icon

Ako vyliečiť suchý brechavý kašeľ u detí?

13. sep 2024

Ahojte, mali sme doma kovid. 2dni 38tepl., nadcha, vlhky kasel. 1dieta(12r) vsak malo aj ma-po tyzdni-stale suchy hrdlovy brechavy kasel. Od zaciatku berie kalc.sirup, stoptusin, inhaluje koloid.striebro, vitaminy, caje, pridala som mastny zabal na krk, cibulovy sirup-cibula zaliata medom, cibulovy caj-vyvarena cibula, laktoferin.
Celu noc prespi bez zakaslania, ale akonahle sa rozrozprava, uz aj ho drazdi na hrdlovy suchy brechavy kasel. Teplotu nema uz od nedele(je piatok), nadchu nema, nic, iba ten kasel. Viete mi poradit este nieco? Dr.mu da urcite atb, ktore on velmi zle znasa aj napriek probiotokam-boli ho brucho, hnackuje, nechce jest, pit. Rada by som sa im vyhla, len ako doliecit ten kasel. Preco nezvlhol? My ostatni hned vlhky kasel. On bol inak prvy chory, on doniesol chorobu domov... dakujem za kazdu radu, tip. 🍀💚

janage
13. sep 2024

aTB 3 týždne tuším, ale po 2 už mohla ísť do školy, že nie je už infekčná.
Ono keď tie ATB treba tak treba. Ak mu je zle užívajte ich s jedlom, vyhoď mliečne a zapoj probiotika a to kvalitné s min. 2h odstuppom. Mne to pomáha a to ja penicilínové vôbec nemôžem kvoli alergii
A hlavne či čierny kašeľ či chlamýdie sú infekčné

janage
13. sep 2024

Ty sa daj do kľudu, poriešte sliznicu hrdla, skočte do lekárne na crp a ak kašeľ neprejde do tých 14 dni alebo sa bude zhoršovať volať dr, a vyšetriť.
Môže mať kľudne len tie sliznice v hrdle rozdráždeé a opuchnuté a to ho tak dráždi.
Mne to jeden pluciar tak vysvetlil, kašeľ silný je silný prud vzduch - ak je sliznica poškodená poškodí ju viac a to ma dráždi kašlať. a čím viac kašlem tým viac sa sliznica dráždi - taký kruh

autor
13. sep 2024

@janage bezim kupit pastilky, aj aspecton sirup?

autor
13. sep 2024

@janage kasle ovela menej ako pred tyzdnom, hlavne, ked sa rozrozprava

janage
13. sep 2024

Nie aspekton, paxeladine

janage
13. sep 2024

Teda aspecton sirup nemám skúsenosť. Paxeladin áno. Opýtaj sa v lekárni. Len tam nesmie byť zložka na riedenie a vykasliavanie

pinkgirl
13. sep 2024

Áno Pleumolysin je dostupný bez receptu. A požiadala by som u dr o výter z hrdla či tam niečo predsa len nie je.

kp7333
13. sep 2024

aj Aerius moze byt. Na laryngitidovy stekavy kasel nam vzdy doktorka davala antihistaminika, Stoptussin, kazala davat studeny olejovy zabal. V pripade zachvatu a stiahnutia dychacich ciest je prva pomoc dychat studeny vzduch (pri otvorenom okne, zabalit do deky alebo paplona a dychat zhlboka). Ak nepomoze, tak pohotovost a oni predpisu kortikody a inhalator na roztiahnutie dychacich ciest.

autor
13. sep 2024

@janage to je ten kakaovy? Ten nevypije

autor
13. sep 2024

@kp7333 ano.. ale on nema laryng.,bo tak kasle 8.den a uz menej a celu noc spi..

kp7333
13. sep 2024

tak potom treba ist k lekarke, nech ho posle na rtg pluc.

janage
13. sep 2024

Neviem ze by bol kakaový to si nemyslíš s kalciovym sirupom s príchuťou?

janage
13. sep 2024
svetlonos
13. sep 2024

S oreganom opatrne, zabraňuje vstrebávanie železa. Ja som mala aj s detmi takýto kasel 3 mesiace v kuse. Nejako to prešlo potom ake boli to hrozne.

knajula
13. sep 2024

Sledujem jednu maminu s dietatom asi 1,5r, boli v nemocnici s covidom a horuckami a teraz asi po 2 tyzdnoch, ze podozrenie na cierny kasel, mozu byt aj chlamydie, mycoplazmy..skus dat trosku masla zjest
mne pri chlamydiach pomohol oreg. olej...teraz aj cordyceps velmi pomaha, čaga tiez

autor
13. sep 2024

@kp7333 ano, vsetko viem od susedy, jej syna 3x brala rzpcka😞

autor
13. sep 2024

@kp7333 on ale kasle z hrdla..pocut to.. a saturaciu ma 99. Pri zapale pluc by mal pod 94..

autor
13. sep 2024

@janage uz cmulal🙏😍

autor
13. sep 2024

@svetlonos a nic Vam z vyterov, krvi nezistili?

autor
13. sep 2024

@knajula on je najzdravsi clen rodiny. My ked sme aj mali mykoplazmy, streptokoka,.. on to nikdy nechytil.. my sa liecime prirodne.. kapucinka, dracia krv, citricidal-zabija vsetko, rakyt.olej mu davam za lyzicku vypit.. laktoferin ma nasadeny.. len oregano som nedavala, bo mam kvapkove a moc stipe😞 aj olive leaf extract mam-otvara bunky chlamydii a mykoplaziem.. aj nacetylcystein-ale ten je na vlhky kasel..

autor
13. sep 2024

@knajula berieme reishi😊my chori nebyvame, uplne ma tento jeho divny kasel vykolajil.ak aj daco chytime, za 3dni sme fit. Ved my 3 aj sme. Len jemu ten brechavy kasel nechce skoncit😣😭

janage
13. sep 2024

Tak dúfam, ze sa mu uľaví.
Prírodná liečba je fajn, doteraz vám fungovala. Ak ale nefunguje, naozaj lekár je na mieste.
Aby ste potom s horším stavom neskončili s omnoho silnejším liekmi akoby ste dostali, ak by ste prišli skôr.
8 dní je už dosť, s víkendom to bude 10. Po 14 dňoch doma už potrebuje papier od lekára ako ospravedlnenku.

autor
13. sep 2024

@janage my sme u lekara boli v pondelok😊

svetlonos
14. sep 2024

To bolo pred 2 rokmi a kovid už neriešili. Bola som v prvom trimestri a atb sa báli ako čert kríza. Deti ich dostali, vyliecili sa a o chvíľu mali ten bordel znova odo mňa. Aši tak. A to nič priti bylinkami ake srandy si pri detoch dovoliť nemozem. Ja už to poznám. Chytí nás nádcha, trochu kasel a bum, je to na pľúcach. Bez atb to trvá aj mesiac. Dala mi myslím len ibalgin a oaracetamol, na tmenie bolesti. Na kašeľ tie prkoniny mi vibec nezabrali.

janage
14. sep 2024

To je v pohode, ale ak kašeľ neustupuje tak proste o týždeň treba ísť zas. Choroba sa vyvíja aj o 3 dní už môže byť všetko inak.
Pri tých chlamydiach tiež nebrali krv hneď, ale keď už 2 týždne kaslala a nič nezabralo tak krv zobrali.

kristiii
14. sep 2024

Ja som po covide kaslala cca 2 mesiace, kamoška to isté. Ale doktorka ma normálne po 2 týždňoch vypísala do práce, že to môže ešte dlho trvať, kým sa pľúca očistia. Neuzivala som potom už nič a fakt to časom postupne prešlo. Akurát čo som sa snažila menej rozprávať. Všetky lieky, bylinky a podobné pokusy ma len zbytočne dráždili.

danielahamar
14. sep 2024

Ja by som išla do ATB už po takom čase.

autor
14. sep 2024

@janage vysadila som stoptusin, cmula pastilky, rano daco vykaslal, kasle menej drazdivo a menej casto😍

janage
14. sep 2024

A pozor tie hydro len 3 na deň 😉
Kľudne na noc dokúpiť pantenol na cmulanie to tiež hojí sliznicu krku