Ako zistím svalový hypertonus?
10. feb 2015
Nejake prve priznaky, ktore malo vase dieta? Mam podozrenie, ze syncek ho ma, nejake body, ktorych sa mozem chytit aby som zbytocne nestresovala? v akom veku najskor bol u vasho dietata diagnostikovany?
u nas krcovito zovrete rucicky, nic do nich nechcela chytat a tiez vobec nechcela byvat na bruchu, zbavili sme sa toho cvicenim ...stacilo ze sa na nu doktorka pozrela a uz sme boli jasni... my sme mali aj hypertonus (ten sa upravil) a ajh hypotonus zase prezmenu na nohach a bruchu stale mame...ale tiez sa to upravuje, len veeeelmi pomaly...
u nas po narodeni...
Ako pise petrusska6 a este ked ho mas na rukach zvislo tak je hlavicka v zaklone a ramienka akoby zdvihnute

prvé príznaky spozná lekár už na prvých poradniach. Skús si prečítať aj na internete - tam o tom píšu veľa. Moja dcéra mala tiež problémy, len ja neviem či to bol hypertonus - stále si to mýlim a my sme videli, že odmietala polohu na brušku - nechcela pásť koníky. Neskutočne pri tom plakala. Ale príznakov môže byť oveľa viac a môžu byť rôzne. Nakoniec lekárka diagnostikovala DMO - diparetickú formu.