icon

Ako zvládajú deti reakciu na anestéziu?

17. jan 2025

Ahojte. Akú reakciu mali vaše detičky na plnú anestézu? Ako to zvládli?
My sme dnes po vybratí nosnej mandle a zmenšení krčných. Po 2 hod začal syn zvraciať, aj keď nič nepil, nejedol. Myslela som, že z tej anestézy, lenže to pretrváva stále.
Občas ho dávi a vypľuje len sliny, občas výjde nejaký obsah ale naozaj máličko.
Odmietať a piť viacmenej odmieta. Snažím sa aby čo najviac spal. Celkovo je aj on taký oťapený a unavený.
Kedy spozornieť? Ako postupovať?
Ďakujem

deti95060810
17. jan 2025

ste doma? nám povedali že ak dcéra začne vracať tak máme sa vrátiť do nemocnice...
skús zavolať na pohotovosť...

autor
17. jan 2025

@deti95060810 prepúšťali nás s tým že je to v poriadku. Ale som trochu vyľakaná

autor
17. jan 2025

@deti95060810 sme doma. Boli sme na jednodňovke

autor
17. jan 2025

@deti95060810 zvracanie je občasné. Asi cca každú hodinu až dve trošku. Nie je to žiadne enormné množstvo ako pri nejakej viróze alebo podobne. Aktuálne sa prebudil zo spánku, konečne si sám od seba vypýtal vodu a prehĺtol aj pár lyžičiek výživy

tinkavvv
17. jan 2025

Moze to byt z narkozy. Ale isto by som hned konzultovala s lekarom, mozno by postacil injekcia proti zvracaniu.

autor
17. jan 2025

@tinkavvv pýtala som sa. Vraj je to normálne. Tak netuším. Preto ma ešte zaujímali reálne skúsenosti ostatných. Uvidíme aká bude noc a zajtrajší deň. Ak to bude pretrvávať, tak určite budem volať dr. Možno sa len z toho potrebuje vyspať

luna11
17. jan 2025

Zavolajte si na pohotovost.

kacena4
17. jan 2025

nas upozornovanli ze musi vypluvat sliny a smrkat von nie do seba, lebo potom to dieta zvykne vyzvracat nemoze to byt tento pripad? ze to co zateka vyzvracia? drzim palceky

autor
17. jan 2025

@kacena4 no asi aj môže, pretože toho nie je naozaj veľa, ale ako matke mi je to fakt ľúto a mám strach… akurát nám vraveli že ideálne dnes/ zajtra nesmrkať vôbec

nika11103
17. jan 2025

Jejda Mária , sleduj si ho pozorne , vo mne navždy ostalo , keď sa povie mandle , ako tomu chlapcovi v Česku vyberali mandle a mal potom komplikácie a ako dopadol 🥺🥺🥺 tým tá nechcem vôbec strašiť , ja len že keď som prečítala mandle , mne toto hneď napadne , keby sa ti to náhodou nezdalo , radšej sa choďte ukázať kľudne aj na pohotovosť , teda to je len moja skromná rada , držím palce moc .

autor
18. jan 2025

@nika11103 dnes je už všetko v poriadku. Bez zvracania. Malý už bol viac menej okej, ale stále slabučký, často unavený. Ale to myslím, že je normálne. Snažil sa aj piť aj papať pomaličky. Verím, že sa to už bude len lepšiť