Ako zvládať detské choroby?
Ahojte.
Dve deticky.
Predskolak a rok a pol.
No furt dookola.
Už máme aj tabuľku, že Ccko, Dcko, Probiotika, Glukanky,..
Všetky Tussiny, sem tam aj ATB.
Paraleny nurofen.
Sak viete ako to myslím.
Co vám pomáha zvládať to?
Kiahne, uši, brucha, zvracaky, hancky, odsavacky,..
Ani neviem, kedy sme boli aspoň chvíľu zdraví.
Myslite ze pred 20 - 30 rokmi boli deti menej choré?
@elviku11 Ľudia sú všeobecne viac slabí a chorí. Veď presne tie matky, ktoré píšu aké bývali choré ako deti, majú dnes rovnako choré potomstvo. Čo iné sa tam ale dá čakať? Navyše, dnes sú udržiavané tehotenstvá, ženy ako z cukru, deti sa často rodia predčasne. V minulých dobách by mnohé zrejme neprežili/ani sa nenarodili, teraz sú tu, ale sú chorľavé. Kedysi slabé, chorľavé dieťa ešte v útlom veku zomrelo a prežili len tie silné a tie zas odovzdali svoje gény. Dnes sa vypiplú - máme antibiotiká, sirupy, vitamíny, lepšiu stravu, inhalovanie... Proste ľudia degenerujú. Veď si pozri fotky detí - mnohé sú na pohľad slabé, dengľavé, okuliarnaté, oneskorené vo vývoji, majú rôzne mentálne poruchy... Vidieť zdravé, silné dieťa, ktoré je telesne aj duševne úplne ok, je už pomaly rarita. Suseda učí skoro 40 rokov na 1.stupni a hovorí, že to je hrôza, aké deti nastupujú dnes do škôl. Vraj toto kedysi nebolo.
Kedysi robila príroda prirodzený výber, dnes jej pomáhame, ale s takýmito následkami.
@sisaka ako môžeš byť taká arogantná a nadradená, že sa povyšuješ nad iné matky aj nad moju matku, keď tu máš narážky na to, že nevieš, čo robila alebo nerobila. Moja mama robila pre nás všetko tak ako mala, aby sme boli zdravé, tak ako to robia aj ďalšie matky. Nerobíš nič lepšie ani nie si lepšia matka, lebo máš zdravšie deti, máš proste šťastie. Ale chápem, niektorí sa proste potrebujú cítiť, že sú v niečom morálne lepší, že niečo v živote robia lepšie ako ostatní, potrebujú to, aby prežili. Moja sesternica ma tri choré deti s metabolickou poruchou, sú tu matky astmatikov, ťažkých alergikov, tiež za to môžu ich rodičia?... Napísať, že za choroby svojich detí môžu ich matky je čistý hyenizmus, nič viac, nič menej. Viac nemám k tomu čo. Btw. každý pediater hovorí, že normálna je viróza 6- až 8-krát ročne, keď je niekto 20x chorý, tak treba ísť imunológovi. Moja mama robila na operačke a vyťahovali tam deckám nosné a krčné mandle ako na bežiacom páse, čo boli stále choré v minulosti (70-90. roky). Čo ty vlastne o chorobnosti detí v minulých desaťročiach môžeš vedieť...akú máš štatistickú vzorku? Tvoju triedu a tvoje deti?
@scorpionflower1 milujem, keď ľudia si zvrtnú odpovede tak, ako sa im hodí. Nepovažovať zdravie za otázku šťastia je pre teba nadradenosť?
To, že neviem, čo tvoja matka robila, aby jej deti boli zdravé, ake ste mali zázemie, genetickú záťaž je pre teba urážka? Urážaj sa teda na čom len chceš.
A ešte mi vkladať do “ust” nejaké obviňovania… dúfam, že sa ti uľavilo
@sisaka áno, zdravie ma byt nieco normálne, ale čo ak nie je? Samozrejme každá mama sa snaží robiť to naj pre svoje dieťa. Ja som síce trpela alergiami od mala, ale nikto to neriešil až do mojich 11 rokov, kedy ma zachraňovali zo silného záchvaty po prechádzke poľom. Potom ma síce liečili, ale záchvaty pribúdali a astmu mi diagnostikovali až v 18. A keďže sa o alergiu a astme veľa nevedelo a neboli zdroje informácií ako dnes, moja mama toho veľa nezmohla. Takže pre mňa je zdravie vzácne a cenim si ho.
@heleninamama dosť drsný názor.
Ale zaujimave
@darius_a Možno, ale mám v rodine pár lekárov a tí to odôvodňujú aj takto. A má to svoju logiku, dnes naozaj žije kopu ľudí relatívne normálny život vďaka pokroku v medicíne. Kedysi by nemali šancu. Ale každé plus má aj svoje mínus.
A k tomu sa k tomu priráta dnešná hektická doba. Ja nie som precitlivená, ale verím, že stresy, neistota, ťažké rodinné prostredie a pod. vplýva aj na zdravotný stav - na telo aj na dušu. A rodičia mnohé veci prenesú nevedomky aj na svoje deti. Psychomatika funguje.

@scorpionflower1 to, že moje obidve deti boli a sú zdravé, nie je šťastie. Je tam veľa faktorov, ale určite nie šťastie.
Nežila som vo vákuu a mám dobrú pamäť, nebývali sme chorí a nemala som žiadnych spolužiakov ani s astmou, ani alergiami, ani v triede žiadne dieťa, čo by vkuse vynechavalo vyučovanie. Čo robila/nerobila tvoja rodina, že ste mali tak vážne narušené zdravie neviem posúdiť a neodvážim sa špekulovať. Píšem o svojej skúsenosti, budem rada, keď ju nebudeš znevažovať, ako ja neznevažujem tú tvoju a verim ti, že ste byvali chorí.
Z môjho pohladu všetky, čo sa tu ukludnujte tým, že zdraví ľudia a ich zdravé deti trpia spomienkovým optimistom sa len ukludnujete, že tak to vždy bolo a je normálne mať dieťa 20x do roka choré, na ATB, inhalatoroch a neviem čo ešte. Veď kľudne, len ma tu nepresviedčajte, že byť zdravý je nejaké šťastie. Zdravie má byt niečo normálne, nie otázka šťastia.