Ako zvládne dieťa magnetickú rezonanciu hlavy bez anestézie?
Ahojte, mate pls niekto čerstvú skusenosti s MR bez narkozy? V akom veku to Vase deti zvladli? Nam bolo povedane, ze az od 12 rokov. Dcera ide mat 8, pripravujem ju na to uz dlhsie a rada by som vyskusala bez narkozy. Da sa niekde absolvovat MR bez narkozy aj v tomto veku?
Ahoj, moja dcérka bola ako 4 ročná, a zvládla to bez narkózy 🙏 ochotný vyskúšať to boli v Novamede v BB. Bola som ochotná aj zaplatiť koľko bude treba, len nech to skúsia, ale nechceli nič.
@lenicka298 Mala vysetrenie aj s kontrastnou latkou? Doktorka mi povedala ze jej stačí bez, ale ked som ju objednala na MR tak mi povedali ze to sa uvidi v priebehu vysetrenia
@lenicka298 Mala vysetrenie aj s kontrastnou latkou? Doktorka mi povedala ze jej stačí bez, ale ked som ju objednala na MR tak mi povedali ze to sa uvidi v priebehu vysetrenia
@alezia nám doktorka povedala, že bude treba, ale na MR usúdili, že netreba. Malú som pripravovala aj na kontrastnu látku...
@alezia prečo by ju nemalo zvládnuť bez nej ?
@ivicatolic Len preto, ze to trva 15-20 min a nemoze sa hybat. Ako pride mi to dost prehnane podstupovat celú torturu predoperacnych vysetreni kvoli MR, ktore vobec neboli. Myslim si, ze by to zvladla ale u nas to nechcu ani skusit :/
Syn bol ako skoro 8-ročný, o narkóze nebola vôbec reč, trvalo to hodinu, ale bola to otvorená MR v Piešťanoch.
@alezia prečo by ju nemalo zvládnuť bez nej ?
@ivicatolic dieťa sa tam nesmie pohnúť. V Rooseveltovej nám rovno povedali, že nebudú na nás míňať termín ak sa to nepodarí, a nevydrží ležať bez pohnutia. Že je to zbytočné plytvanie ich časom, keďže majú veľa objednaných. Tak, že buď ju uspia, alebo si mám nájsť a zaplatiť niekoho, kto bude ochotný. 🤷♀️
My sme boli pred Vianocami v NUDCH. 8r bez narkozy aj s kontrastom.
My sme boli pred Vianocami v NUDCH. 8r bez narkozy aj s kontrastom.
@anonym_83d4e7 Bolo to MR mozgu? Boli ste aj hospitalizovani alebo len na vysetreni?
My sme teraz nedávno boli na MRI vyšetreni mozgu s 11 ročnou a vôbec nedali slúchadlá išla tam a po 5 minútach mi ju hodili aj s papiermi že netoleruje MRI 🥺 ona povedala že ten hluk bol zlý len oni sa vôbec nesnažili ju vyšetriť slúchadlá alebo niečo aby vydržala tak musíme nanovo asi ísť znova čakať pol roka 🥺
My sme teraz nedávno boli na MRI vyšetreni mozgu s 11 ročnou a vôbec nedali slúchadlá išla tam a po 5 minútach mi ju hodili aj s papiermi že netoleruje MRI 🥺 ona povedala že ten hluk bol zlý len oni sa vôbec nesnažili ju vyšetriť slúchadlá alebo niečo aby vydržala tak musíme nanovo asi ísť znova čakať pol roka 🥺
@anonym_20afd6 to znie zle 🙁 ja som tetanik a mám dlhotrvajúce bolesti hlavy s podozrením na migrénu, ktorú spúšťa hluk. Mám ísť na MR mozgu a už pár dní sa odhodlávam objednať. Neviem ako zvládnem ten rachot, ako ležať bez pohnutia. Som už týždeň doma na PN v kľude a hlava ma stále bolí.
moja bola ako 3 rocna na Kramaroch a zvladla to bez pohnutia - MR mozgu a teraz aj 11 rocny. Ale tinedzeri su na seba haklivejsi. 8 rokov by to mohla dat.
@alezia pokial ta vie poslúchnut v stresových situáciách, tak by to mohli skúsiť. Ja osobne by som ju však dala uspať
@alezia Moja dcéra to zvládla výborne ako 5 a pol ročná. Je ale prirodzene skôr pokojnejšia povaha. Myslím si, že pomohol TRÉNING, ľahla na zem, odrátavala som jej postupne po 5 minútach a nesmela sa pohnúť. Na magnetickej som bola pri nej, dali mi stoličku k tomu tunelu. Bola som s ňou dohodnutá, že ju budem držať za nohu, nie je tam sama. A vždy po 5 minútach jemne stisnem. Keď bude mať za sebou 3 stisnutia,už len chvíľka a koniec. Ešte nás aj pochvalili, ako sme to fajn vymysleli a pekne sa to podarilo. Takže základ, nech vie, čo ju čaká, ako dlho, hluk atď.
Práveže moja trpí migrénou preto ten hluk jej vadil ale takto sa nemajú zachovať doktori mohli jej dať slúchadlá 🥺 a neurológ tiež mohol vedieť že pri migréne vadí hluk aj svetlo 🥺 takže jedine s anestéziou znova objednať nás musí neurológ

Ahoj, moja dcérka bola ako 4 ročná, a zvládla to bez narkózy 🙏 ochotný vyskúšať to boli v Novamede v BB. Bola som ochotná aj zaplatiť koľko bude treba, len nech to skúsia, ale nechceli nič.