Ako zvládali vaše malé deti Covid?
Chcela by som poznat nejake skusenosti ktorych si tym presli ako zvladali male deti priebeh tymto novym variantom?
@tina5959 my sme to s muzom nechytili, covid mali len deti. Ja som si akurat vcera davala merat protilatky z kvapky krvi z prsta, vyslo mi IgG = 14.75, co je velmi vysoka hladina dlhodobych protilatok (pozitivita je nad 1). Ten druhy typ protilatok IgM mi vysiel negativny, tie su len pri akutnej infekcii.
@mirulka167 pri 5 mesačnom bábätku by som určite všetky lieky čo chceš nasadiť prebrala s dr. Ale pokial ste už s dr dávali tieto kvapky aj predtým tak v tom nevidím problém. Tie čo máte na dýchanie sa môžu normálne kombinovať s liekmi na kašeľ ako Stoptussin atd.Zavolaj jej a popytaj sa ak ste ich malej ešte nedávali. Ja tak volám našej imunoalergologičke alebo jej napíšem email. Veľa krát keď maly dostane nejakú liečbu od jeho dr jej preposlem správu a ona mu nasadí úplne inú liečbu alebo ju upraví a doloží nieco k tomu. Fenistil kvapky (lepšie sú zyrtec majú menej nežiaducich účinkov možných, u nás po fenistile je agresia u mladsieho ) sú antihistaminika. Pôsobia aj pri chorobe na opuch sliznice že ho zmierňujú plus majú aj trochu tlmiaci účinok na kašeľ. K imuno chodíte? Či vám dali spreje v nemocnici? Ak ešte nechodíte určite odporúčam navštíviť. Ak by sa dr zdráhala dať výmenný tak povedz že sa ti minuli a potrebuješ ďalšie ( flixotide ti už môže predpísať len odborník)
@michela2 ani mi nehovor 🤦🏼♀️ Keď idem s deťmi na týždeň k mame tak plna jedna taška liekov so sebou že keby náhodou u nej ochoreli 😂🤦🏼♀️ Lebo už sa pár razy stalo že som nezobrala a potom volala obvodnej na online recepty co som nič potrebne nemala pri sebe 🤦🏼♀️
@uhnakova inak ma napada ze ked dcera mala taku nizku naloz,tak prave preto to syn nemohol ani dostat,teda nemohla to na nikoho preniest, teda neviem ci je to pravda ale citala som, ze v Rakusku ak mas naloz nad 35 tak nie je potrebna karantena respektive posielaju takych ludi do prace lebo nie su infekcny.Neviem ci je to tak
@dominika7990 nam predpisala lekarka fenistil kvapky, nezdaju si mi ok , ty ich teda neodporucas?
@michela2 nie že neodporúčam. Treba vyskúšať a keď je dieťa po nich podráždene, alebo agresívne pripadne častejšie sa buchne niekde, tak treba zmeniť za iné antihistaminikum najme ak sa berie dlhodobejšie tak z dôvodu minimalizovať tie neziadece účinky. Sama mu dávam fenistil keď náhodou nemám v zásobe zyrtec nový(zyrtec má dobu použiteľnosti len 3 mesiace)
@michela2 staršia napríklad s fenistilom nemala nikdy problém ale mladsi je fakt agresívnejší a podráždený po nich 🤷♀️ Zyrtec má tieto nežiadúce účinky podľa našej imuno oveľa miernejšie a menej časté než fenistil.
@dominika7990 ale ked ma covid,kasel tak davat tieto fenistil?mne sa nejak nezdaju
@michela2 majú otlmujuci účinok na kašeľ a znižujú opuch slizníc. Takze hej davaju sa 🤷♀️ Stále podľa mna lepšie dávať fenistil než dávať napríkad trifed sirup. Keď sa ti to nezdá kľudne zavolaj dr a požiadaj ju o zmenu liečby.

@uhnakova Aj u nas to muž chytil posledný. Asi nabral virusy od všetkych.☺