Ako zvládali vaše malé deti Covid?
Chcela by som poznat nejake skusenosti ktorych si tym presli ako zvladali male deti priebeh tymto novym variantom?
Nemal byt ten omicron slabsi?Co pocuvam z okolia tak maju vacsina horsie priebehy a hlavne dlhsie ako 5dni, co je po novom karantena.
@michela2 Môj 9 ročný, mal cez Vianoce covid. Zvyšena teplota 2 dni, v prvy den bolest hlavy, sem tam zakašlal trochu nadcha- ale to prešlo. Akurat pocit upchateho nosa trval dlhšie. Ale celkovo v pohode. Všetko bolo take mierne, da sa povedať. Teraz má velke sople-kašle- zle dýcha.Covid to nie je. Ale je to horšie ako Covid- nejaka chripka.
Syn 2r9m dcérka 5r obaja ťažký priebeh. Horúčka, vracanie hlienov, hnačky, sople, kašeľ, sťažené dýchanie, unava. Ja nič iba 2 dni kašeľ a 5 dni migrény. Kašeľ pri námahe mali cca ešte 3 týždne po kovide a kovid im celkovo znížil imunitu čiže momentálne majú od imunologicky obaja lieky na astmu a dvojmesačnú kúru na posilnenie imunity.
@michela2 Ešte dodam. Mali sme omicron cez tie Vianoce a Novy rok potom cela rodina. Všetci mierny priebeh. Lieky od lekara sme nemali. Len vit. C D zinok. Treba len pokojovy režim, tych 5 dni je malo. Pocit upchateho nosa trval aj 10dni. A pri namahe človek citil, že to nie je ešte ok. Ale potom to prešlo samo. Boli sme 2x zaockovani pred pol rokom. Syn 9 nebol zaočkovany.
@dominika7990 kolko dni im to trvalo?No pekne teda
@michela2 nie nevieme ktorý to bol iba prišla SMS že sú pozitívny.
@michela2 take to najhoršie cca 5dni. A ako píšem ,,dojazdy” že namahovy kašeľ aj 2-3 týždne. Možno by trvali dlhšie ale imuno im nasadila liečbu a to veľmi pomohlo.
@dominika7990 a co uzivali?
@michela2 a ako úprimne nemať lieky pre nich doma tak asi by skončili v nemocnici. Len som uz ako tak vycvicena od malého keďže od narodenia mal zníženú bunkovú imunitu a bronchitialny astmatik a tým pádom aj potrebne lieky na respiračné ochorenia doma. Mali zvýšenú dávku vitamínov, isoprinosine sirup, na dýchanie ventolin a flixotide sprej (to iste davaju aj deťom v nemocnici na kovid) plus klasické sirupi na kašeľ podľa toho aký kašeľ mali za kovid som im dávala 2 druhy, a fenistil kvapky a prednisonove čípky pre istotu v chladničke keby bolo najhoršie. Momentálne po tom kovide sa malému astma zhoršila a staršia začala tiež brať lieky čo predtým bola úplne ok. Po prekonaní začal mávať pravidelný nočný a ranný kašeľ dusivy čo znamená že astma nebola pod kontrolou dostatočne a liečbu čo mal do vtedy už nebola postačujúca. majú už náhradu za ventolin ktorý bol predtým pre malého iba pri chorobe, a to montelukast na každú noc, keďže ventolin sa nesmie dlhšie ako týždeň používať. Ďalej majú Bronchovaxonovu kúru a dvojmesačnú imunor kúru obaja.
@dominika7990 ty si hotova lekaren:D dobra mama
@dominika7990 Ahoj. Moja dcerka 5 mesacna, zrejme dostala covid od babky, ktora vysla pozitivna den po tom, co bola s malou v uzkom kontakte. Tiez sa od narodenia trapime s respiracnymi chorobami😵💫 Mala zacala mat teploty den po tom co bola s babkou a uz je aj zahlienena v hrdle a pokasliava. Uzivame inhalacne spreje flexitide 50 a Antrovent. Zabudla som sa lekarky spytat, ci jej mozem dat aj pripadne najke kvapky od kasla/na hlieny stoptusin,ci mucosolvan a vidim, ze ty mas s tym skusenost🙏🙂 Myslis, ze mozem? A este som sa ta chcela spytat na tie fenistil kvapky... na co su dobre v takychto pripadoch?🤔 mam aj tie doma, lebo mala ich nedavno uzivala. Ja viem, ze nie si lekar ale kazda rada dobra a ja uz som naozaj zufala😞 stale nieco...stale je mala chora a teraz este aj toto. Dakujem za odpoved♥️
@dominika7990 Vela z tychto liekov poznám. Moji starši dvaja/ teraz už 20 a 18/ ich mali, ked boli malí. Aj v nemocnici sme boli.
Na alergologii sme boli ako doma. Potom dostali nejake kvapky, tušim Staloral, davalo sa to pod jazyk asi 3 roky to brali. A zrejme pomohlo. Alebo z toho vyrastli.
5rocna mala 2 dní 38,5 a asi 4 dní sa sťažovala ze ju boli hlava a bola ospala a unavená. Dávala som len nureflex. Na 5. den už vyšla negatívna. Inak nemala ani nádchu a ani kašeľ vôbec
Môj skoro trojročný 2 dni vysoké teploty, zvracanie, hnačky a potom nič. Len ešte aj teraz po týždni veľa spí, stále je unavený.
@dominika7990 Inak zvládať toto, tak klobuk dolu.

Moji maju 7 a 9 rokov. Mali lahky priebeh - sedemrocna bola trochu zachripnuta a jeden den trochu nadcha, devatrocny mal tri dni zvysenu teplotu, bolesti svalov (asi 2 dni), bolest hrdla (asi 3 dni), potom uz len unava, ktora sa postupne zmiernuje (uz je to 10. den od priznakov a je spat v skole, antigen mal vcera uz negativny, no stale bol mierne unaveny).