Ako vyriešiť problémy s častou chorobnosťou školáčky?
Ahoj! Tak som sa rozhodla pozdielat co nas trapi. Ide o to, ze mam 10 rocnu dceru ktora je v jednom kuse chora, odkedy nastupila do kolektivu este v skolke, kde teda som myslela, ze skolkarka, klasika, stale chora. Neprestalo to ani s nastupom do skoly, aj ked vidim ze tie priznaky uz nie su az tak hrozne, ta imunita silnie uplne pomaly, ma tolko vymeskanych hodin v skole, ze triedna ucitelka kontaktovala obvodnu lekarku, aby si overila pravdivost kazdej jednej ospravedlnenky. Vsetko sme mali ospravedlnene. Lekarky som sa uz v minulom skolskom roku pytala, ci je taky stav normalny a vraj ano, naposledy sa tiez vyjadrila, ze na imunologa to nevidi, no...
Streptokokova angina, zapal stredneho ucha, vecny navrat kasla,hlienov, nasledneho zvracania tych hlienov, takisto z coho sa bezne deti liecia par dni jej trva dvojnasobne, chripka ju napriklad drzi aj dva tyzdne, atd atd. Imunovaxom, antibiotika, probiotika, sirupy, nic nezabera ani dlhodobo. Sme same, byvame v normal byte, dcere sa primerane venujem, hry, karty, logicke hry atd atd, von, je u nas vacsinnou ticho, som uplny introvert, vie mi povedat co ju trapi, co ju tesi, vie poziadat o pomoc... ja uz neviem. Okrem toho, ze mi poradite urcite navstevu imunologickej ambulancie, napada vam este nieco? Dakujem.
@zazrak15 10 rokov je už dosť aby ako tak mala vybudovanú imunitu. Netvrdím ze nemôže byť chorá ale toto je veľa. Určite imunologické vyšetrenie.
@lucka_ke môžem sa opýtať? Syn mal aj nejaké problémy s trávením? Alebo vás poslali na gastro vyšetrenie a tam mu to náhodou zistili?
@chupakabra a ako reaguju v skole? co vsetko si uz skusala? je takto chory iba tento skolsky rok?
Ja som mavala vyše 200 vymeskanych h za polrok. U mňa to bolo ale školskou jedálňou (streptokoky, stafylokoky, hnisave anginy). Ako som tam prestala chodiť, zrazu som bola zdravá. (Jedna kamarátka skončila aj v nemocnici, vtedy tam poslali hygienu a jedáleň bola rok zatvorená)
Ale moja triedna to riešila o dosť razantnejšie- chcela ma nechať opakovať ročník (keď sa mama spýtala, či my niečo chýba dobehnúť, tak nie. Ževraj všetko učivo mám zvládnuté super zo všetkých predmetov...)
Treba možno aj stravu zmeniť, napr.vylúčiť aspoň sladkosti
@mariazatkova pomalé trávenie, nafukovanie, plynnatosť a ekzém
No určite smer dobrý imunológ. Moja prvacka má vymeskanych 68 hodín a už to mne prišlo, že ako extrémne je tento rok chorá. Komplexne vyšetrenie krvi, alergie, intolerancie.

@zazrak15 čím viac času tráviť von - v každom počasí. Nám to pomohlo, nie hneď , ale tak po dvoch rokoch vidím veľký rozdiel. Nič sme nezmenili len sme si zaobstarali psa - a s ním sme každý deň na hodinovej prechádzke v prírode