icon

Ako zistím či má dieťa mrle?

hruska91
13. okt 2022

Ahoj, dcéra 3rocna ma hnis v moci (bol u Dr na rozbor) a boli ju pri moceni. Davam jej uroval aj veľa tekutín, ATB zatiaľ nedostala no Dr mi kázala skontrolovať či nemá mrle. Ako to kam pre panky urobiť ? :o
Dakujem za rady

slovenka753
13. okt 2022

@hruska91 kuknúť kako 😉

dzina007
13. okt 2022

ak ma mrle bude ich vidiet v hovienku..

janaspa
13. okt 2022

@hruska91 dieťa svrbí zadok konečník. Hlavne ráno. Vtedy sú mrle najviac aktivne. To vidíte na dieťati, že je nepokojné, veľmi ho svrbí zadok, skrabe sa tam. Dr. By vám mala dať na odber sklíčko, niečo podobné ako lepiaca páska sa nalepí na otvor konečníka (zadok) a po odlepeni sa to prilepí na to sklíčko. mrle vidíte i voľným okom v stolici. Nám dali to sklíčko a bolo treba priniesť i stolicu na rozbor. Je to bežná detská choroba, prelieci sa to za 2t.

deti95060810
13. okt 2022

dieťa sa večer pred spaním alebo aj pri spaní škrabe v zadočku - prepáč ale slušnejšie to napísať neviem...

saxana000
13. okt 2022

Da sa spravit aj zlep z konecnika doktorka ti da lepku sklicko 3 dni budes umyvat ritku len vodou na 4 hmed rano nalepis pasku na zadocek popritlacas prelepis na sklicko a zenesies do labaku.

hruska91
autor
13. okt 2022

Dakujem teda pozriem hovienko, nemá žiadne priznaky nesvrbi ju nič ale tak skontrolujeme