Laryngitída u batoľaťa: odporúčania na liečbu kašľa

novyzivot123
26. apr 2025

Ahojte, syn ma laryngitidu,vboli sme aj na pohotovosti aj u dr, dali nam cipky prednison keby nieco.
Davam kalicovy sirup a fenistil kvapky,ale dnes zacal velmi dusivo kaslat, vcera to bolo take to plechove kaslanie a dnes ked zakasle velmi dusivo ,sucho kasle. Moja otazka je ci mam davat stoptussin alebo nie?
Niekde pisu solmucol na vykasliavanie,ale ma zatial suchy kasel tak to asi nie,ci praveze ano aby sa spustil hlien?
Dr vravela stoptussin, na pohotovosti ze len fenistil a kalciovy sirup ake su vase skusenosti co ste si tym uz presli?
Dakujem

anavixy
26. apr 2025

Za mna stoptussin nie, solmucol vobec nie. Ked, tak tussin alebo este skor asi ten prednison by som dala, ked ma zachvaty kasla.

jazula
26. apr 2025

Ja som dávala Tussin. Nám Prednison vždy stačilo dať v ten prvý najhorší deň, čo ti k nemu povedali?

lucia13022023
26. apr 2025

Ako ho dusi? Nevie dýchať, lape po dychu? Nedávala by som ho len kvôli tomu, že sucho kašle ale v SOS prípade.

lossless
26. apr 2025

Davali sme Ditiaden cez den a Tussin pred spanim. Ked mal zachvat tak studeny vzduch pri otvorenom okne, cipky ked bolo velmi zle.

novyzivot123
autor
26. apr 2025

Dakujem , este sa chcem spytat ked bola teplota s akym odstupom sa moze dat nurofen sirup a priapdne ten prednison capik ? Ze co ak ma vecer teplotu dam sirup a dostane zachvat o hodinu nato,mozem dat prednison?

viestta
26. apr 2025

@novyzivot123 prednison mozes podavat nezavisle od liekov na znizovanie teploty. Prednison daj radsej skor, nez sa zacne dusit. A vetrat aby bolo v izbe co najchladnejsie, kludne otovorene okno celu noc, radsej teplejsie oblec

euka210
26. apr 2025

@novyzivot123 ja by som dala len fenistil a kvapky na suchy kasel.
Ja som mojim velmi lieky nedavala pokial kasel nie je fakt hrozny ci zachvaty kasla. Vzdy som riesila najviac tazke dychanie v noci...to bud otvorit okno, ist von, ked bolo velmi zle, tak som dala prednison.

lucia245
26. apr 2025

@novyzivot123 tymianovy krém z justu potierať dýchacie cesty. A inhalovat, ak znesie, to pomáha najviac.

novyzivot123
autor
26. apr 2025

@lucia245 dakujem ,a just produkty kde kupim, iba od poradcu?

jamidea
27. apr 2025

@novyzivot123 kalciovy siru ten zelenoruzovy je top. Ale to mozes len malo davat, nie napr.3x denne. No ten najlepsie uvolni tracheu. Mojmu malemu dokonca chuti, fuj inak strasny grc to je