Ako začínajú ovčie kiahne u detí?
Viem ze je to individualne len ma zaujima ako to zvykne zacat. V dcerinej skole, na tanecnej aj v triede plno kiahni posledne 2-3 tyzdne. Dnes mladsi syn od rana grcanie, a je k.o. spi, dcera od vcera vecera teploty a nic k tomu, mozno co tri krat zakaslala rano. Viem ze to mi nikto nepovie, len cely den rozmyslam ci zacinaju kiahne ci su to nejake hnusne virozy zas v okoli. Ako zacali u vas a po akej dobe sa ukazali vyraxky ?
Starsia dcera (6r v tom case 5 rocna) mala 1 den teplotu a vecer som nasla prvu vyrazku vo vlasoch. Na druhy den uz ich mala 20. Teplotovala 6dni, vysoke teploty 40tky a stovky vyrazok. Velmibtazky priebeh. Mladsia 6m mala iba jeden den 38,5 a asi 6 vyrazok, prve sa jej spravili na hlavicke vo vlasoch 2. Lahky priebeh, po tyzdni uz zaschnute. Je to velmi individualne.
Kasel nemala ani jedna, hnacku mala starsia asi 1 den ale to bolo nic oproti tomu ake mala bolesti vyrazky na intimnych miestach, vieckach, v ustach, medzi prstami a pod.
Teplotou a 2 ks vyrazky. Potom uz bolo jasne o co ide.
Moja dcéra (v tom čase 15 mes.) bola podvečer taká nezvyčajne unavená, v noci už mala vysokú teplotu a ráno na chrbte asi 4 vyrážky, postupne sa ich objavovalo viac.
My sme mali teraz nejaku virozu ci co to bolo! Z plného zdravia zrazu zimnica, vysoká horucka cez 39, zvracanie! Druhý deň teplota už miernejsia a tretí deň mal mladší vysypane predlaktia a dcéra mala mega herpes na pere, chytila som ti aj ja a ja som zas schytala afty v ústach po tých vysokých horúčkach
moja akurat ma.. este den pred prvym pupakom lietala po skolke a na tanecnej jak drak.. na dalsi den rano sa zobudila, teplota, bolest hrdla.. a uz zacali pupaky naskakovat 🤷♀️😊
Nijaké, len sme si všimli vyrážky
Teploty nad 38°, sopel, kašeľ, po týždni vyrážky na krku a už to išlo postupne všade
Ďakujem ženy. Príde mi to skôr ako nejaká klasická viróza, dcéra mala jednu noc zvýšenú teplotu a začala teraz druhý deň kašľať tak taká klasika. Akurát to že majú plnú školu kiahní tak ma to hneď napadlo

najskor mala dcera jednu vyrazku na krku.. rozbehlo sa to potom az po par dnoch... cca 3-4.. pribudli dalsie, aj teploty. Ziadny kasel/zvracanie atd ani nic podobne nemala