Ako správne zaviesť rektálnu rúrku?

mlil77
28. okt 2015

Mile mamicky, poradte mi presny postup ako spravne zaviest rektalnu rurku, mam 4 tyzdnoveho chlapceka a trapime sa uz par dni s kolikami. Skusala som zaviest rurku ale velmi som sa bala, dala som len 1cm a hned vybrala a nic.........mam zaviest hlbsie ? ako dlho drzat ? mozem mu ublizit ? hrozne jacal ked som mu ju tam dala, nemohla som sa na to pozerat preto som to vybrala...........inak som uz skusila aj kvapky coliprev, trosku pomohli ale nie velmi asi preto ze davam mensie davky. Neviem si predstavit ze toto mam prezivat denno denne do 3 mes. ved je to psycho...........chcela by som vediet pouzivat tu rurku ale bojim sa to aplikovat. Dakujem za rady.

adickaf
28. okt 2015

ja som pri dcere používala veľmi často, mavala do 3. mesiaca velmi silné koliky. rurku som natrela telovym mlieckom a pomaly zastrčila do konečníka. a čo sa týka hlbky tak niekedy az do pol hadicky ako kedy podla toho či sa vyprdela/ pripadne vykakala alebo nie. vačšinou sa vyprdela hned . A používala som ju pri stavoch ked jačala a sťahovala nožky k brušku vtedy som vedela že ma krče a to včšinou už bola tak ze ked somstrčila hadičku vydychla si ulavila a bolo dobre ;) a ešte som zabudla napisať že hadičku som zasuvala postupne trošku som zastrčila a potom zas trošku povytiahla. veľa zdaru a trpezlivosti prajem....

katrin21
28. okt 2015

@mlil77 nechavas babatko aj pokopkať si rozbalene? skus vzdy pocvicit nozickamu, ohynat ich v kolienkach o brusko a vystriet, takto si pocvicit, aby sa posunuli vetry. my sme to robili, mamina ma to naucila, aj na brusko dat a tak.. ale ked bolelo brusko, tak hlavne toto sme robili..

inull5
28. okt 2015

@mlil77 rektalkou bábätku neublizis,neboj sa. Je gumená,ohybna a bábätko plakalo lebo to je preň nové a nepoznané. Je vhodné ju natrieť olejom.
Čo sa týka zavedenia rúrky,tak zdvihnes nôžky,a opatrne pomaly tam rurku.

lulistek
28. okt 2015

@mlil77 aj moja dcerka mavala silne koliky, treba pocvicit nozkami, trosku pomasirovat brusko. existuju aj kvapky na brusko, mozno par kvapiek slabuckeho cajika anizoveho.. my sme pouzivali babycalm a boli sme spokojny ale urcite pocvicte nozkami a teplucky uterak na brusko. rurku sme nikdy nepouzili.

visna264
29. okt 2015
Používateľ visna264 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od visna264.

Moja malá bojovala s kolikou dlho a ja spolu s ňou. Doktorka nám však povedala, aby sme nepoužívali pravidelne a dlhodobo rektálnu rúrku. Odporučila nám pri každom prebaľovaní pocvičiť s nožičkami a jemne pritláčať zohnuté nožičky k brušku. A hlavne kŕmiť na viackrát. Taktiež sme pri kolikách malej podávali aj kvapky Coliprev (podľa predpísanej dávky - nakoľko ty píšeš, že jej dávaš len malé množstvo). Kvapky sú na odstránenie nadutosti a bolesti bruška. Nám pomohli.

mlil77
autor
29. okt 2015

cvicim s nozkami, davam na brusko, trosku poprdka ale malo ale stale sa puci, place...uz je to takmer tyzden co sa tak trapi, nemozem sa na to uz pozerat, coliprev nam nepomohli, isli sme kupit sab simplex tak snad to pomoze lebo som uz zufala, uz som ho inak vyrurkovala vcera prvykrat a podarilo sa vykakat, ale rano uz zasa sa pucil, vydrzala som to do 11 hod. a potom znova vyrurkovala ale omylom ked sa spustilo kakanie mi ta rurka vklzla az cca 5 cm, bol cely den nespokojny, takmer nic nespal okolo tretej znova silny plac tak znova som sla rurkovat a prv vysla mala kvapka takej uz hustej "stvrdnutej" krvi a potom stolica, velmi som sa zlakla , ci som mu neposkodila konecnik, volala som s jednym lekarom povedal ze urcite som neposkodila, tak som nesla na pohotovost, lebo som uz chcela ist ale zajtra pojdeme k pediatrovi

mia18112
29. okt 2015

@mlil77 Nám 1. krat rektalnu rurku ukazali priamo na detskej chirurgii. Skoro nam s manželom oci vypadli z jamok. Natreli ju olivovým olejom a pomalinky - nie nasilu ju tam vopchali celu, az po koniec. Islo to uplne hladko. Potom dali skusit mne a odvtedy / az do 4,5 mesiaca/ sme rurkovali nonstop, mali sme priserne silne koliky nonstop cele dni a noci. V noci som to zvladala uz aj poslepiacky 🙂 . Hlavne sa nesmies bat a nie na silu, a vzdy niecim zvlhcit - nam doporucili ten olej olivovy.

mia18112
29. okt 2015

A nikdy by som nebola verila, kolko vzduchu može byt v takom malom telicku. Z nášho to doslovne fucalo ako z balona. Vysvetlili nam, ze ten vzduch sa mu pomalicky posuva crievkami dole dalej, tak niekedy aj po 3 hodinach opat. Ale ako sa mu ulavilo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vycerpaný od bolesti a placu spal ako anjelik !!!!!!!!!!!! - po rurke myslim.

simca663
30. nov 2015
Používateľ simca663 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od simca663.

Nám doktorka povedala, že rúrku máme používať ako poslednú možnosť :( Vraj z dôvodu, že častým používaním si dieťa na rúrku zvykne a bez jej pomoci sa nebude vedieť samo vykakať. Odporučila nám skôr užívať kvapky Coliprev, ktoré podporujú správne trávenie. Takže my sme po pár dňoch plaču prešli na kvapky a bolo po kolike.

mlil77
autor
30. nov 2015

nam pomohlo zmenit mlieko z nutrilonu na francuzske a ked maly tlaci dam ho do vyvysenej polohy, tlacim nozky k brusku a zaroven mu davam teply rascovy cajik a tak sa vykaka, uz trikrat sme mali taky uspech takze rurku som uz vyse tyzdna chvalabohu nepouzila a este aj espumisan nam pomaha na prdiky

mlil77
autor
30. nov 2015

z nutrilonu by som uz nikdy nic nekupovala, maleho zapekalo, zelena stolica, des.........a este nutrimamu ked som kupila tak to je cista zgrcanina...u mna znacka nutri skoncila....nikdy viac. Teraz ma peknu prazenicovu stolicu po zmene mlieka aka ma byt, nie najdrahsie veci su vzdy aj najlepsie. Radim kazdej mamicke sa vyhnut nutrilonu