Ako zmierniť svrbenie pri ovčích kiahňach u detí?
Ahojte, čo prosím na ovcie kiahne? Kupem v hypermangane, dávala som fenistil kvapky, keď ho to svrbelo, kupila som tantum verde sprej, čo som tu citala, ale dieťa sa ho boji (ani neviem, či to dávať na všetky alebo len zapálene). Má par vyrážok z cervenym okrajom (signalizujúce zapal) s ciernejsou a väčšou chrastou. Čo na tieto, aby z toho nebola chrasta? Sestrička mi poradila niečo, ale vraj take už dva roky nevyrábajú a nebola vôbec ochotna rozdavat rady😏 Dakujem
Odporucam iba Betadine na kazdu jednu bodku, podstatne je dezinfikovat, ta vodicka ked praskne je infekcna, a z toho sa robia tie velke chrasty a jazvy. Tanno hermal obsahuje puder a potom sa tie chrasty tazsie hoja, neodporucam. Moja skusenost spred par tyzdnov. Kratky kupel v hypermangane. Fenistil podla davkovania a na zaschnute nejaky Cica krem alebo sprej.
Odporucam iba Betadine na kazdu jednu bodku, podstatne je dezinfikovat, ta vodicka ked praskne je infekcna, a z toho sa robia tie velke chrasty a jazvy. Tanno hermal obsahuje puder a potom sa tie chrasty tazsie hoja, neodporucam. Moja skusenost spred par tyzdnov. Kratky kupel v hypermangane. Fenistil podla davkovania a na zaschnute nejaky Cica krem alebo sprej.
@hopatko Dobrý deň prajem, ja by som určite odporučila Aloe gél (samozrejme nie hocijaký, pretože nie každý obsahuje správny pomer), ktorý je veľmi jemný ku pokožke, pekne ju vie vyliečiť a hlavne zmizne začervenanie a aj fľaky po kiahňach 😊
Pozor na hypermangan, syna z neho strasne svrbela koza, cize som mu riadne pohorsila. Ma suchu kozu, sklon k ekzemom a toto mu ju este vysusilo.

Ale ved z toho maju byt chrasty, kiahna sa hoji chrastou, je to tak ok, len treba davat pozor, aby sa nestrhli - potom mozu zostat jazvy. Tantum verde kup roztok a natieraj tamponom, nemusis na neho striekat, ked sa toho boji. Hypermangan je uplny zaklad, kludne viackrat denne ak velmi svrbia. Mozes davat tanno hermal - take biele mlieko, niekto dava betadine, ale ak ich ma vela a je to male dieta, tak ja by som radsej ostatne spomenute. Po odpadnuti natierat napr La roche posay Cicaplast baume alebo iny “cica” krem a hlavne spf, aby ich slnko neopalilo.