icon

Ako zraziť vysokú teplotu u dieťaťa?

17. dec 2024

Volala som 155 o radu ale tam len nakazili chladiť zabkazdych okolnosti aj keď dieťa ma studene končatiny robiť zábaly aj sprchu. Podávam každé 4 hodiny cipky striedam. Teplotu ma 40,8 v konečníku. Prosím ma niekto vlastnú skúsenost !? Čo robiť? Na pohotovosti sme dnes boli crp dýchanie ok. Nič iné nam nepovedali.
Prosím ako ste zrazili takúto teplotu? Dieťa mi dostalo ihneď triašky po zábale aj sprche

Strana
z2
lienka.7
18. dec 2024

@autorka volala by som opäť sanitku a trvala na hospitalizácii a vyšetreniach. Toto nebude OK. Drzim palce 🍀

leushka1574
19. dec 2024

Výnimočne štvrťku novalginu. Keď je teplota nad 40 a stúpa, v nevyhnutnom prípade.

autor
19. dec 2024

V noci nám esze raz vyšla teplota na 40 ale myslím že som zaviedla zle cipok zdal sa mi vyteceny.. teraz už 37,8 sa držíme. Dcéra je však úplne na blato druhý den odmieta akúkoľvek stravu ani piskotu v čaji rozbalili sme už aj vianočné darčeky ak si da dostane hračku nič nepomáha. Stále veľa spi piť však pije dobre. Teraz sme zvládli teploty ale stav ma stále podobný. Myslite že už len čakať kedy sa
Telo zotaví ? Predsa len 2 dni mala 40ký. Uz neviem čo by som povedala lekárom keďže mame uz antibiotika a zatekajuce sople do brucha a teplotu pod “kontrolou”

fairyy
19. dec 2024

mne ked dcera odmietala jest pri teplotach davala som jej odstavene ovocie pit alebo vyvar alebo len taku riedku uplne krupicu len aby nejake kalorie som do nej dostala

tim23
19. dec 2024

Autorka, nám pediater vždy vraví, že pri teplote dieťa papať nemusí ale tekutiny sú nevyhnutné. To je super že pije. Do jedla by som ju až tak nenútila.. Skrz vianočné darčeky.. Ponúkni jedlo viac krát ak odmietne nechaj tak.. Ja by som tak robila..

gabu_lienka
19. dec 2024

Davas dostatocnu davku liekov od horucky? Nedavno som bola s malou v nemocnici a vozili tam deti s horuckami ako na pase, pretoze dostavali nedostatocne mnozstvo lieku a horucky im tym padom vyletovali k 40.

jakubrianka
19. dec 2024

Autorka teším sa s vami že vám je už lepšie.

Strana
z2