Ako vysvetliť 11-ročnej dievčine prvú menštruáciu?
Ako vysvetliť dieťaťu prvú menštruáciu neviem si dať rady neviem ako jej to mám vysvetliť. Má 11 a vypytuje sa že prečo to má.
@lili1413 moja dcera ma 5 a vie co je menstruacia 🙈 to ste sa o tom vobec doteraz nebavili? Ved to uz je velka slecna. Normalne jej to vysvetli ako je s nejakym obrazkom so zenskymi organmi, kde vidno maternicu, vajecniky atd.
nuz, to mala uz davno vedieť. Moja vie od maleho mala primerane veku. Len pridávame info. Teraz ma 8, keby hned teraz pride dačo, tak ju neprekvapi čo sa deje.
😳 toto som dcere vysvetlila ked mala 9-10.
@angelinja ja mam 36 takze presne viem o com hovoris 🙂 dovolim si nesuhlasit s tym vodenim za rucicku - ja by som uvitala keby sa zo vsetkeho nerobilo take tabu. keby mi mama vysvetlila o menstruacii proste aj take prakticke veci. nepotrebovala som nejake pokecy o opelovani a vcelickach a podobne, popravde debaty o sexe som sa vzdy desila a som rada ze neprisla 😂😂 ale zenske veci aspon z toho praktickeho hladiska mi vysvetlit mohla. prvu noc s menzesom som nedokazala spat lebo som myslela, ze ta vlozka proste pretecie, ze to neexistuje ze bude stacit 😂😂 ale nedockala som sa ziadneho uistenia, podpory, nic. len ze to musim pretrpiet. to ze je to vlastne znamka mojho fungujuceho zdraveho tela som pochopila az ako dospela.

@belllinka tak mozno nie ze zena ale skor maternica je vhodnejsie