Ako zmierniť PMS a silnú menštruáciu u tínedžerky?
Ženy , tie čo máte násť ročné dievčatá , mávajú PMS a aj silnú a bolestivú menštruáciu, poprípade niekedy odpadli...
Ako ste to riešili? Aké prípravky vám odporúčili? Nám bolo odporúčané pupalka v tobolkách + vit. E od našej detskej dr
, ďalšia odporúčila magnezium bysglicinát + vit. C . Tak preto by som chcela vedieť , čo bolo odporúčené vám . Ďakujem pekne za odpovede 🙂
Veeeľa vitamínu C mne pomohlo zmierniť krvácanie a tiež následne ustúpili ostatné problémy (bolesti, kŕče, čuchové halucinácie...).
Nie dennú odporúčanú dávku, ale 1-2 dni pred a počas prvých dní som ja brala aj 3-5x1000mg. Ak má v poriadku obličky, tak by som skúsila primerane veku a váhe dať výrazne vyššiu ako odporúčanú dávku.
Citrónovú šťavu do vody a to piť pomáha zmierniť krvácanie.,Aj rebríček čaj alebo Afrodita čaj z lekárne pomáha na bolestivú menzes.Na gynekológií ste sňou boli?Prípadne u detskej na odber krvi či nemá problém zo štítnou žľazou alebo krvácajúcu poruchu zrážanlivosti.
A na PMS je fajn,ak je menej vecí z obsahom cukru B-komplex a omega 3 je fajn naň vyskúšané mnou.
Mne najlepšie vždy pomohli len analgetika. Začala som už deň pred príchodom menštruácie a potom nikdy ten začiatok nebol taký masaker.
@alison11 takto, s pediatričkou som to riešila a odporúčila tu pupalku a vit. E , lenže dnes mi dcéra odpadla lebo sa necítila dobre a poobede dostala menzes . Preto zháňam čo jej nasadiť aby sa jej uľavilo . Lebo to obdobie od času ovulácie máva chúďa moje náročné aj emočne aj na tie bolesti 🙈 najhoršie je ; že aj u mňa začal hrozný PMS ale ja si to viem ako tak korigovať keďže mám aj inú dg pri ktorej sa dopujem minerálmi... no pri dieťati neviem čo dať a čo radšej nedať ; radšej by som jej pomohla prírodnejšou cestou.
A doplniť minerály formou stravy a minerálok, kyselinu listovú, béčka a železo.

Podla mna je aj alchemilka moc fajn. Akurat neviem, ci je vhodna aj pre mladsie dievcata. Ale tak 14 rokov je uz pomerne dost, takze si myslim, ze tam nebude problem. 🙂