icon

Ako zvládať strach z opakovanej laryngitídy u dieťaťa?

16. sep 2025

Ahojte. Mala mala laryng keď mala približne 2r brala nás záchranka nemohla dýchať.
Dlho bol pokoj, minulý rok mala 2x na jeseň ale len takú že som počula ten blbý kašeľ ráno.
Na jar nás opäť brala záchranka,dávali adrenalín a boli sme v nemocnici no hrôza (vraveli, žeby sme to doma samy nedali) o mesiac opäť laryngitida ale taká mierna.
Odvtedy vždy večer idem spať s tým, že mám strach,nočnú moru že to príde zas.
Čipky prednison mám doma, medrol tiež ale hrozne zle to znasam vždy keď ideme spať.
Ako ste to znášali vy? Predchadat viem, že sa tomu nedá..

autor
16. sep 2025

..

agnes28
16. sep 2025

@anonym_autor nedivím sa vôbec tomu strachu... predchádzať sa tomu nedá, ale posilňovať imunitu, minimálne vitamíny, zdravá strava, otužovanie... koľko má malá?

autor
16. sep 2025
@agnes28

@anonym_autor nedivím sa vôbec tomu strachu... predchádzať sa tomu nedá, ale posilňovať imunitu, minimálne vitamíny, zdravá strava, otužovanie... koľko má malá?

@agnes28 5r mala

vevebono
16. sep 2025

Tiež som si zažila. Kalciovy sirup bol brutálny pomocnik. A v záchvate som ho dávala ku otvorenej mrazničke. Zabalila som ho do deky, otvorila mraziak a sedeli sme tam, kým sa neukludnil

autor
16. sep 2025
@vevebono

Tiež som si zažila. Kalciovy sirup bol brutálny pomocnik. A v záchvate som ho dávala ku otvorenej mrazničke. Zabalila som ho do deky, otvorila mraziak a sedeli sme tam, kým sa neukludnil

@vevebono a kedy z toho vyrastol? čipky ste nemuseli davať?

vevebono
16. sep 2025
@anonym_autor

@vevebono a kedy z toho vyrastol? čipky ste nemuseli davať?

@anonym_autor fuuu my sme mali tabletky len. to je zákerná otázka. Interval medzi zachvatmi sa pomaličky predlžoval, ale posledný záchvat mal ako 8 ročný.
On je celkovo náchylnejší na choroby, ma slabšiu tu imunitu. A nejaké 4 roky dozadu som mu vyžiadala urobiť stery z nosa a nasli mu zlatého stafyloloka. Odkedy máme stafylokoka pod kontrolou (mastickou) tak sa mu laryngitia neobjavila, či to ale môže mať súvis vôbec neviem.

Ale pamätám si, mal 7 rokov a bola som tak zúfalá, ze som zvažovala, ze mu urobím tracheotomiu, aby sa nadýchol. Strašné niečo

agnes28
16. sep 2025
@anonym_autor

@agnes28 5r mala

@anonym_autor tak to je fajn, ono to ustupuje približne v 6 rokoch veku, potom už nemá laryngitida taký desivý priebeh

danieli
16. sep 2025

U susedov mavaju a ci ta potesim neviem, chalan ma uz 13 a obcas cca 1x rocne bud zachranka alebo priamo letia do nemocnice na detske, uz vedia povedat co potrebuju a daju ich dokopy aj bez hospitalizacie, ten mrazak tiez vyuzivaju, v zime na balkon, drzim palce, je to velky stres

anonym_c4e8a0
19. sep 2025

Viem, je to náročné - samy to poznáme... Syn naposledy skončil na kyslíku a sanitka prišla v hodine 12-tej... No treba sa spoľahnúť na to, že máte doma všetko potrebné na to, aby ste to spoločne zvládli... 🙂 Určite máte k dispozícii kortikoidy, ktoré sú pri záchvate jediná účinná prvá pomoc. 👍 Hlavne netreba stresovať a treba zachovať chladnú hlavu. 🩷