Ako zobrať vzorku moču dieťaťu?
Ahojte.moja mala este nevie chodit na nocnik,mali sme parkrat radost ked serblik zacal hrat ale malokrat.odvcera mala vysoke teploty a boli sme u lekarky a treba moc.mala je unavena uplakana,odvcera sa nam nedari zobrat moc.ani na serbliku ani po stojacky ani vani.uz som zufala. Do tretej mame ist dat moc lekarke lebo mala zvysene crp .buduci tyzden ma dokina dovolenku.prosim poradte.dakujem
@lulistek ahoj, choď jej kúpiť do lekárne sáčok na odber moču pre dievčatá - je to malý sáčok pre bábätká ktorý sa jemne nalepí na oblasť močovodu a počká sa kým sa naplní. Keď to nejde do nočníka tak by som to takto skúsila. A samozrejme pred odberom cca 30minút by som ju naliala čajom aby si mala čo zachytiť 😉
su take sacky na zachytenie moci. skus sa opyat v lekarni na to.
https://www.mojalekaren.sk/vrecko-na-moc-detsky...
nemas kupene sacky na odber mocu???predavaju to v lekarni...nalepis to malej na pisulku a musis cihat...da sa to celkom fajn zobrat..stoji to par centov
@lulistek neviem aka je velka,ale ja som to robila tak ze som ju postavila do vane a pustila som troska vlaznu vodu..skor studensiu ako teplu a jemne som jej s tym spliechala nozicky po stojacky..a ona mi po chvilke zacala pisat,akurat treba mat skumavku stale v strehu..niekedy to trvalo aj pol hodinu aj 40 minut,ale nakoniec sa vzdy podarilo..a zvykla som jej do vane dat aj flasku s vlaznym cajikom,,nech popija..Toto som robila par krat ked sme naozaj surne potrebovali moc..inak som si nevedela rady..
Dakujem dievcata,nepocula som este o tom,mala je teraz chora ako este nebola tak nemam skusenost.dakujem
Ja som tiez pouzila tento sacik.Davaj si ale pozor na to ,ze ked jej das na to plienku,tak sa to moze aj vyliat.Aspon mne sa to stalo.Niektori lekari to nemaju radi,aspon ja som mala taku skusenost.Tiez som to robila tak, ze som dcerku rano rozbalila a dala na prebalovaciu podlozku a cakala na moc.V jednej ruke hracku s ktorou som ju zabavala a v druhej skumavku.
Ja som dala malú cikat do vane tak ako ju dávam cikat do travicky a manžel odchytil do skúmavky.
Ale na ten sacok pozor, aby nebola zaparena. Poriadne umyte serblik, ale dobre je to aj vo vani ked pustite vodu
ďakujem podarilo sa nám to nakoniec o 14:15, zázrak, davala som jej vela pit a bolo aj v sacku aj plienka nabombovana :D este som ju ale musela zobudit lebo inak by sme to nedali. velmi pekne vam dakujem 🙂
ja som tie blbé 😀 sáčky skúšala u oboch dcér, ale boli akurát na dve veci...Tak som si ich poľahla a počkala, kým začnú cikať a chytila moč do nádobky...
Alebo postaviť na niečo studené, do vane, do hrnca, alebo poštekliť.... Moja sa vždy spoľahlivo dociká, keď otvorí dvierka na mrazáku a capká ručičkami po šuflíkoch...
predávajú sa sacky ale nemám s tým skúsenosť moji chlapci zaručene cikaju vždy tesne po zobudeni takže najlepšie rozbalit a čakať. prípadne postaviť do vane a pustiť vodu. veela vypiť aby mala aj čo cikat.

Este to ze mala sa vycika do plienky len,problemy s cikanim nema