Ako vybrať najlepšie probiotiká pre deti?
Ahojte mozno vystrel do tmy. Ale chcem pre deti(1r,3r) časom davat nejake probiotika. Boli tandemovo dojčené, mladšie este je, oba vag pôrody cize mali by mat dobry základ. Lenže ja som dobry základ nemala. Cisársky porod, sol cukor nie velmi zdravá strava gastritidy sibo helicobacter autoimunitne ochorenia zla imunita kozne problémy no dalo by sa pisat. A keďže najnovšie výskumy stale ospevujú dôležitosť mikrobiomu chcela by som teda zistiť nejake konkrétne tipy. Zo stravy sa snazim fermentovane zálievky kyslá kapusta kefir acidko staršie dieta lubi ale ci to ma taku koncentráciu dobrých baktérií ako výživový doplnok neviem. Deti odo mna cukor nedostávaju, solim tiez menej snazim sa vela zeleniny ovocia pijú iba čistú vodu, peciem pečivo doma sem tam kolac upečiem.
Pri liečbe antb mali iba klasické probiotika v kvapkách z dr max. A ja uz v tom mam chaos, lebo influenceri aj lekári odporúčajú symprove potom beží reklama na nejake super probiotika, ktoré su gastrorezistentne a nezničí ich hcl v žalúdku.
Podla coho ste vyberali probiotika? Je tu niekto kto sa v tom vyzná?
Mozno by som dala nejaku trojmesačnú kúru. Deti nemaju žiadne problémy su klop klop relatívne zdravé. Ci na to, aby mali aj o desať rokov zdravy mikrobiom a dobru imunitu stačí zdravo zit a dobre pestro jest?
Dakujem
Moje deti, resp starsia, bola tiez zdrava, kym nesla do skolky... Mladsia potom vsetko schytala od nej a v skolke (je tam uz druhy rok) byva tiez casto chora... Cakala som, ze ziska imunitu z toho co uz prekonala, z toho co starsia priniesla zo skolky, ale prd. Imnunoglukany a podobne srandy u nezaberaju... Ak som davala probiotika tak probiofix imun (nasypala som do jogurtu alebo priamo na jazyk)... Ukazuje sa ze pomoze jedine... Cas... Starsia uz v tretom a stvrtom roku v skolke nebyvala tak casto chora....
@anonym_c5b0a4 staršie dieta chodi do jasli oproti spolužiakom nebýva skoro vobec choré. Tam ma kazdy den nejake dieta sople a chrchle, ono bolo choré v decembri prvý krat od zaciatku jasli, vo februári a v júni. Skor to schytavalo to mladšie. Staršie ma dlhodobo imunoglukan, Dcko a rybi olej. Dávnejšie aj Bactoral baby to su take sacky s probiotikami na nos hrdlo usi. Som zvedava co bude v skolke. Dakujem za radu idem to pozriet. Ano cas je velmi dôležitý 🙂
@anonym_c5b0a4 staršie dieta chodi do jasli oproti spolužiakom nebýva skoro vobec choré. Tam ma kazdy den nejake dieta sople a chrchle, ono bolo choré v decembri prvý krat od zaciatku jasli, vo februári a v júni. Skor to schytavalo to mladšie. Staršie ma dlhodobo imunoglukan, Dcko a rybi olej. Dávnejšie aj Bactoral baby to su take sacky s probiotikami na nos hrdlo usi. Som zvedava co bude v skolke. Dakujem za radu idem to pozriet. Ano cas je velmi dôležitý 🙂
@anonym_autor tak to mas super, ze vam to zabera... Mne to len vyprazdnovalo penazenku bez efektu... Imunoglukan, kolostrum a pod...

Moje deti, resp starsia, bola tiez zdrava, kym nesla do skolky... Mladsia potom vsetko schytala od nej a v skolke (je tam uz druhy rok) byva tiez casto chora... Cakala som, ze ziska imunitu z toho co uz prekonala, z toho co starsia priniesla zo skolky, ale prd. Imnunoglukany a podobne srandy u nezaberaju... Ak som davala probiotika tak probiofix imun (nasypala som do jogurtu alebo priamo na jazyk)... Ukazuje sa ze pomoze jedine... Cas... Starsia uz v tretom a stvrtom roku v skolke nebyvala tak casto chora....