Sono bedrových kĺbov novorodenca

dadika44
28. mar 2025

Ahojte. So synčekom sme absolvovali sono bedrových kĺbov na pracovisku, ktoré nám odporučila detská doktorka. Išlo ale čisto o sono, nešlo o vyšetrenie u ortopéda. Nemal by byť novorodenec vyšetrený v jednom mesiaci aj ortopédom? Detská doktorka povedala, že len v prípade "zlých výsledkov" sa ďalej rieši aj ortopéd, ale švagrinú od inej detskej doktorky odporučili na sono klbikov rovno k ortopédovi. Nechcem spochybňovať doktorku, ale nechcem ani nič zanedbať.

gejb
28. mar 2025

@dadika44 tiež sme boli iba na sono. Tam povedali ze je všetko OK. O 5 mesiacov ko trola znova iba sono, znova OK.

kiki68
28. mar 2025

Ano mal by to robit ortoped, ale moze aj detsky lekar, ak ma na to nejake skolenie. Aspon tak to bolo povedane mne tu v AT. Prve robili v nemocke, druhe som ja musela u ortopeda, nas detsky to totiz nerobil. Ten bol kardiolog a teda riesil ine veci.

bekind
29. mar 2025

@dadika44 podľa odborného usmernenia MZSR skríning a liečbu dysplázie bedrového kĺbu u novorodencov vykonáva na Slovensku vždy ortopéd. Jeho súčasťou nie je len USG ale aj klinické vyšetrenie.