepšie udržuje, keď je žena oholena. Nežijeme v pralese.

Inak používam Chilli a nič neštípe. Ale teda malej dcére by som to ešte nedala. Má čas na také. Je len čistú vodu.

spongebob1
Dnes o 06:53
@anonym_76894d

Cista voda ideal. Ak tam su zvysky kremiku, ak mala predtym trosku zacervenane a natrela si to (dufam, ze nie sudokremom, ale nejakym prirodnym kremikom napr. od Weledy), tak vezmi vatovu tycinku do usi, trosku ju namoc do oleja (mandlovy, olivovy) a opatrne zvysky kremiku odstran.

@anonym_76894d Preco nie Sudokremom? Je to volnopredajne liecivo primarne na zapareniny. Prirodne kremy su potencionalne alergeny a absolutne nevhodhe pre akergikov.

anonym_637c98
Dnes o 06:57
@anonym_2bff02

Zapaluje sa mi to tam, ale presne som cakala taketo nevyziadane rady. Nie, nepotrebujem riesit stale zapalenu pokozku, skriabe ma to, picha, vadi mi to tam. Nepisem, ze sa o to vobec nestaram, ale holit sa nebudem. Uz som dost stara na to, aby som to zhodnotila, co je pre mna lepsie. A 10 rocnej tiez nedovolim si to tam holit, to nie a chlpkov uz ma aj ona dost. Ma cas na to. Ziadny problem s intim gelom nemame.
Ale ano, umyvate sa "cistou vodou", ale ked sa holite, tak si tam napatlate obycajny sprchac...🙃. No to uz naozaj je lepsi ten intim gel, ktory na kysle pH, ked si vies spravne vybrat (aj pozerat na zlozenie). Obycajny sprchac ma stipe, intim gel absolutne nie. Takze...? Kazdeho vec.

@anonym_2bff02 Damy zabudli, ze neexistuje nic medzi absolutnou "neudrzbou" a holenim. Bud si oholena alebo mas dzunglu. Zastrihnutie neexistuje. 😉
Mne sa napr.hnusia uplne vyholeni chlapi. Cisti gayovia popripade deti vo vyvine. Upraveni, to je ina pesnicka.