icon

Ako zraziť horúčku u dieťaťa?

5. máj 2022

Ako zraziť horúčku u dieťaťa?

Strana
z2
sono2
5. máj 2022

@kallanchoe kŕče hrozia pri rýchlom náraste teploty alebo rýchlym poklesom.
Vôbec nezáleží koľko stupňov či 39 či 40
Kamarátkyn syn mal kŕče pri 37

gelifil
6. máj 2022

Nám sa stalo nedavno (a to nebyva chory), ze teplota sposobila bluznenie a to vobec nebola brutalne vysoka...to este boli šoky!!!...inak davame kruzky cibule, do rucok studene vajicka z chladnicky a telo na telo pomahalo, dieta aj dospely v spodnom pradle a co najvacsiu plochu tela zabrat

livuska124
6. máj 2022

Ahoj, do budúcna:
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/nur...
tam si vypočítaš dávkovanie nurofenu. Keďže má malý 20kg, vyšlo mi, že mu za deň môžeš podať buď 4x6ml, alebo 3x8ml nurofenu.
Čo sa týka zábalov alebo sprchy - nikdy ju nerob, ak má dieťa studené končatiny - vtedy teplota ešte stúpa a po sprche či zábale by mohlo dôjsť ku zimnici. Treba počkať, kým budú končatiny teplé. Skoré uzdravenie.

zuzanna33
6. máj 2022

Vlažná sprcha ak sa nedá zábaly na končatiny a čelo samozrejme záleží od veku a čípok prípadne sirup Parelanovy alebo Nurofenovy

autor
6. máj 2022

Tak horuckuje aj dnes a aj v noci. Každé 4 h ide teplota hore. Myslite že to nevadi? Netreba ist na infúzie?

irenat79
6. máj 2022

Ahoj, moje dieťa je kráľovná horúčkovania by som povedala. Tak ako píšu hore, zábal, sprcha, kúpeľ jedine ak nemá studené končatiny. Horúčku treba zraziť nurofen prestriedať s panadolom. Keď je zrazená treba ju držať dole. Teda nečakaj kým mu zas vybehne, ja po zrazení davam nurofen každé 4h den dva, to uz viem podľa očí ako sme na tom 🙈. Potom je uz dobre. Samozrejme litre tekutín, kľud a spánok 🙂 Skoré uzdravenie želáme.

Strana
z2