icon

Ako zvládajú bábätká priebeh ovčích kiahní?

jani74
25. nov 2011

Ahojte, syn (3r.) priniesol zo škôlky dnes ovčie kiahne. Zatiaľ sa mu objavilo na chrbátiku a plieckach 7 pupáčikov. Bojím sa čo ak to chytí aj 2 mesačná dcérka Aký majú kiahne priebeh u bábätiek? Je ešte malilinká Čo robiť? Ďakujem

Strana
z2
142230919213
9. máj 2025
@princezna211

@142230919213 tiež úplne celá vyhodené? A aj ustočka?

@princezna211 všetko a všade áno ešte aj tam 🙄

princezna211
9. máj 2025
@142230919213

@princezna211 všetko a všade áno ešte aj tam 🙄

@142230919213 mne drobec aj slinta lebo mu ide zúbok no a keďže ma aj na brade tak ma bradu celu červenú čím by som to.mohla.potriet nemáš skúsenosť?

lalia33
9. máj 2025
@princezna211

@lalia33 ahoj my máme 9m a mame kiahne, strašne sne vyhadzani úplne že celé telíčko aj hlavička vy ste ako natom ?

@princezna211 moja mala už dobre, ešte ma sem tam chrasty ale našťastie sme to zvládli. Bola vyhadzana uuuuplne všade aj v ústach na jazyku. Aj chodidlá aj dlane. Komplet všade. Teplotu mala vyššiu 39,5 a najhorší bol 4 a 5 den/noc po prvých vyrazkach. Vtedy jej ta teplota stúpala už po 2 hodinách od podania paralenu. Takže sme dávali nurofen. A to jej zabralo hneď. Aj vyrážky sa jej akoby "ukludnili" inak ich mala cele červené. Aj okolo vyrážok. Samozrejme som to všetko konzultovali aj s lekárom mailom.
Treba to dávať pozor na tu teplotu ,natierať TANNO-HERMAL LOTIO ten môžeš aj na sliznicu. A to moze aj dieta do roka. Samozrejme len nie do očí. A dávala som ešte fenistil kvapky . A ešte pozor aby sa jej tie vyrážky a začervenanie nezlialo dokopy na veľkú plochu ,pórom hneď informovať lekara/pohotovost. Držím palce zvládnete neboj.

princezna211
9. máj 2025
@lalia33

@princezna211 moja mala už dobre, ešte ma sem tam chrasty ale našťastie sme to zvládli. Bola vyhadzana uuuuplne všade aj v ústach na jazyku. Aj chodidlá aj dlane. Komplet všade. Teplotu mala vyššiu 39,5 a najhorší bol 4 a 5 den/noc po prvých vyrazkach. Vtedy jej ta teplota stúpala už po 2 hodinách od podania paralenu. Takže sme dávali nurofen. A to jej zabralo hneď. Aj vyrážky sa jej akoby "ukludnili" inak ich mala cele červené. Aj okolo vyrážok. Samozrejme som to všetko konzultovali aj s lekárom mailom.
Treba to dávať pozor na tu teplotu ,natierať TANNO-HERMAL LOTIO ten môžeš aj na sliznicu. A to moze aj dieta do roka. Samozrejme len nie do očí. A dávala som ešte fenistil kvapky . A ešte pozor aby sa jej tie vyrážky a začervenanie nezlialo dokopy na veľkú plochu ,pórom hneď informovať lekara/pohotovost. Držím palce zvládnete neboj.

@lalia33 no na brade ma tiež a ako slinta Zo zúbkov tak to ma cele cervene tak neviem . Ci to.je v poriadku alebo nie

lalia33
9. máj 2025
@princezna211

@lalia33 no na brade ma tiež a ako slinta Zo zúbkov tak to ma cele cervene tak neviem . Ci to.je v poriadku alebo nie

@princezna211 aj moja slintala, samozrejme sak bábätko. ☺️ Mala ich tam také rozmocene ale prešli jej aj to . Tuším som jej tam raz alebo 2x natrela tantum verde ale mala som pocit ze ju to štípe takže som to nechala tak a nedávala som nič

princezna211
9. máj 2025
@lalia33

@princezna211 aj moja slintala, samozrejme sak bábätko. ☺️ Mala ich tam také rozmocene ale prešli jej aj to . Tuším som jej tam raz alebo 2x natrela tantum verde ale mala som pocit ze ju to štípe takže som to nechala tak a nedávala som nič

@lalia33 my to mame také cele cervene okolo ustociek môže. Poslať foto.do.spravy ze by si mi poradila.ci to.je ôk?

lalia33
9. máj 2025
@princezna211

@lalia33 my to mame také cele cervene okolo ustociek môže. Poslať foto.do.spravy ze by si mi poradila.ci to.je ôk?

novyzivot123
11. aug 2025
@lalia33

@lalia33 ahojte, nas maly ma teraz kianhe,chcem sa spytat preco sa nema davat nurofen pri kiahnach? Ked stupi teplota po 2hodonach od podania paralenu a nejde zrazit tak co sa stane ak dam ten nurofen? Vase deti ktorym ste dali nurofen pri ovcich kiahnach mali nejake komplikacie ci prave naopak akoby to zapal stiahlo?

lalia33
11. aug 2025
@novyzivot123

@lalia33 ahojte, nas maly ma teraz kianhe,chcem sa spytat preco sa nema davat nurofen pri kiahnach? Ked stupi teplota po 2hodonach od podania paralenu a nejde zrazit tak co sa stane ak dam ten nurofen? Vase deti ktorym ste dali nurofen pri ovcich kiahnach mali nejake komplikacie ci prave naopak akoby to zapal stiahlo?

@novyzivot123 ahoj,vraj sa to neodporúča ::
Ibuprofén sa pri kiahňach neodporúča kvôli riziku zhoršenia kožných komplikácií, najmä bakteriálnych infekcií. Je to preto, že ibuprofén je nesteroidný protizápalový liek (NSAID), ktorý môže maskovať príznaky infekcie a zhoršiť priebeh ochorenia. Namiesto toho sa pri kiahňach odporúča používať paracetamol (napr. Paralen, Panadol) na zníženie horúčky a bolest.

Mojej malej tiež rýchlo stúpala teplota už po dvoch hodinách mala po paralelne. Ja som to konzultovala s pediatrom a ten mi kázal dať nurofen. Takže asi ak by nastali komplikácie aby pediater vedel ze sa dal ibibrofen. A hej mojej po ibalg. Teda po nurofene akoby stiahlo zapal z tých vyrážok a nemala to okolie pri pupaku také cervene .

Strana
z2