icon

Ako ste prežili tohtoročnú chrípku u detí?

22. dec 2025

Neviem, či je tu už taká téma, tak zakladam. Ak ste mali v poslednom čase chrípku, aký ste mali priebeh? My to máme teraz, syn 6r má od piatku horúčky, ktoré nejdú zraziť liekmi. Druhý syn 4r má od soboty teploty, tiež nejdú dole, musím mu dávať obklady. Bolia ich nožičky, do toho im tečú sople a kašlú. Muž má tiež horúčku, zimnicu a kašeľ. Ja som zatiaľ len prechladnuta bez teploty a liečim všetkých ostatných, utieram sople, dávkujem sirupy, varím čaje a do toho ešte aj vianočné pripravy. Obávam sa, že na mňa to doľahne 24.12.
Ak ste to mali, ako dlho vám trvalo, kým prešli teploty?

Strana
z2
13uzivatelka11
22. dec 2025

Synovi teploty trvali 7 dní, kašeľ hrozny, ale ten mu aj rýchlo prešiel. Už je týždeň bez teploty ale stále je taký unavený bez energie. My s mužom sme mali teploty 2-3 dni, ale cítili sme sa najhoršie asi tak 5 dní.. potom sme ako tak dokázali fungovat ale stále nie sme plni energie a slabí sme

autor
22. dec 2025
@13uzivatelka11

Synovi teploty trvali 7 dní, kašeľ hrozny, ale ten mu aj rýchlo prešiel. Už je týždeň bez teploty ale stále je taký unavený bez energie. My s mužom sme mali teploty 2-3 dni, ale cítili sme sa najhoršie asi tak 5 dní.. potom sme ako tak dokázali fungovat ale stále nie sme plni energie a slabí sme

@13uzivatelka11 7 dní? Och :( a to mal celých 7 dní také vysoké horúčky? Môj muž je úplne k.o., ja zatiaľ ok, ale neviem si predstaviť starať sa o nich, ak to drapne aj mňa.

uhnakova
22. dec 2025

Mojim deťom pri chrípke zakaždým trvajú horúčky 4 dni, piaty deň majú zvýšenú teplotu. Následne ešte cca týždeň až dva trvá, než prejde kašeľ a nádcha. Tento rok sme stihli chrípku už na konci novembra, mali ju deti a muž, mňa to obišlo, ako obvykle. Nechytila som chrípku už roky, naposledy som ju mala, ešte keď boli deti v škôlke cca pred ôsmimi rokmi. Možno ani ty neochorieš. Držkaj sa.

fiirsttiime
22. dec 2025

Ahoj tiez sme mali syn mal 7 dní do 40 stupňov nakoniec skončil so zápalom pľúc, ja som mala 3 dní 39 a doteraz mam kasel a manzel bez teploty ale riadny kasel

zuzubb007
22. dec 2025

Kamošky mali a ich deti 7 dni 40tky takmer, ďalší týždeň deti ko, čiže dva týždne celé zle, ja si klopen odkedy som dala deti očkovať nosovou vakcínou, celú zimu zdraví všetci

autor
22. dec 2025
@zuzubb007

Kamošky mali a ich deti 7 dni 40tky takmer, ďalší týždeň deti ko, čiže dva týždne celé zle, ja si klopen odkedy som dala deti očkovať nosovou vakcínou, celú zimu zdraví všetci

@zuzubb007 veru, na budúci rok dám očkovať aj ja, toto je strašné.

anonym_dbfd68
22. dec 2025

Robil si niekto crp pri chripke? Ake vychadza?

hsara99
22. dec 2025
@anonym_dbfd68

@anonym_dbfd68 syn ma chrípku od utorka, vo štvrtok CRP 5.3 v nedeľu 2.2

13uzivatelka11
22. dec 2025
@anonym_autor

@13uzivatelka11 7 dní? Och :( a to mal celých 7 dní také vysoké horúčky? Môj muž je úplne k.o., ja zatiaľ ok, ale neviem si predstaviť starať sa o nich, ak to drapne aj mňa.

@anonym_autor hm no jeden deň mal také že mu neklesali ale inak nie.. vlastne prvé dni mu dokopy nič nebolo, len mu vyskočila teplota a hneď klesla po liekoch, nenapadlo by mi že má chrípku.. ale na tretí deň ho zlomilo a odvtedy len ležal niekoľko dní.. ale teplota mu väčšinou pekne klesla po nurofene.. a niekedy bol aj 10 hodín bez teploty a niekedy ledva 6

13uzivatelka11
22. dec 2025
@anonym_dbfd68

@anonym_dbfd68 syn mal 15

petrao2
22. dec 2025

@anonym_autor 40 horucky, unava, kasel, bolest celeho tela
Mna dokonca bolela koza a vlasy
Dcera to velmi ťažko znasala myslim ze tak chora este nebola a to sme fakt vela prezili
Po 2 tyzdnoch stále kasle, je unavena a este nenasla chut do jedla

14petulka88
22. dec 2025

14 r syn kasel sopel, 17r dcera kasel, 3r syn tyzden teploty 38 a teraz hnusny kasel, manzel bolel ho cely clovek a kasel, ja zimnice sopel a kasel. Najmensia 4m dopadla najhorsie nemala sice teploty ale kasel, sopel a neskutocne hlieny. Skoro sa zadusila skoncili sme hospitalizovany. Vsetci este kasleme.

anonym_e921d2
22. dec 2025

Minuly rok začali chrípkovat 22.12 a skončili nakonci januara. Obe deti vystriedali variant A aj B- teploty/ horúčky 6,7 dni sú normálne pri chripke. Tento rok dostali vakcínu do nosa, som zvedava, či ich to trochu ochráni. Ps: ja som od deti chrípku nedostala, muž iba jeden variant - druhý už nie, tak mas šancu, že budes ok.

milanemila
22. dec 2025

@anonym_autor my mame 2 skolkarov a dali sme sa vsetci zaockovat, zatial sme chripku nemali…minuly rok sme mali a to bola asi moja najhorsia choroba 🙈 tiez dlho teploty, bolest celeho tela…

autor
22. dec 2025

A ešte, podľa vás má zmysel ísť s deťmi k doktorke keď majú chrípku? Naši majú horucky, kašeľ. Zvládanie to ako tak doma, ale nechcem nič zanedbať pred sviatkami. No keď si predstavím čakanie s 2 deťmi v horuckach v čakárni, neláka má to:(

anonym_dbfd68
22. dec 2025
@anonym_autor

A ešte, podľa vás má zmysel ísť s deťmi k doktorke keď majú chrípku? Naši majú horucky, kašeľ. Zvládanie to ako tak doma, ale nechcem nič zanedbať pred sviatkami. No keď si predstavím čakanie s 2 deťmi v horuckach v čakárni, neláka má to:(

@anonym_autor podla mna nema zmysel, jedine ze chcete crp.. to viete aj v lekarni dr max vybavit… my sme dnes boli s ročnym dietatom a nedali nam nic.. dalej zrazat horucky len a vela tekutin..

14petulka88
22. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor atb na chripku nedavaju, cize neviem ci to ma vyznam. Ja som sla ale koli 4 mesacnej. Je velmi malinka a sama jej len tak kupovat sirupy som sa neodvazila.

fiirsttiime
22. dec 2025

Syn mal crp 11 a mal zapal pluc...ale to budete vidieť asi jemu po 4 dňoch 39 horucky neklesá skôr sa zvysovali a nurofen zabral na 2 hodiny a zas...takze podla mna zistíte aj sama keby niečo zle bolo..z testu co mu brali z nosa vysla chripka a aj jedna bakteria

autor
22. dec 2025
@fiirsttiime

Syn mal crp 11 a mal zapal pluc...ale to budete vidieť asi jemu po 4 dňoch 39 horucky neklesá skôr sa zvysovali a nurofen zabral na 2 hodiny a zas...takze podla mna zistíte aj sama keby niečo zle bolo..z testu co mu brali z nosa vysla chripka a aj jedna bakteria

@fiirsttiime pôjdem s ním zajtra. Začal mať problémy s chodením, nevie sa postaviť z postele. Pritom teplotu nemá takú vysokú, mal 38.2.

dotka04
22. dec 2025

Klopem, je ockovany, chripku nemal. 4rocny

miriamzba
22. dec 2025

U nás týždeň, teda deti. Z vyteru potvrdena chripka, horúčky aj 40, sople, kašel, unava, spali ako po cesnaku. Ja 1 deň únava a sopel, muž ani to.

miriamzba
22. dec 2025
@anonym_dbfd68

@anonym_dbfd68 u nás crp 10.

fiirsttiime
23. dec 2025
@anonym_autor

@fiirsttiime pôjdem s ním zajtra. Začal mať problémy s chodením, nevie sa postaviť z postele. Pritom teplotu nemá takú vysokú, mal 38.2.

@anonym_autor daj vedieť, držím palce

ivanaks
23. dec 2025

@anonym_autor Akurát si tým prechádzame. Ešte v sobotu doobeda sme boli so synom (11) v meste, cestou domov mu už cvakalo zubami, hoci mne sa až taká zima nezdala byť. Obed už nejedol, zaľahol, ale teplotu mal len 37,7, tak som mu ešte nedávala nič. Sťažoval sa na bolesť hlavy, brucha a končatín. Do večera mal teplotu 38,1, nejedol, iba píl a raz sa pozvracal (od malička mi zvykol zvracať pri teplote). Na druhý deň mal horúčku 38,9, po Paralene mu klesla na 38,2 (dala som mu ho len raz za celý deň, nech si telo vybojuje, čo má). To sa aj trochu najedol, inak najmä pil. Brucho ani hlava ho už vraj neboleli. Na večeru si už sám vypýtal trochu ryže s mäsom, ale teplotu mal stále okolo 38,5. Na ďalší deň (včera) už bol bez teploty, večer mal už len málo nad normálom. Zároveň však začal kašľať. Takže som zvedavá, či už len bude kašeľ, alebo sa ešte pridá. Nos má neuveriteľne upchatý, to ho asi momentálne trápi najviac (že sa mu nedá poriadne dýchať nosom)...

ivanaks
23. dec 2025

A áno, syna tiež "motalo", prípadne sa postavil a hneď spadol naspäť do postele. Ale teda on to mal len tie prvé dva dni (sobota + nedeľa), akonáhle včera nemal teplotu, už ho ani netackalo... Držím palce, nech už to máte za sebou!

autor
23. dec 2025
@fiirsttiime

@anonym_autor daj vedieť, držím palce

@fiirsttiime v noci som mu volala 112, lebo aj po podaní panadolu mu stúpla teplota na 39.7 a nevedel sa postaviť a prejsť na wc. Poradili zábaly, to trocha pomohlo a teraz čakáme u doktorky. Ja len dúfam, že nás nedajú hospitalizovať na štedrý deň :( čo je toto za choroba :(

anonym_c9d5cd
23. dec 2025
@anonym_autor

@fiirsttiime v noci som mu volala 112, lebo aj po podaní panadolu mu stúpla teplota na 39.7 a nevedel sa postaviť a prejsť na wc. Poradili zábaly, to trocha pomohlo a teraz čakáme u doktorky. Ja len dúfam, že nás nedajú hospitalizovať na štedrý deň :( čo je toto za choroba :(

@anonym_autor ahoj, ako sa máte? My sa trápime 4. deň s vysokými horúčkami a vôbec sa to nezlepšuje :(

fiirsttiime
23. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor och to ma mrzí snáď ste doma, je to pliaga... Nam tiez stale ze čakať vylezat teploty sú 7 dní atď... a nakoniec tiez ze hned pichnúť ant do zily... viem ze každé telo inak znáša...no masaker veru

fiirsttiime
23. dec 2025

Inak nám tento x viac zaberal nurofen ako panadol ale to sme šli na striedacku už som mala pocit ze ho predavkujem...zábaly som robiť nemohla bo mal studené ruky nohy

autor
24. dec 2025
@fiirsttiime

@anonym_autor och to ma mrzí snáď ste doma, je to pliaga... Nam tiez stale ze čakať vylezat teploty sú 7 dní atď... a nakoniec tiez ze hned pichnúť ant do zily... viem ze každé telo inak znáša...no masaker veru

@fiirsttiime boli sme u doktorky a ona povedala, že to je normálny priebeh chrípky, nedala nám žiadne lieky. Syn má stále teploty, našťastie už nie také vysoké. A pridal sa k tomu hrozný kašeľ. Celé zle, už vidím, že po sviatkoch pôjdeme k doktorke zas.

Strana
z2