Ako zvládnuť asymetrickú brachycefáliu u bábätka?
Ahojte,
mám doma skoro 5 mesačne bábätko, ktorému bolo odporučené nosiť prilbičku.
Malinka ma torticollis navrhli nám aj vojtovu metódu, ktorú začíname cviciť o týždeň, avšak oveľa viac ma trápi prilba snažili sme sa malinku učiť na ňu postupne ale vždy keď ju ma na hlave neskutočne plače trápia nás totiž to aj zúbky malinka je celkovo veľmi nervózna a som rada keď si aspoň trošku pospi cez deň.
Preto sa obraciam na vás, je tu niekto kto nedával prilbu?
Napravilo sa to? Viem, že keď narastu vlasky tak to nebude vidno ale skôr sa obávam, že by mohlo dôjsť k tomu, že bude mat deformaciu tváričky?
Blbe komentáre si radšej nechajte, prechádzame si naozaj veľmi náročným obdobím kedy každá zmena ovplyvni deň a aj noc... snažila som sa postupne prilbu dávať takmer týždeň aj pol ale vždy to bol neskutočny plač a už naozaj neviem čo mám robiť...
Ak ide o velmi tazky stupen, ako pises, tak tam sa to naozaj same nevyrovna. A ze to nebude vidiet pod vlasmi je tiez blbost, ved nevies ake bude mat, ale aj keby ma kuceravu hrivu, tak to nemusi zakryt. Asi ju este mate len kratko, nie? Treba vydrzat, zvyknut si, aj ked absolutne chapem, ze lahko sa hovori… drzim palce, vydrzte, oplati sa to
V živote s dieťaťom bude veľmi veľa situácií, pri ktorých je jednoduchšie vzdať sa. Predstav si ale, že Tvoje dieťa bude musieť celý život znášať následky Tvojho rozhodnutia. Verím, že je to veľmi náročné. Ale bude to trvať len pár mesiacov. Čo je to v porovnaní s celým jej životom? Vlasy to isto nezakryjú
@annemaried nič sa jej same nevyrovná, ty chceš, aby mala krivu hlavu??? A možno z toho aj iny vážny hendikep??? Akože sorry, ale toto nemôžeš ako matka myslieť vazne👎👎👎
Keď bude chorá, budú jej musieť pichať kanylu, tiez povieš ze nie, lebo bude plakať? Ked si nebude chcieť dat odsat sopel, neurobíš to? Obe moje deti nosili helmicky, a zvykli si. Za mna to dokonca bolo najlepšie obdobie, pretože mali chránenú hlavičku a nemusela som sa báť, že si ju rozbiju.
ja len dodam, ze aj pri tej vojtovke je dost mozne, ze bude plakat (mame to za sebou so synom), ale musis to dat, lebo ten torticollis sa tiez sam nenapravi a ma to vplyv neskor v zivote. viem, naozaj viem, ze je to tazke, ale musis sa zatat a zvladnut to. prvy rok s babatkami je proste narocny a nevyspytatelny, potom uz bude lepsie.
ahoj my sme nosili takmer 2 roky, nasa musela na operaciu kedze mala zrastene lebecne svy. ja odporucam nosit, nasa mala aj deformitu čela a oci, vobec ich nevedela zavriet. takze urcite nosiť vobec to nebolo ak place nie je to z prilby. najhorsie bolo nasadzanie potom bolo ok. zo skusenosti cim skor sa da tym rychlejsia je liecba, boli maminy ktore nosili poriadne (teda ich deti) a za 2 mesiace mali ok. tu nejde len o vzhkad, ale ak ma tazku defirmitu, moze tlacit mozog a mat následky drzim palceky
Povedz si tak, že plakať by mohla aj bez prilby, ak jej idú zúbky, je to ťažké obdobie, deti sú plačlivé umrnčané.. prilbu bez ako váš každodenný doplnok, nie ako niečo čo môžeš/nemôžeš ale tak, že tu proste je a každý deň sa nosí bez výnimiek 🙂 držíme palce
Aj ja odporucam nosit nas mal len zlezanu hlavku kusok, preferoval jednu stranu - aj som s nim isla ku fyzio a cvicili sme vojtovku chvilu, prilbicku nenosil lebo doktorka hovorila stale ze to nie je take a vyrovna sa to. Ma teraz takmer 3 roky kuuusocek mu to vidim hlavne na cele. Cudzi si to nik nevsimne ale tiez ma to trapi ze som nemala dat na doktorku a ist sa spytat sama. Ak ju tebe odporucaju tak nie je o com. Tam by som neriskovala.
@annemaried ak ide o zdravie, treba ten plač vydržať, je to pre dobro dieťaťa predsa. Aj pri Vojtovce ti bude revat, ale cvičiť treba. Aj pri liekoch, keď ochorie, alebo pri odsávani soplov bude revat..
Ja som poznala jednu mamičku, čo svoje dieťa nech Ela vidieť plakať, tak necvicili vojtovku, a aj to tak dopadlo, malý má problémy ... Ale hlavne, že neplakal 🤦
@annemaried jednoznačne nosiť prilbu, nie je iná cesta, ako matka sa stretneš s veľa situáciami ktoré ti nebudú komfortne lebo bude plakať… taká no výhovorka to je. Treba sa zaťať a vydržať.

Je mi to velmi luto ze mate tazke obdobie. Myslim ze by bolo fer voci dietatu ist aj cez vlastny diskomfort a spravot co treba. Aj vojtovka, aj helmicka, aj raz bide treba zuby umyvat, aj lieky davat, aj sople odsavat. Raz ked daco treba preto aby som zabezpecil starostlivost o dieta, tak proste sa treba zatnut a spravit to. Suseda na toto zvykanie na helmu mala krasnu hlasku “raz ked si jej mala bude chciet ostrihat vlasy nakratko, aby sa na mna nepozerala jak na debila preco ma placatu hlavu a vyzera hrozne ked som s tym daco mojla este robit”