Ako vychovávať syna s ADHD?
Baby ako vychovávať syna s Adhd? Niečo som si prečítala ale ..pomôžu mi rady...má 5 rokov, diagnostikovali ho , navrhujú asistentku do školy, nesúhlasím s tým ,pokiaľ to nebude nutné ,že nebudem vládať .. momentálne má odklad ešte rok do školy.. ďakujem
Jednoznacne asistent!!! Ak ti bol odporuceny tak vedeli preco a tebe a manzelovi odporucam nezatvarat oci a riesit , nakolko je to vase dieta, ktore potrebuje pomoc ...
.
Prosim ta ako sa to prejavovalo v skolke?
Aj ja som vďačná za asistentov. Škoda ze neboli prv a namiesto nich boli neprofesionálne učiteľky co ešte dokázali zosmiesnit 🤦. Ani neváhaj... Ja som si musela všetko naštudovať sama.
Práve preto že brat má také problémy by si mal uvedomiť, že mu asistent pomôže a bude ho sprevádzať a pomáhať pri výučbe.V minulosti neboli také možnosti ako teraz.Mozno keby rodičia mali pri bratovi tú možnosť,tak by nebol taký ako je.Prajem veľa šťastia.

Buďte šťastní za asistentku. My sme začínali bez diagnostiky na ZŠ a bolo to peklo. Učiteľka syna zosmiešňovala, pre deti bol vďaka tomu terčom. Nepísal si poznámky, zadania domácich úloh, učiteľka trvala 2 roky na vrátení do škôlky, neustále sme chodili na koberček. Chodil do školy v meste, bývame na dedine, vtedy Edupage ešte nebolo, takže som si zohnala kontakt na 2 maminky a každý deň preveroval, čo je na úlohu, čo treba priniesť, kedy je z čoho písomka, posielali mi foto poznámok z vyučovania. Dieťa bolo z našej iniciatívy u psychologičky aj neurologičky, výsledky inteligenčných testov boli priemer, v technickej oblasti a v oblasti logiky nadpriemer. Záver bol, že dieťa je živé, pravdepodobne ADHD (narodený predčasne, 1 rok cvičená Vojtova metóda, ktorá má tento následok, ale lepšie živé neposedné dieťa, ako doživotne ležiace), v tej dobe nám povedali, že diagnostika na 100% až v 9 rokoch, nedávať späť do škôlky, tieto deti sú fixovaná na svoj kolektív, takže návratom do škôlky, by sme mu zobrali istotu. Keďže oficiálna diagnostika mohla byť až v 9 rokoch, prvé dva roky pokračovalo peklo s triednou učiteľkou. Nezostávalo mi nič iné, len odísť z pracovnej pozície v najvyššom manažmente zahraničnej výrobnej spoločnosti, nájsť si vzhľadom k môjmu vzdelaniu a praxi podradnú prácu a začať pracovať na synovej budúcnosti na 120 %. Po 2 rokoch triedna učiteľka odišla zo školy, dieťa bolo v 9 rokoch oficiálne diagnostikované, dostalo asistenku a úžasnú špeciálnu pedagogičku. Dnes je už vysoko na druhom stupni, na vysvedčeniach max. 1-2 dvojky (zväčša slovenčina je pre tieto deti oriešok - diktáty) alebo samé jednotky. V matematike často vysvetľuje ostatným spolužiakom pri tabuli. Často najde riešenie príkladu aj iným spôsobom, ako sa učili. Týmto deťom veľa pohybu, futbal, hokej pravidelné tréningy. Potrebujú vybiť prebytok energie, učiť sa na etapy, max 20 minút potom 5-10 minút prestávka, inak sa začne a už nič neurobí. Teraz máme zlatú triednu, ostatní učitelia takisto s úctou rešpektujú jeho dg. Prajem pevné nervy a hlavne sa mu stále venovať doma pri učení, inak by to išlo dole vodou, videla, čítala som veľa príbehov ADHD detí a z mnohých sú lekári, právnici. Len treba chcieť. Držte sa a nebojte sa asistentky