Ako zbaviť 8 mesačné dieťa soplíkov zo zúbkov?

lula25
21. okt 2012

Prosím poraďte mi ako mám pomôcť malému zbaviť sa soplíkov, ktoré má z toho, že mu idú zúbky. Kvapky do nosa s morskou soľou si nechce nechať streknúť (asi mu vadí ten rozprašovač), strašne vyvádza ide sa zadusiť od plaču. Nemáte skúsenosti s nejakými kvapkami do nosa, ktoré sa kvapkajú po kvapkách (nie striekajú rozprašovačom) alebo čo sa dajú inhalovať? Keď mu odsajem soplíky tak za 10 minút má nos rovnako plný ako pred odsávaním. Najhoršie je to v noci keď nemôže dýchať a stále sa budí. ďakujem za rady.

svetlusska
21. okt 2012

@lula25 ahoj ja pouzivam kvapky do nosa libenar-solny roztok a kvapka sa to do nosika,skus sa spytat v lekarni , mne sa to osvedcilo...moj maly ma sice len 5 mesiacov ale sopliky nas trapili 2 tyzdne...a toto nam pomohlo a samozrjeme odsavacka an sopliky na vysavac...

natalinkaco
21. okt 2012

@lula25 ahoj, ja som bola tiež z toho zúfalá, cez modrého koníka som sa dozvedela, že na to pomáhajú minerálne soli, tak sme to vyskúšali a soplíky boli do 3 dní preč, držím palce 🙂

tinka9000
21. okt 2012

tiež odporúčam libenar, môže sa používať aj dlhodobo, a na noc daj vankúš, aby bolo dieťatko vyššie a nezatekali soplíky.

hhaana
22. okt 2012

ja odporucam tymianovy krem a eucasol od Justu, nam vzdy pomohli. Potom aj citronovy, eukalyptovy alebo levandulovy krem. Na cistenie nosa pouzivame cela rodina psysiomer. Su tri druhy, pre babatka, pre deti a potom pre dospelakov.