icon

Dieťa rýchlo dýcha a kašle: Čo robiť?

11. jún 2024

Ahojte, syn 2,5r cely den hrozne kasle a uz zacal aj extremne rychlo dychat…skusenosti? Dakujem

janickadr
•
11. jún 2024

Zapal pluc. Treba ist na pohotovost...

miadi
•
11. jún 2024

Nemusi byt zapal pluc moze byt len zahlieneny. Presne v tomto veku sa to stalo malemu sli sme na pohotovost. Priprav sa ze mozete byt hnet poslany do nemocnice na minimalne 2dni.

kleopatra114
•
11. jún 2024

Kľudne zapal priedusiek , pluc . Smer lekár , my ti dieťa nevyliečime .

dari226
•
11. jún 2024

Ma horucku? Mate stroj/sprej na inhalaciu? Skuste ten ak nie isla by som na pohotovost. V noci sa to zvyklo zhorsit. Hlavne cerstvy vdzuch, ziadne kurenie vela pit

candii
•
11. jún 2024

Dycha cez bruško? Okamžite na potovosť. S týmto máme bohaté skúsenosti a vždy sme skončili v nemocnici. Obštrukčny zápal priedušiek, dieťaťu opuchnu dýchacie cesty a tvoj je ešte veľmi maličký aby ste to zvládli doma. Môj má 6 rokov a zase to má akurát

candii
•
11. jún 2024

Lenže mi máme doma vzdy prvú pomoc na to, ventolin a flixotide a montelucat. Bez liekov neriskuj lebo to je extrémna záťaž na srdce

anjelicek26
•
11. jún 2024

Pobalte sa a smer pohotovosť.

autor
•
11. jún 2024

Vcera to mal jeden syn dnes uz super a dnes druhy tak snad tiez bude za den fit ak nie jasne, ze pojdeme k lekarovi …

kp7333
•
11. jún 2024

nema laryngitidu? stekavy kasel a stazene dychanie? vtedy pomaha dychat studeny vzduch - pri otvorenom okne alebo chladnicke.

liv1
•
11. jún 2024

To je moc maly na taketo. Jednemu to preslo za jeden den, ale druhemu nemusi. Neriskuj, to nie je sranda.

anavixy
•
11. jún 2024

Treba specifikovat co je to hrozne/extremne rychlo, takze hodinky a zratat kolko dychov ma za minutu (nasledne zhodnotit podla tabuliek ci je to naozaj extremne rychlo). Dalsia dolezita vec je vediet, ci nezatahuje jugulum (jamka pod krkom) a medzirebrove svalstvo. Pokial ano, netreba navstevu lekara odkladat, minimalne konzultovat s pohotovostou alebo dispecerom na 155ke.

candii
•
11. jún 2024

Ty si matka, ty musíš vedieť. Ale vážne ak dýcha cez bruško a ťažko je to zlý stav na tak malé dieťa.

nika23t
•
11. jún 2024

Zápal pľúc, dcérka takto mala. Ja by som šla hneď na pohotovosť.

kiki68
•
11. jún 2024

Urcite pohotovost

tundra
•
11. jún 2024

Medzi prejavy hyperglykémie patrí:

veľký smäd
časté močenie
pocit väčšieho hladu
rozostrené videnie
kŕče v dolných končatinách
pocit na zvracanie až zvracanie
bolesti brucha
rýchle a plytké dýchanie (Kussmaulovo dýchanie)
letargia, spavosť, bezvedomie

anavixy
•
11. jún 2024

@tundra ale autorkine dieta kasle, pricina tachypnoe je teda zjavne v respiracnom ochoreni, hyperglykemiu by mohla zvazovat, ak by nebol zjavny dovod tachypnoe a boli by pritomne aj jej ine, specifickejsie priznaky