Ako utíšiť kašeľ u trojročného dieťaťa?
Ahojte idem si k vám po radu, dcérka má 3 roky a uz dva týždne kasle bola trochu soplava ,ale predvčerom sme do toho dostali covid a kašeľ sa zhoršil dokonca ju to už az boli v hrdielku. Kasle skoro non stop. Ako jej trochu uľaviť a utíšiť kašeľ?
Stoptussin
@ariannazara ten som jej dnes dala ráno aj na obed zatiaľ nič žiadna odozva
@zuzkaa1991 antibiotiká mi cez víkend nikto nepredpise 😞 a lizatka nechce je to sladké ešte viac ju to dráždi na kašeľ
Paxeladine sirup, prieduskovy caj, inhalovat vincentku alebo naparovat
@tehotna40 majorankovy čaj skus 1 lyžica PL majoránky zalej horúcou vodou 10min lúhovať citrón med dat vypiť môjmu malému toto vždy zaberie
@tehotna40 neviem ci na sk dostat take cipky na kasel, to sa dava vecer myslim. V Rakusku to napise lekar. A potom ked je fakt zle tak sa dava sirup alebo cipok s prednisonom. To uz je take super kladivo ked je vazne velmi zly kasel. Tiez sme mali po covide RSV Virus a museli sme zrazu k tomu pristupit.
@ariannazara ďakujem
@tradaaa a nevieš dajaký recept na upchate dutiny? Malý ma zapchaty nos a nie a nie sa mu spustiť sople. Inhaluje, morská voda sinupret nič nezabera
@ariannazara presne na to pomaha tá nakrájaná cibuľa - pri spaní máj pri sebe misku napr. na nočnom stolíku. Prvý krát sme to skúšali s obavami, že to bude smrdieť ale pri upchatom nose to je jedno. A pomáha to
Ešte potom konvička, ak sú sople číre. Pri zelených sa to neodporúča, zápal by sa zbytočne rozšíril.
@ariannazara ešte ma napadá nadchovník - pridať pár listov do vody pri naparovaní, aj do čaju alebo len pomrviť medzi prstami a inhalovať
@ariannazara treba spraviť kúpeľ v eualyptovej soli
Autorka, ak je to vážne zlé a dieťa nemôže ani v noci spať, ja by som išla na pohotovosť, bola som takto s dcérou a dali nám čipok a ten pomohol. Stoptussin nám vraveli nedávať pretože to je na vykašľavanie a tým pádom to dieťa rozkašle ešte viac.
@tehotna40 Zmen liek na kašeľ, skus Mucosolvan ten nám zabera. Ak má.kasel vlhký a večer po.17tej už nedávať liek. Na noc Paxeladine a kľudne Fenistil ci Dithiaden.
Zašla by som k lekárke ak sa dusi,alebo volaj nech predpise niečo.
Prvá.pomoc chladný vzduch,teraz sa von ochladilo tak kludne vyvetrať miestnosť. Alebo ísť chvíľu na balkón.
My máme 4 deti a vždy zabralo: vysoké dávky Céčka,stoptussin keď suchý,drhnuci kašeľ, najneskôr o 5 večer posledná dávka,na noc fenistil. Keď vlhký,solmucol alebo mucosolvan. Púšťali sme zvlhcovac,no čo je podľa mňa top,kúpiť inhalator a inhalovat aj 5x za deň,zvlhcovat sliznice.To vždy zabralo.Za seba trifed neodporúčam,síce kašeľ utlmí,ale deti sú po ňom spave,ja ked som ho mala,tak som bola 3h odpálená na sedačke ako na drogách. Vtedy som si povedala,že už ho detom nikdy nedám..
Dnes sa mi zdá ten kašeľ taky zmiešaný, sem tam niečo vykašle ale inak ju len dusi az napína. Dúfam že nejako vydržíme do zajtra ,ráno hneď volám lekárke. Vďaka všetkým

@tehotna40 zalezi aky kasel ak vlhky tak niečo na vykaslavanie prospan stopkasel atd...ak covid ma tiež moja kasle 3tyzden tiez sme mali minulý týždeň ale brala.antibiotika kedze aj teplota sa jej kolisala....a.kasle dalej ale uz som od stredy prestala davat sirup mucosolvam brala aj antibiotika....a vecer ked velmi kasle dithiaden ale sme mali prvýkrát trifed tak sa mi isla zadusit kaslom🙈po 2dnoch sme vysadili....na hrdlo lizatka.su detskej z lekarne na hrdlo