icon

Ako znížiť neustupujúce vysoké teploty u 14 mesačnej?

dzeni
9. jan 2011

Prosim poradte mi, od piatku ma moja 14 mesacna dcerka vysoke teploty.38-39,6 ,v sobotu sme boli aj na pohotovosti, dali nam cipky a nurofen sirup-striedat.
Ale aj po ich poziti sa teploty dost rychlo vracaju. nevieme pricinu, neni soplik, ani nekasle, zubky-vzdy ked sa nam prerezavaju tak slinta, alebo vsetko hryzie, teraz ani to, tak aj to sme vylucili ako pricinu.
Nemal nikto nieco podobne,dakujem.

Strana
z2
petky5
10. jan 2011

Prosím poraďte....už som zúfalá, Malá mi od nedeľe rána chytila horúčky a akékoľvek lieky na zníženie zaberú len na 1-2 hodiny. Celú sobotu už bola umrnčaná. Dnes som volala doktorke a tá mi povedala, že ak to do zajtra neprejde, tak mám prísť, dovtedy mám znižovať až od teploty 38,5. Dnes od poobedia je to už ale fakt na nervy....stále mrnčí, teraz sa už dala stále plakať, odmieta dokonca cumel, vôbec nechce piť. Pred dvoma týždňami sme doužívali antibiotiká, idú jej očné, ale nejako sa mi nechce veriť, že by sa toto dialo kvôli zubkom. Jeden očný zub jej už vyšiel, mala akurát vtedy zvýšenú teplotu. Niektoré symptómy tejto spomínanej šiestej choroby mi sedia, ale myslíte, že aj ten plač a nesmierna mrzutosť sú sprievodné javy?????

fatulda
10. jan 2011

@petky5 ahoj, z mojej skusenosti je mozne, ze je to zo zubkov, my to mame skoro pri kazdom jednom, nespia, placu, su strasne mrzute...aku teplotu ma mala? ak by mala prilis vysoku, tak jej daj zabal a zajtra chod ku doktorke, budes kludnejsia...moje mali 6 chorobu, ale neprezivali to prilis, mali teplotu a potom vysypane brusko, ale kludne to moze byt aj kombinacia..Drzim palce, nech vas to cim skor prejde 😉

begibn
10. jan 2011

ahoj, aj mi máme podobnú skúsenosť, malý mal tiež 6 chorobu. Velmi vysoké teploty , takmer 40... nic mu nezaberalo, a bohuzial ani zábaly.... po troch dnoch trápenia sa sme skoncili v nemocke, tam mu dali hydrocortison a konecne sa mu ulavilo....a mne tiez..... ale s tekutinami to nevzdávaj, hoci nechce pit nejako ich do nej dostan, mne velmi poradila striekacka z nurofenu. tak sa drzte, a ak sa malinkej nepolepsi isto chod k lekarke, urcite pomoze.

januarova
10. jan 2011

@petky5, moja mensia mala siestu chorobu ked mala 10 mes. Mala 3 dni vysoke horucky, ktore potom klesli a ny 4 den sa vysypala. a ako zrazas teplotu. Lebo ja som pri prvom synovi nevedela dobre postup, az terz pri dcere mi doslo co som robila zle, ked som si nasla lepsie info. Ja teraz uz vzdy striedam Nurofen pre deti s Panadolom baby. Zacinam Nurofenom, ten zabera super, po 15 min. klesa horucka. potom ked vidim ze za cca 3,5 az 4 hod. stupa vyssie ako 38, tak dam Panadol. A takto som to vzdy cele 3 dni striedala, ze kazde 4 hod. Cize dajme tomu 20,00-Nurofen, 24,00 - Panadol, 4,00-Nurofen, 8,00 Panadol, atd. Dcera mala doteraz 3x vysoke teploty, pri tej siestej chorobe mala aj 39,5. A inak uz potom ten druhy den po takomto 4 hodinovom striedani liekov, sa zacal aspon natahovat interval klesnutej teploty, ze uz som mohla dat lieky kazdych 6 hod. a pod. A mozem aj odporucit namiesto zabalu kupel. Lebo vacsina deti sa rada kupe, cize dat teplotu vody do vane o 2 st. nizsiu ako je teplota tela, t.j. vacsinou 37 st. voda a vykupat v nej dieta aspon 10 min. Nam aj toto pomohlo, kym zabrali lieky. Drzim palce, aby vam to cim skor odislo
🙂

petky5
11. jan 2011

No noc bola katastrofálna, vôbec nechcela piť, plakala 3,5 hodiny vkuse, nechcela vôbec cumeľ...to mi bolo divné. Tak sme hneď ráno o siedmej išli k lekárke, Má silný herpetický infekt v ústach....alebo niečo také. takže preto stále teploty, nič piť ani jesť. Ja som jej včera do pusiny pozerala, ale vrch som nevidela a tam to mala. Rano jej krvacali aj dasienka. bože no hrôza, poslali nás ešte na usno-nosno-krčné tak je to pozerali ešte raz a potom nás poslali ešte na infekčné, lebo ževraj to má moc silné. No a tam nám predpísal Zovirax sirup, ževraj je to vynikajúce, tak naň čakáme, lebo bežne ho v lekárňach nemajú. Vytierame pusinu ale jesť nechce ani za svet, našťastie už trošičku pije, ale teploty neustupujú.Stále je to do tých 38, tak to až tak neriešim. Ale dieťa je úplne hotové, takúto zúboženú som ju ešte nevidela. Spať iba so mnou, trochu sa bojím, že si na to zvykne, lebo mi od 8. mesiaca pekne spáva v izbičke sama. Na infekčnom sa ma ako prvé pýtal, či je možné že by jej niekto ocmúľal cumeľ....ale cez vianoce mala antibiotiká a všeobecná doktorka povedala že to môže byť aj z toho a oslabenej imunity. Tak bojujeme.....ďakujem za názory a rady aj tak. Peťa

januarova
11. jan 2011

@petky5, och chudatko, tak to jasne ze nechcela ani pit, ked ju cela pusa bolela. Dobre ze ste isli k dr. Tak sa skoro uzdravte, a neboj len ju pekne mojkaj 😉 pri chorobach treba dat detom este viac lasky ako normalne 🙂

bambusko
11. jan 2011

@petky5 moze to byt syndrom ruka-noha-usta (hfm disease), tiez hnusna choroba alebo cosi podobne, je vela druhov enterovirusov . vela pit tekutiny neutralnej chuti - kvoli vyrazkam v ustach a vydrzat 😒 spolocne spanie a fyzicky kontakt posilnuju imunitu 😉 nemozes jej inak ulavit, tak aspon nieco 🙂 a mohli ste to chytit v cakarni pocas predoslej choroby...

http://www.medicabaze.cz/index.php?&sec=term_de...

bambusko
11. jan 2011

a na posilnenie imunity by som davala probiotika, biogaia kvapky sa dobre davkuju a nemaju odpudzujucu chut a vitamin c

dzeni
autor
13. jan 2011

takze prave dnes sme sa vratili z nemocnice, nebola to 6 choroba ako sa to najskor javilo, teploty absolutne neustupovali ani flaky po tele sa neobjavovali a nakoniec to bola zapalena oblicka ako lea 132.
takze hned infuzie, ale uz je dobre.
nemuselo to vsak dopadnut az na 40 stupnove horucky, keby na pohotovosti co sme boli, boli vysetrili hned moč,ale im sa tam nejako nic nechce, mohli sme byt hospitalizovany uz o2 dni skor.
Dakujem Vam vsetkym este raz za rady 🙂

dzeni
autor
14. jan 2011

@lea132
lea 132 prosimta, prave sme sa vratili aj my z nemocnice, takze bola to taktiez zapalena oblicka.
Aky je prosimta potom dalsi priebeh, kontroly,....
dakujem

lea132
14. jan 2011

@dzeni ahoj, no to mi je luto, ze ste tiez tak skoncili, snad ste mali aspon lepsi pristup ako mali k nam...
Ked malu prepustili, hlasili sme sa u nasej doktorky, o mesiac sme mali kontrolu na nefrologii aj s mocom, o 3 mesiace zase ( to este len pojdeme ), kazdy mesiac mame kontrolovat moc a na tu kontrolu co pojdeme teraz mame priniest kontrolne sono + 3 vysledky mocu...Atb brala mesiac, k tomu som jej davala biogaiu, ktoru davam doteraz ( tak mi kazali, ze 3 mesiace po douzivanie atb jej ju mam davat )...a to je asi vsetko..Keby sa chces nieco spytat, tak kludne...No a este ma napadlo, ze keby ma teplotu nad 38 tak mame priniest moc k nasej doktorke pre istotu

dzeni
autor
14. jan 2011

velmi pekne dakujem.
Urcite by som bola radsej tej 6 chorobe ako sa nam to javilo.
nemocnica ! 😢 lepsi pristup asi nehrozi nikde, uplne onicom, take sestricky nepatria k detom, ovšem nasli sa aj vynimky 🙂 1 zo 6.

lea132
14. jan 2011

a kde ste boli v nemocnici?

dzeni
autor
15. jan 2011

v Galante

petruska77
29. jan 2011

Ahojte,
moj maly ma teploty uz siesty den... prve 4 dni len medzi 37,6 a 38,3, potom vo stvrtok to skocilo najprv na 38,8 a vecer na 39,2... teraz je sobota, v noci mal 38,7... teploty ma zhruba kazdych 8 hodin... po nurofene vzdy pekne klesnu... Kasle a ma sopoliky uz tyzden... U doktorky sme boli hned v pondelok, ATB nepredpisala, len sirup Trifed na sopliky a uzivat Solmucol a davat Nasivin... Vo stvrtok sme boli u nej zase s tym, ze teploty sa zvysuju... Pozrela mu hrdielko, ziadny zapal... popocuvala ho, v pohode... crp z prsta v pohode... moc sme niesli v piatok rano, uplne negativny... Zda sa akokeby bolo vsetko v poriadku, akurat stale teplotuje, uz zacinam byt zufala ☹ Stretli ste sa niekto s niecim takym? V pondelok ideme zase k doktorke, dufam ze to dovtedy prejde, lebo nemocnica nas asi neminie ☹

dzeni
autor
30. jan 2011

@petruska77
aj u nas sa to tak zacalo s teplotami ktore sa stale zvysovali a s Nurofenom klid tak na 4 hodinky, skoncilo to zapalom oblicky, ale u nas nebol kasel ani sopliky, tak myslim ze je to nejaka viroza.
Hoci starsia dcera mala podobne priznaky, ze teploty a sopliky a suvis nasli v zuboch, este sa jej nejaky tlacil 😒
Drzim palce, aby ste sa skoro uzdravili a obchadzali nemocnice, je to tam onicom 😉

petruska77
31. jan 2011

@dzeni
no tak chvalabohu bol to "len" nejaky hnusny virus chripky... teploty sme mali nakoniec 7 dni a potom z nicoho nic zo dna na den prestali... dnes sme boli na kontrole a mame byt pre istotu este tyzden doma, ale som fakt rada, ze sa nepotvrdilo nic vaznejsie, uz som mala riadne obavy...

dzeni
autor
1. feb 2011

@petruska77
tesime sa s vami 🙂
skore uzdravenie

dzeni
autor
9. mar 2011

chcem sa spytat ci sa niekomu vratil zapal oblicky?
My sme 3 tyzdne bez antibiotik a zapal je spat, preco???

Strana
z2