icon

Ako začínajú ovčie kiahne u detí?

12. dec 2024

Viem ze je to individualne len ma zaujima ako to zvykne zacat. V dcerinej skole, na tanecnej aj v triede plno kiahni posledne 2-3 tyzdne. Dnes mladsi syn od rana grcanie, a je k.o. spi, dcera od vcera vecera teploty a nic k tomu, mozno co tri krat zakaslala rano. Viem ze to mi nikto nepovie, len cely den rozmyslam ci zacinaju kiahne ci su to nejake hnusne virozy zas v okoli. Ako zacali u vas a po akej dobe sa ukazali vyraxky ?

simca06022011
12. dec 2024

najskor mala dcera jednu vyrazku na krku.. rozbehlo sa to potom az po par dnoch... cca 3-4.. pribudli dalsie, aj teploty. Ziadny kasel/zvracanie atd ani nic podobne nemala

blumie
12. dec 2024

Starsia dcera (6r v tom case 5 rocna) mala 1 den teplotu a vecer som nasla prvu vyrazku vo vlasoch. Na druhy den uz ich mala 20. Teplotovala 6dni, vysoke teploty 40tky a stovky vyrazok. Velmibtazky priebeh. Mladsia 6m mala iba jeden den 38,5 a asi 6 vyrazok, prve sa jej spravili na hlavicke vo vlasoch 2. Lahky priebeh, po tyzdni uz zaschnute. Je to velmi individualne.
Kasel nemala ani jedna, hnacku mala starsia asi 1 den ale to bolo nic oproti tomu ake mala bolesti vyrazky na intimnych miestach, vieckach, v ustach, medzi prstami a pod.

beata_k
12. dec 2024

Teplotou a 2 ks vyrazky. Potom uz bolo jasne o co ide.

caramellka
12. dec 2024

Moja dcéra (v tom čase 15 mes.) bola podvečer taká nezvyčajne unavená, v noci už mala vysokú teplotu a ráno na chrbte asi 4 vyrážky, postupne sa ich objavovalo viac.

lenka2710
12. dec 2024

My sme mali teraz nejaku virozu ci co to bolo! Z plného zdravia zrazu zimnica, vysoká horucka cez 39, zvracanie! Druhý deň teplota už miernejsia a tretí deň mal mladší vysypane predlaktia a dcéra mala mega herpes na pere, chytila som ti aj ja a ja som zas schytala afty v ústach po tých vysokých horúčkach

denden77
12. dec 2024

moja akurat ma.. este den pred prvym pupakom lietala po skolke a na tanecnej jak drak.. na dalsi den rano sa zobudila, teplota, bolest hrdla.. a uz zacali pupaky naskakovat 🤷‍♀️😊

jaskolka
12. dec 2024

Nijaké, len sme si všimli vyrážky

nicol_10
13. dec 2024

Teploty nad 38°, sopel, kašeľ, po týždni vyrážky na krku a už to išlo postupne všade

autor
13. dec 2024

Ďakujem ženy. Príde mi to skôr ako nejaká klasická viróza, dcéra mala jednu noc zvýšenú teplotu a začala teraz druhý deň kašľať tak taká klasika. Akurát to že majú plnú školu kiahní tak ma to hneď napadlo