icon

Ako utíšiť kašeľ u trojročného dieťaťa?

tehotna40
25. nov 2023

Ahojte idem si k vám po radu, dcérka má 3 roky a uz dva týždne kasle bola trochu soplava ,ale predvčerom sme do toho dostali covid a kašeľ sa zhoršil dokonca ju to už az boli v hrdielku. Kasle skoro non stop. Ako jej trochu uľaviť a utíšiť kašeľ?

zuzkaa1991
25. nov 2023

@tehotna40 zalezi aky kasel ak vlhky tak niečo na vykaslavanie prospan stopkasel atd...ak covid ma tiež moja kasle 3tyzden tiez sme mali minulý týždeň ale brala.antibiotika kedze aj teplota sa jej kolisala....a.kasle dalej ale uz som od stredy prestala davat sirup mucosolvam brala aj antibiotika....a vecer ked velmi kasle dithiaden ale sme mali prvýkrát trifed tak sa mi isla zadusit kaslom🙈po 2dnoch sme vysadili....na hrdlo lizatka.su detskej z lekarne na hrdlo

ariannazara
25. nov 2023

Stoptussin

tehotna40
autor
25. nov 2023

@ariannazara ten som jej dnes dala ráno aj na obed zatiaľ nič žiadna odozva

@zuzkaa1991 antibiotiká mi cez víkend nikto nepredpise 😞 a lizatka nechce je to sladké ešte viac ju to dráždi na kašeľ

kp7333
25. nov 2023

Paxeladine sirup, prieduskovy caj, inhalovat vincentku alebo naparovat

ariannazara
25. nov 2023

@tehotna40 majorankovy čaj skus 1 lyžica PL majoránky zalej horúcou vodou 10min lúhovať citrón med dat vypiť môjmu malému toto vždy zaberie

kiki68
25. nov 2023

@tehotna40 neviem ci na sk dostat take cipky na kasel, to sa dava vecer myslim. V Rakusku to napise lekar. A potom ked je fakt zle tak sa dava sirup alebo cipok s prednisonom. To uz je take super kladivo ked je vazne velmi zly kasel. Tiez sme mali po covide RSV Virus a museli sme zrazu k tomu pristupit.

tehotna40
autor
25. nov 2023

@ariannazara ďakujem

tradaaa
25. nov 2023

@tehotna40 cibuľový čaj s majoránku a medom alebo zaliať pokrájanú cibuľu medom a po lyžičkách dávať 3x denne, nezapijať. Ak sa jej zle dýcha, pomôže dať pri posteľ pokrájanú cibuľu v miske. To sú také moje osvedčené babské recepty

ariannazara
25. nov 2023

@tradaaa a nevieš dajaký recept na upchate dutiny? Malý ma zapchaty nos a nie a nie sa mu spustiť sople. Inhaluje, morská voda sinupret nič nezabera

tradaaa
25. nov 2023

@ariannazara presne na to pomaha tá nakrájaná cibuľa - pri spaní máj pri sebe misku napr. na nočnom stolíku. Prvý krát sme to skúšali s obavami, že to bude smrdieť ale pri upchatom nose to je jedno. A pomáha to
Ešte potom konvička, ak sú sople číre. Pri zelených sa to neodporúča, zápal by sa zbytočne rozšíril.

tradaaa
25. nov 2023

@ariannazara ešte ma napadá nadchovník - pridať pár listov do vody pri naparovaní, aj do čaju alebo len pomrviť medzi prstami a inhalovať

danielahamar
25. nov 2023

@ariannazara treba spraviť kúpeľ v eualyptovej soli

tanyag
25. nov 2023

@kiki68 tie čipky predpisujú aj na sk 🙂 máme doma ale to vážne až v nutnom prípade a veľmi pomáhajú. Mne ich pediatrička predpisala pre prípad ak by kašel neutíšoval ani v noci.

tanyag
25. nov 2023

Autorka, ak je to vážne zlé a dieťa nemôže ani v noci spať, ja by som išla na pohotovosť, bola som takto s dcérou a dali nám čipok a ten pomohol. Stoptussin nám vraveli nedávať pretože to je na vykašľavanie a tým pádom to dieťa rozkašle ešte viac.

tehotna40
autor
25. nov 2023

@tanyag po koľkých minútach ten cipok zaberá? Dala som jej ho asi pred pol hod a stále ju dusi

luciella
26. nov 2023

@tehotna40 Zmen liek na kašeľ, skus Mucosolvan ten nám zabera. Ak má.kasel vlhký a večer po.17tej už nedávať liek. Na noc Paxeladine a kľudne Fenistil ci Dithiaden.
Zašla by som k lekárke ak sa dusi,alebo volaj nech predpise niečo.
Prvá.pomoc chladný vzduch,teraz sa von ochladilo tak kludne vyvetrať miestnosť. Alebo ísť chvíľu na balkón.

suchonovam
26. nov 2023

My máme 4 deti a vždy zabralo: vysoké dávky Céčka,stoptussin keď suchý,drhnuci kašeľ, najneskôr o 5 večer posledná dávka,na noc fenistil. Keď vlhký,solmucol alebo mucosolvan. Púšťali sme zvlhcovac,no čo je podľa mňa top,kúpiť inhalator a inhalovat aj 5x za deň,zvlhcovat sliznice.To vždy zabralo.Za seba trifed neodporúčam,síce kašeľ utlmí,ale deti sú po ňom spave,ja ked som ho mala,tak som bola 3h odpálená na sedačke ako na drogách. Vtedy som si povedala,že už ho detom nikdy nedám..

tehotna40
autor
26. nov 2023

Dnes sa mi zdá ten kašeľ taky zmiešaný, sem tam niečo vykašle ale inak ju len dusi az napína. Dúfam že nejako vydržíme do zajtra ,ráno hneď volám lekárke. Vďaka všetkým

kiki68
30. nov 2023

@tehotna40 v takom pripade ihned k lekarke a pytat ozaj nieco ucinnejsie. Nasmu od takeho kasla totiz uplne oslabol system, rok sme mali este nasledky, ze mu ihned vsetko islo na pluca a lahka anemia

tehotna40
autor
30. nov 2023

@kiki68 boli sme ,vďaka za skúsenosť, dostala capiky ale nie hydrocortison ale prenisonove a zmenili jej lieky,už pekne vykasliava aj soplik sa pustil ,tak dúfam ze uz bude len lepšie