Ako vaše deti znášali kraniálnu ortézu?
Ahojte maminy, o dva týždne nás čaká nasadenie kranialnej ortezy - prilbičky, ak ju mali aj vaše bábätká, ako to cele znášali? Zvykli si rýchlo alebo to bol boj?
uplne bez problemov. ja som mala vacsi stres ako dieta a to sme ju nosili po operacii asi rok a pol
Mame 2 deti a obe to nosili. Nehovorím, ze to bolo vzdy lahke (najhorsi je zaciatok, je to nieco nové a aj dieta sa musi do toho vzit a aj rodic). Ale netreba polavit. Nase deti uz su skolkari a práve dnes sa bol nas syn strihat a tak som si povedala, aku mas krasnu hlavicku (mal tazku dvojitu deformitu). Drzim palce, aby ste to zvladli, vysledok bude skvely.
Tiež nám hrozila a vtedy dr povedal,že deti si rýchlejšie zvyknú, ako ich rodiča 🙂
@t1nusa obe moje nosili, znášali to uplne v pohode. Dovolím si tvrdiť, že "problém" s tým majú skôr ich rdicia. Inak, bud rada, že ju nemas v lete, lebo to je iný masaker🤦♀️ v zime o chvilju schovať pod čiapku, ani ju neuvidia iní. Plus výhoda za mna, aj keď si ti buchne hlavicku, žiadny strach, chráni ho prilbicka 👌
Ďakujem ženy, bohužiaľ sme sa tomu nevyhli aj napriek polohovaniu, ale verím, že ju nebude musieť mať dlho na hlavičke. Počula som, že v lete to je horšie tak sim rada aspoň za ti, že nám ti vyšlo na zimu. Aj keď ma to veľmi hnevá, že som tomu nedokázala zabrániť 🙁
@t1nusa ale prosím ta, hlavne si ty nič nevycitaj 🤦♀️ hlavička sa rýchlo pekne upraví, my sme nosili okolo 4 mesiacov, aj som bola prekvapená, že to šlo tak rýchlo. Za tu peknú hlávku to rozhodne stojí, neboj 👌 plus ako som písala, nemusis sa báť ze si porani/rozbije hlávku. Mne osobne to potom ešte aj chýbalo 🙈😁
Neboj hlavičku bude mat za par mesiacov ako lusk. Moj si zvykal do 1 tyzdna a potom uz dobre
@t1nusa nájde sa tu niekto komu dieťatko nechcelo nosiť ortezu? My ju mame dneska presne týždeň. Prvý týždeň v pohode, a od včera taky plač keď mu ju nasadim. Večer som mu ju musela dat dole lebo pri uspavani hodina plač. Vôbec nezaspal. Aši nás okrem toho trápia ale aj zúbky. Prešiel niekto niečím podobným?
nájde sa tu niekto komu dieťatko nechcelo nosiť ortezu? My ju mame dneska presne týždeň. Prvý týždeň v pohode, a od včera taky plač keď mu ju nasadim. Večer som mu ju musela dat dole lebo pri uspavani hodina plač. Vôbec nezaspal. Aši nás okrem toho trápia ale aj zúbky. Prešiel niekto niečím podobným?

@t1nusa ja osobnú skúsenosť nemám, ale synovec ju nosil. A nemali žiadny problém, zvykol si velmi rýchlo. skôr potom, keď ju už nosiť nemusel bol problém že mu chýbala 😀 ale to trvalo tiež len chvíľu..