icon

Ako úspešne odobrať moč 16-mesačnému dievčatku?

5. feb 2025

Nejaké ešte rady prosím 🙈 som zúfalá 🙈 sacky absolútne jej nedržia a do nocnika to nejde tiež 🙈 má 16 mesiacov

linalinabizu
5. feb 2025

...tak len nechať bez plienky behať a odsledovať keď to na ňu pôjde a priložiť pohárik ....neviem inak akoby sa dalo

13uzivatelka11
5. feb 2025

Možno v sprche ju postaviť do vane, troska nožičky teplotou vodou oplachnut a potom len rýchlo striehnut? Ak teda vieš že nebola vycikana par minút predtým

zita8541
Autor odpoveď zmazal
kitycat
5. feb 2025

Skus cez obedny spanok nalepit ten zberny sacok.

Oblec tak aby si sa lahko dostala "ku zdroju" a nalepila. Po zobudeni, ak ste este nie uplne odplienkovani, by mohlo nieco kvapnut aj do toho sacku kym si uvedomi, ze to tam ma

4stanka4
5. feb 2025

Ja som vždy striehla, odsledovala som si kedy naposledy cikala a keď sa mi zdalo ze by to uz mohlo ísť postavila som ju do vane pustila vodu a čakala so skúmavkou v ruke.

petka9
5. feb 2025

Ja som raz dala gumenu tasku do ktorej som vystrihla dierky na nohy 🙈 roh tasky nechat v strede na moč, po bokoch diery na nozky a na to volne teplaky 🙈🙈🙈

stanulienkat
5. feb 2025

@petka9 umrem...paradne si sa vynasla.😁👍

autor
5. feb 2025

@petka9 a vyšlo to ?

13uzivatelka11
5. feb 2025

@petka9 nemusí to byť sterilne?

petka9
5. feb 2025

@stanulienkat dakujem 😅

petka9
5. feb 2025

Anooo vyslo v pohode. Doktorke som vysvetlila a vraj nie je problem 😅

petka9
5. feb 2025

@13uzivatelka11 nooo inak sa mi nedalo.. ten sacok jej padal, nocnik nechcela a toto ma napadlo "za pochodu". Doktorke som vysvetlila tak sa len smiala 😅

ina2405
5. feb 2025

@petka9 ale čo sterilita? Inak fajn nápad.

ikonica
5. feb 2025

@13uzivatelka11 tak neviem, ako sterilne odobrat moc v nesterilnych podmienkach... Mam s tym bohate skusenosti u oboch dcer... Na zaciatku som ich len rozbalila a cakala kedy budu curat a prilozila skumavku... Neskor ked boli vacsie tak som ich postavila do vane a zasa cakala... Niekedy to bolo aj pol hodiny... Masaker... Sacky u nas nefungovali... Teraz je to uz pohoda, rano vstanu a ked im treba sup do vane a curaju rovno do skumavky... A stale tam nieco vyjde aj ked skumavky mam od nich ciste, dam si aj chir. rukavice a furt neco.. stale sa pyta ci curali rovno do skumavky... A pritom ziadne problemy nemaju len sa sleduju oblickove panvicky....

petka9
5. feb 2025

@ina2405 ta sla zial bokom. Surne ho trebalo a lekarka vravela, ze krvinky, cukor.... sa z toho daju vycitat. Ale urcite by sa to dalo "vytuningovat" a dat tam nejaku cistu nadobku

anavixy
5. feb 2025

@ina2405 sterilny musi byt len na kultivaciu, na bezne chemicke vysetrenie nie

katesocka
5. feb 2025

@ikonica že pol hodinu, ja som mala pri synovi rekord 3 hodiny 🙈 pri dcére "iba" 1,5 hodiny 😂 inak, vychádzajú im baktérie v moči? A nemajú žiadne iné príznaky? Lebo mne to teraz hovorila nefrologicka, keďže synovi opäť vyšla po dlhej dobe baktéria v moči, že ak nemá teploty ani leukocyty vysoké, tak sa to nerieši vôbec

ikonica
5. feb 2025

@katesocka ano aj take pamatam, ze sli do vane 5x, pustala som im vodicku nech podporim curanie, no a naozaj niekredy aj dlhsie ako pol hodiny to trvalo...najdu takmer stale cosi... Tak zato som si dala aj rukavice, ci tam cosi nezanesiem z ruk ked to otvaram zatvaram... Ved tie skumavky nedavaju sterilne zabalene, tak aj pri prenose sa tam cosi zachyti... Neviem... Kazala nam nosit moc aj ked maju teploty... No dakujem pekne trepat sa zakazdym do labaku.. a najme, ked to nema kto iny odniest len ja kedze som este na rd . A to by som sa tam teda musela dotrepat aj s detmi a tiez to treba odovzdat do 2 hodin... No dakujem pekne, pri vecne chorych dvoch skolkarkach by som tam bola pomaly kazdy tyzden (hoci nie vzdy aj teplotuju) a cestou v mhd nachytala este dalsie lakocinky. Tak som jej povedala, ze nic z toho.... Ze budem len na kontroly nosit alebo ak budu mat problem s mocovymi cestami... Juj som sa takto navecer rozohnila 😁 ale podla mna sterilny moc da da odobrat jedine cievkovanim... V domacich podmienkach to nejde...

katesocka
5. feb 2025

@ikonica to je pravda. Ešte sa ale dajú kúpiť skúmavky v lekárni, sú zabalené v sáčku, my nosíme moč v tom. Našťastie s nefrologickou sme mali dohodu, že nemusíme nosiť moč k nej, ale stačí k pediatričke a tam do laboratória, to máme kúsok autom. A mám ešte doma Dekaphan prúžky, s tým kontrolujem aj doma ak sa mi niečo nezdá, viem, že ak by vybehli leukocyty a/alebo bielkoviny, tak treba brať moč do laboratória. Ale toto sme našťastie nemuseli riešiť už pár rokov a teraz pri synovi už len na kontroly na nefrologiu a urológiu nosíme moč a pri dcére pre istotu ak má dlhšie teploty bez iných príznakov. A teda predpokladám že to ovladas, ale odoberas stredný prúd moču hej? Inak u mojich detí pri odbere moču neucinkovalo nič, žiadne púšťanie vody, šteklenie, hladkanie brucha atď čo všade radia, až keď bol syn väčší to bolo jednoduchšie (skôr sa naučil cikať do skúmavky "na povel" než sa odplienkoval 😅)

ikonica
5. feb 2025

@katesocka snazim sa pred cikanim, ked stihneme, ich najskor oplachnut od spodu a poutierat a potom cakam kym trosku odcurknu a az potom zacnem naberat... My skumavky dostavame, 2 druhy, uz aj s kodom a menom... Cize nekupujem...labak sme kedysi mali blizko pri bydlisku, ale zrusili ho, ake aj tak nam kazala len tam dalej k nim nosit... Az ked som jej povedala, ze mi je daleko s detmi kvoli mocu chodit, tak zavolala nejakej dr. kolegyni, ze ci fakt je ten blizky labak zruseny a mala potvdrdene, ze teda nic z toho...

katesocka
5. feb 2025

@ikonica joj to je nanič. Ale zase, ak dievčatá nemajú žiadne problémy, žiadne zápaly, tak to zase nie je až tak zlé. Syn mával často v moči baktérie a vysoké leukocyty, aj bez teplôt. Ale teda on mal aj reflux moču a bolo to zrejme z toho.

ikonica
5. feb 2025

@katesocka este som zabudla napisat, ze tiez mam papieriky doma (tusim heptaphan), tak ked sa mi nieco nezda, tak testnem... Ked vyjdu ok, tak nestresujem...

ina2405
6. feb 2025

@anavixy áno viem, ja som sa pýtala kvôli kultivácii. Že by tam vyšlo kadečo.

anavixy
6. feb 2025

@ina2405 tak to ano , tam by to bolo naozaj neobjektivne 🙂