Ako zabrániť opakovanému noseniu vší zo školy?
Ahojte,
píšem sem už úplne zúfalá, tretíkrát mi dcéra doniesla vši zo školy, čerpám vždy na to dovolenku, ktorej mám strašne málo, kúry robíme celá rodina, vyčesávanie vlasov trvá hodiny, všetko prať apod. A to vyčesávanie opakujeme zakaždým niekoľko dní potom, aj vždy dáme preventívnu kúru po týždni, aj tak sa to vždy vráti. Kto to zažil, ten vie aké je to vyčerpávajúce. V zásade do školy dávam vedieť ako jediná, že sa jej vši vrátili, učiteľka vždy napíše oznam na Edupage a tým to hasne. Ja už neviem, čo robiť, bojím sa ju aj do školy pustiť, aby to zas nedoniesla. Neviete mi prosím poradiť, ako donútiť školu, aby túto situáciu konečne riešila? Ďakujem za rady.
@karamelkax Jednoduchá vec šupky z orechov sa vyvaria vo vode a nanesie sa na vlasy v masíruje do vlasov a oplachne potom sa vlasy umyjú klasika šampónom ale odporúčam si dať gumené rukavice lebo budete mať zafarbené ruky a počítať stým že bledšie vlasy trochu stmavnú ale nie veľa. Ja som pre dlho trvajúci účinok spravila tak že som šupky dala zmraziť a potom keď rozmrzli som vytlačila šťavu z nich v masírovala do vlasov a po cca 5 minútach normálne umyla šampónom. Naozaj to pomáha a nič to nestojí. Predtým som vyskúšala všetko možné ale nič nepomohlo a vždy ma to vyšlo veľa peňazí v lekárni v drogérii až na toto. Vždy si aspoň jeden sáčok šupiek dám do mrazničky pre istotu a pravdu povediac ten sáčok šupiek tam mám už tretí rok lebo nebol dôvod ho použiť. Niekto tomu neverí ja som tiež neverila ale už som bola zúfalá lebo dcéry dlhé husté vlasy. A stále chodili stým zo školy každý mesiac. Ale tak ako komu čo pasuje. Dajte vedieť či pomohlo jestli teda vyskúšate.
Tiež som mala tento problém keď som bola na základnej v 9 ročníku, mama mi vkuse vlasy vycesavala a umývala so šamponmi a vždy som priniesla dospelé domov! Čiže nebola šanca že sú moje ale niekoho iného. Trvalo to asi pol roka, zistili sme že tie vsi ma učiteľkina neter, preto to škola ututlavala a neriešila, potom nabehla moja mama aj s mamami ďalších mojich spolužiačok do školy a začali to konečne riešiť....kým ich nepritlacis tak to riešiť nebudú a čo sa týka vsi......jedine ti ostáva ďalej s tým bojovať, ja viem je to vyčerpávajúce a je to dlhý boj ale zvládnete to! Držím palce 👍

@ivanabat paranit + kovovy vsivak ,co obsahuje = otazjka 1 dna. Nechat posobit na hlave 3hodiny..
Po vycesani vsivakom este vlasy prezehlit...
Mozes ziadat v skole potvrdenie od lekara aby deti doniesli,ze nemaju vsi ani hnidy....