Ako upokojiť 4-mesačné bábätko pri zúbkoch?
Ahojte baby, potrebujem poradiť. Mame 4mesacnu dcérku.
Posledný tyzdne ma strašne problémy pri zaspávaní.. neskutočne vrieska neviem ju ukľudniť, ani na rukách ani v kočíku nikde. Jedine čo zaberá je stále byt v nosiči a aj tam zo začiatku strašne place. Asi zúbky. Dávame velil na zuby, masírujem a asi tri dni dávam na večer nurofen. Ale nazebera.. mali ste aj vy takéto stavy a čo pomáhalo vašim detickam?? Ďakujem
A nebolí ju bruško? ... prdká, kaká normálne? ... tiež by som nedávala hneď lieky.
Ak nezaberá, tak to nebudú zuby.. tiež sa prikláňam brucho/koliky alebo regresia.. začala si už prikrmy či ešte nie?
Kaká pekne každý deň aj dosť prdka .. vždy to príde takto na večer .. príkrmy som ešte nedávala..
My sme toto mali tiež proste začal večer od 11 do rána do 3 plač neskutočný doktorka povedala že to prejde že proste to sa dieťa vtedy unavuje a fakt to samé prešlo teraz má 1 rok a zas vstáva medzi 1 ranou do 4 do rána stojí v postieľke a rozpráva si vraj spánkový regres trvalo to 4 týždne a opäť to prestáva robiť 😊
Ešte ak ti môžem poradiť skús biely šum malý nám pri tom začiatku zaspával
Ahoj, nam babo jeden cas plakalo kazdy vecer, zacalo to okolo siestej. Neskutocny rev, nepomahalo nic. Prestali sme kvoli tomu vecer kupat, lebo vtedy sa s nim nedalo robit nic.po placi obycajne tvrdo zaspalo.
Raz sme potrebovali vecer niekde ist a uz par dni babo vecer neplakalo, tak sme poprosili starku o strazenie. A jasne,ze babo malo u nej znova ten zachvat placu,plakala aj starka.
No a potom som na fb videla video, kde nejaky chlap - otec hovoril, ze sa to stava, ze vtedy nic nepomaha a treba vydrzat.
No a preslo to.
Nasa od asi 3 do 6 mesiacov plakala kazdy vecer od priblizne 9:00 hodinu dve, striedali sme sa s muzom v noseni a mojkani. Zo dna den to zrazu odisli. Poznam viacere rodiny kde to mali podobně.
Reflux to nemôže byť? Kamarátka kvôli nemu dlho len v nosiči uspávala.
Existuje na to aj výraz "witching hour" a musí to len prejsť. Aj u nás to bolo, ale v mladšom veku. A zruš Nurofen.

Hlavne vysad ten Nurofen keď ani nevieš čo jej poriadne je. Aj keby to boli zuby, vieš koľko jej ešte pôjdu? Pokazde keď bude plakať a nebude chcieť spat jej dáš Nurofen? 🙄 To nie je moc dobrý nápad. Neboli ju bruško? Alebo môže mať len spankovy regres, treba vydržať. Mne takto mladší syn plakal asi 7 mesiacov a teda dávať mu lieky ma ani nenapadlo. Ja chápem, že je to pre teba náročné ale deti proste občas plačú a nie vždy príde matka na to prečo.