icon

Ako zistili vášmu dieťaťu alergiu na mliečko?

anka1709
12. apr 2022

Ahojte mamičky, tie ktoré máte detičky s alergiou na mliecko, kedy a ako Vám ti zistili ? Mám podozrenie že môj mesačný synček to má keďže v manželovej rodine to má viac ľudí a maličký dosť grcká, až moc by som povedala, po jedení je nepokojný akoby sa pučil a teraz začal taký byt dokonca aj pri jedení. Ďakujem Vám pekne.

zuzkaa1991
12. apr 2022

@anka1709 mate UM alebo MM skuste mu davat espumisan alebo sab simplex probiotika ak to nepomôže potom riesit gastro alebo alergologiu ;) mozno len koliky plus reflux

deti95060810
12. apr 2022

prvé indície boli z odberu krvi u pediatra

deti95060810
12. apr 2022

@anka1709 nemá tvoje bábo reflux?

amelia89
12. apr 2022

@anka1709 u tak maleho baba je najspolahlivejsi expozicny test. Ja som si tym presla niekolkokrat. Ak kojis tak musis uplne vysadit mliecne vyrobky- uplne myslim uplne,aj potraviny ktore mlieko alebo stopy mlieka obsahuju a pockat minimalne mesiac aby si videla zlepsenie - potom do stravy nieco zaradis a uvidis reakciu. Moj syn to ma od 3 mesiacov a na alergologiu a imuno ma neposielali lebo u tak malych deti tie igE protilatky mozu vyjst falosne pozitivne/negativne. a ten expozicny test je proste jasny. Az ked mal 1.5 roka sme isli na krvne testy. Ja som rok drzala bezmliecnu dietu lebo po expozicii mal hned priznaly silne a inak aj tak ma testy z krvi negativne 😂 Tieto potravinove alergie su zradné,kludne mozu robit zle ale krv ti to nie vzdy povie.

anka1709
autor
12. apr 2022

@amelia89 nie nie nekojím, dávam umele mliečko. 🙂
@deti95060810 áno, aj nad tým som rozmýšľala ale pri refluxe dieťatko nepreberá či ako to je… náš pribral za 2 týždne kilo… myslím že možno aj ten reflux no bojim sa aby nezdedil tu alergiu

deti95060810
12. apr 2022

@anka1709 moja jedna dcéra mala reflux a ona priberala celkom slušne...Problém bol s vrackaním a dusením sa.... trvalo to asi rok a potom to samovolne prešlo... Kým sme dostali termín na vyšetrenie do nemocnice - už sa vyliečilo aj samé.... 🙄
Slovenské zdravotníctvo....😨

amelia89
12. apr 2022

@anka1709 no tak v umelom mlieku je tiez mlieko ☺️

danielahamar
12. apr 2022

Áno, môže byť ABKM aj tým, že mlieko zvracia. Môj mal príznaky na koži a potvrdilo sa to eliminačným testom a aké mlieko má?

anka1709
autor
12. apr 2022

@danielahamar beba sensitive

danielahamar
12. apr 2022

@anka1709 no píšu tam, že" Prinášame 3 funkčné špeciality na 3 najčastejšie problémy - grckanie, zápcha, drobné zažívacie potiaže a intolerancia laktózy. Ale môže byť, že ho netoleruje vôbec

denuska28
Autor odpoveď zmazal