icon

Ako znížiť teplotu a zmierniť zimnicu u detí?

29. okt 2025

Baby poradte co robit- syn 7r. od nedele horucky 38,5..v pondelok sme boli u lekarky urobila vyter z hrdla,nosa a vzorku moču..crp 45..nasadila najlepsie ambulantne ANTB ..3.den na Antb horucka je stale ,nemozem ju dat dole ..do vcera vecera to bolo 38,5 ale vcera v noci uz 39,5 a teraz vecer uz aj 40c a do toho zimnica...dala som mu octove ponozky,citron na zapastie a paralen...no ale horucku nemozem stiahnut ani na 37c ..stale je 38,5 po podani paralenu cca 2hodky...co este poradite??? Syn nema ine priznaky,len tie horucky 😢 ...podotykam ,ze ma Pfapa syndrom..ale toto nie je ono..rozmyslam mu dat prednison,ale to je ako zacarovany kruh,lebo prednison potlaci a zastavi chorobu na cas a potom moze prepuknut k horsiemu stavu...brrrr ..

euka210
29. okt 2025

@anonym_autor pockala by som este do zajtra a ked nebyde lepsie, v piatok s dr. Atb uz musia zajtra zaberat.
Striedat nurofen,panadol, sprchovanim ochladzovst.

dixitka
29. okt 2025

@anonym_autor nám nurofen lepšie zaberal ako paralen, tak skús. A treba aj fyzicky chladiť - obklady, vlažná sprcha.

anonym_a046fe
29. okt 2025

@anonym_autor Ak paralen nezabral, 4h po paralene daj acilpirin. Vzdy jeden alebo druhy zaberie.

zuzula777
29. okt 2025

Skúsila by som nurofen a keď takto extrémne teplotuje, tak ich striedať každé 4 hodiny s paralenom a taktiež studené zábaly...

anavixy
29. okt 2025

Ale ty tu horucku ani nemas stiahnut na 37. 38-38,5 je uplne super pokles z 39,5-40… zasadna otazka je ci dobre davkujes lieky, ale tak snad hej, ked ma pfapa. Nurofen nemoze ci striedas (spominas len paralen). Zimnicu ma vtedy, ked horucka stupa - staci ho zahriat, zakryt, dat caj, telo sa zahreje zvonka a nebude sa musiet triast. Zaroven podat adekvatnu davku lieku a po zimnici a zohriati koncatin chladit aj fyzikalne (vlazna sprcha, vlazny kupel).

autor
29. okt 2025
@zuzula777

Skúsila by som nurofen a keď takto extrémne teplotuje, tak ich striedať každé 4 hodiny s paralenom a taktiež studené zábaly...

@zuzula777 ano striedam to ..paralen mu skoro uz vobec nezabera ...davam mu 250mg na jeho vahu a vek..nurofen mu pomaha ale hned na to chyti zimnicu...

volterra
29. okt 2025
@anonym_autor

@zuzula777 ano striedam to ..paralen mu skoro uz vobec nezabera ...davam mu 250mg na jeho vahu a vek..nurofen mu pomaha ale hned na to chyti zimnicu...

@anonym_autor hlavne pri vysokej horúčke žiadne mokré a studené octové ponožky, či čo to dávaš. Ochladzovať studenými zabalmi musíš životne dôležité orgány - srdce, pľúca a mozog - teda zábal len na hrudník a obklad na čelo. Periferie - ruky a nohy treba najskôr zohriať .

zenazaba
29. okt 2025
@anonym_a046fe

@anonym_autor Ak paralen nezabral, 4h po paralene daj acilpirin. Vzdy jeden alebo druhy zaberie.

@anonym_a046fe pre pana Jana, v ziadnom pripade 7 rocnemu dietatu acylpirin 🙈

@anonym_autor nurofen davas aky, kolko? Tekutin pije dieta kolko? Paralen davas tbl alebo cipky? Zabaly, vlazne sprchy robis? Covid+chripku si testovala? Pokojne moze robit taketo crp. Octove ponozky a citron na zapästie nie su metody na zrazanie teplot.