icon

Ako zvládnuť alergiu na peľ u škôlkara?

juditoo
24. apr 2025

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať ako by som mohla postupovať v tomto prípade. Dcérke tečie noštek ( vodnaté). Včera bola bez problémov od rána v škôlke pred obedom boli vonku na ihrisku a následne mi p. Učiteľka volala aby som si prišla pre dcéru lebo ma plný nos. Ihneď som utekala. Mala som tušenie, že to bude alergia ale nemala som to potvrdene od lekára. Dnes som s nou bola u lekára spravili jej vyšetrenia. Dcéra nemá ani červené hrdlo. Pani doktorka mi dala potvrdenie, že môže ísť do škôlky že nie je infekčná je to reakcia na peľ. Pani učiteľka mi nechce potvrdenie prijať vraj jej to nestačí. Podotýkam, že toto nie je prvýkrát co mi dcéru poslala domov. Posiela mi ju domov s tým ze častejšie kýcha..raz mi volala že ma teplotu 37,8. Ihneď som utekala pre ňu osobne mi už povedala ze 37,6 aj keď mi v telefóne tvrdila iné. Prišla som domov ( bývam 5 min pešo od škôlky) odmerala som malej teplotu a mala 36 aj niečo . Samozrejme už celý týždeň v škôlke nebola . Za celú zimu bola 4 dni v škôlke lebo som sa ju bála dat do škôlky aj keď mala len trosku soplik . Ale to ze iné choré deti chodia do škôlky to je v poriadku .
Pridávam aj potvrdenie od doktorky . Ďakujem

Ako zvládnuť alergiu na peľ u škôlkara?
Strana
z3
maris5
27. apr 2025

Tu nejde o diagnozu. Dieta vysetril pediater a ten je dostatocne kompetentny, aby vystavil potvrdenie, ze dieta nie je infekcne.

Dieta by som ziadne odniesla v pondelok do skolky, ak neuspejes idem rovno za zriadovatelom.

Ucitelka nema pravo spochybnovat lekara.

bosorkabb
27. apr 2025

Veď pediater zhodnotil zdravotný stav pacienta. Vystavil potvrdenie a jasne píše že dieťa je schopné navštevovať MŠ. Má na to vzdelanie aj kompetenciu.
Učiteľka nemá prečo a ani kompetenciu spochybňovať lekára. Bodka.
Lebo nabudúce príde automechanik riešiť postup učiteľky a nesúhlas s jej stanoviskom ohľadne výučby a musíme uznať že má pravdu. Je to predsa to isté. To už sa učiteľke páčiť nebude.
A môžme takto postupovať kdekoľvek.

ema22270
28. apr 2025

Aj ti dala pani doktorka nieco na tu alergiu? Aspon fenistil? Ak ma realne nejake alergicke priznaky, je to fajn nejako podchytit. Synovi robili prve testy v 3 rokoch cca. A vyslo mu vsetko mozne aj pele, aj potraviny. Podla vysledkov sme vedeli co vyradit aj zo stravy.. aj co sa tykalo stravy v skolke.

andreaa1996
29. apr 2025
@ema22270

Aj ti dala pani doktorka nieco na tu alergiu? Aspon fenistil? Ak ma realne nejake alergicke priznaky, je to fajn nejako podchytit. Synovi robili prve testy v 3 rokoch cca. A vyslo mu vsetko mozne aj pele, aj potraviny. Podla vysledkov sme vedeli co vyradit aj zo stravy.. aj co sa tykalo stravy v skolke.

@ema22270 dostala zyrcet..a ale termin k alergolovi riešim 😊tak dúfam ze budeme mat čím skôr výsledky

Strana
z3