icon

Ako účinne zmierniť laryngitídny kašeľ u dieťaťa?

Dnes o 04:34

Ahojte prosím rýchle a účinné rady na ten hrozný dunivy kašeľ u dieťaťa ?

anonym_350b7a
Dnes o 04:40

Vlhko, a chlad, ak pride zachvat šup von na balkón, do mrazaka či chladničky, veľa vlhka, dávam pri postel difuzer s vodou a morký uterák .. najkritickejšie je to iba ten prvý krát, potom už dalsi den je lepšie, tak nam povedal aj doktor.. hlavne zachovat chladnu hlavu.. aj ventolin je dobre ked pride zachvat.. cez den ked kaslika davam prospan na noc fenistil, strasiemu ventolin a tussin rex alebo ditustat alebo stoptussin .. držkam silno palčeky, moj 8 ročný to máva často, a moj 1,5 rocny tiez

zenazaba
Dnes o 05:40

Na odpuchnutie dychacich ciest je prva pomoc inhalovat studeny vzduch. Ak nepomoze, druha pomoc je podanie kortikoidu. Ak nemas, nevahaj ist na pohotovost. Alebo volaj sanitku, oni mozu podat aj adrenalin nebulizacne. Fenistil ani ventolin sa na laryngitidu nedava.

katkaseiner
Dnes o 07:16

Suhlas s uz napisanym...zacinali sme so stoptussinom a fenistil kvapkami a dýchať do mraznicky. Casto sme spali s otvorenym oknom v ciapke, zababuseny v zupane a zakryty paplonom. Led bolo horsie, ventolin pomohol. Uz sa trapime menej, cca 2-3x za rok, ale zvykli sme aj 12-13x za rok a kludne aj v lete. Urcite ries alergo, "vdaka" laryngitide sme zistili ze krpec ma alergiu na brezu (ziadne slzenie očí, nadcha, kašeľ, len hned laryngitida)

autor
Dnes o 07:46
@katkaseiner

Suhlas s uz napisanym...zacinali sme so stoptussinom a fenistil kvapkami a dýchať do mraznicky. Casto sme spali s otvorenym oknom v ciapke, zababuseny v zupane a zakryty paplonom. Led bolo horsie, ventolin pomohol. Uz sa trapime menej, cca 2-3x za rok, ale zvykli sme aj 12-13x za rok a kludne aj v lete. Urcite ries alergo, "vdaka" laryngitide sme zistili ze krpec ma alergiu na brezu (ziadne slzenie očí, nadcha, kašeľ, len hned laryngitida)

@katkaseiner nemá žiadne alergie chodíme na alergo už od 3r

katkaseiner
Dnes o 08:13
@anonym_autor

@katkaseiner nemá žiadne alergie chodíme na alergo už od 3r

@anonym_autor to sme chodili tiez, ale prave sledovanim kedy sa viac objavuje laryngitida, tak sme sa k alergii dostali. Testy na alergiu to ale nepotvrdili. Každopádne z laryngitidy by sa malo vyrast. Cca od 8.-9. roku ju ma syn aj dcéra menej, hoci este sme sa jej nezbavili uplne