icon

Ako zriediť Methylrosanilinii chloridum pre novorodenca?

veronikanika_89
26. aug 2024

Ahojte. Nemá niekto skúsenosť? Doktorka nám odporučila ružový med na žabu. Ten sme však nezohnali a v lekárni nám doporučili Methylrosanilinii chloridum 0,5%. Mužovi povedala lekárnička, že treba zriedit s vodou, lebo je to vysoká koncentrácia na novorodenca. Nedala mu však žiaden návod a na internete som našla len info, ze pre novorodenca ma byt koncentrácia 0,1-0,3 %, ale nie ako nato. Neviete ako to zriedit?

Ako zriediť Methylrosanilinii chloridum pre novorodenca?
katariiinkaa
26. aug 2024

@veronikanika_89 no logicky mi vychádza že ak dáš pomer 1:1, tak budeš mať koncentráciu polovičnú, čiže 0,25. Od toho by som sa odvíjala ďalej. Ak chceš mať koncentraciu 0,1 tak by to malo byť v pomere cca 1:4.

anavixy
26. aug 2024

Boze, toto sa uz vobec na soor neodporuca 🫣 preco doktorka nepredpise normalne antimykotika (sirup na vytieranie), ale experimentuje s medikom a este v lekarni vam daju toto… Radsej by som objednala z netu ten medik a a zatial pouzivala roztok sody bikarbony. Nezabudni, ze treba dezinfikovat a sterilizovat vsetko co ide dietatu do ust, aj tvoje bradavky, ak dojcis.

maryetta
26. aug 2024

Ma zabu potvrdenu od dr? Lebo to moze byt iba povlak od mliecka.
Moja 7-mesacna mala teraz. A dr jej predpisala sirup. Lebo to uz mala pery. Jazyk. Lica a aj hrdlo.

Ale ked to mal starsi tak tiez dala iba vodicku (borax glycerin) ktorou som usta potierala a tiez to preslo.

monika4487
26. aug 2024

napisem co nam pomohlo, na odporucanie pediatricky. 11 dnovy novorodenec dostal zabu. Kazala nam rozriedit sodu bikarbonu v deci vody a s tym roztokom gazovym stvorcekom ustnu dutinu povytierat. asi po 2 dnoch ponzabe nemal ani stopu a to este oediatricka poznamenala, ze taku zabu este nevidela.

simona92101
26. aug 2024

@veronikanika_89 Neocide gel kupte,čiry,bez prichute,nestipe.na gazu vytlacte z pumpicky a vycistit usta.vsetko vysterilizovat

t1nusa
26. aug 2024

nám najlepšie pomohol Difluctan sirup, nedám naň dopustiť 👌🏻ale ten je na predpis

dagas
26. aug 2024

Dávali sme vždy diflucan. Naposledy pred mesiacom mal malý žabu a doktorka povedala že diflucan aj podobné majú výpadok,kázala nam vytierať sodou bikarbonou zriedenou s vodou a pekne to zmizlo

maryetta
26. aug 2024

Ano moja mala teraz pozeram ten Diflucan.
Mala to dost. Vsade. Aj teplotu mala. A dr ze to moze mat uz aj v traviacej sustave. Teda v brusku. Ze aj hnacky a podobne. Tak brala ten sirup a preslo. Vsetko som cistila. Cumle. Flasu. Bradavky. A aj tak sa ro este presne po 2 tyzdnoch vratilo-co aj dr povedala ze sa to zvykne vratit.

aliaray1
26. aug 2024

@veronikanika_89

a) prevarena voda so sodou bikarbonou (1kl na 2dl vody) a vytierat podnebie a ustocka viac razy za den

b) zarucena volba: Neocide gel (natriet na dudel a dat do pusy (aj ked len na chvilku), zaberie cca za 24 hod, bez predpisu
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/neo...

Zelam krasny den.

vivi2023
27. aug 2024

Čo je žaba? :D

anavixy
27. aug 2024

@vivi2023 soor