icon

Ako zvládnuť dlhodobú starostlivosť o často choré dieťa?

lenkasgt
9. sep 2025

Caute, uplne vazne by som sa chcela spytat na skusenosti. Ja si totizto neviem predstavit ako funguju ini rodicia. Nasa dcera ma 5,5 roka a stale je doma so soplami. V skolke je 2-3 dni a potom 2 tyzdne doma.
Doteraz sme to riesili tak ze som bola na skratenom uvazku a robila som z domu. Teraz som na druhej materskej.
Strazenie nemame, neviem si predstavit ze by som bola nonstop na OCR kebyze mam pracu do ktorej treba fyzicky chodit.
Zaroven naozaj neviem co s nou cele dni mam robit, je znudena a protivna. Realne jej nic nie je ale so soplami a plnym nosom mi ju do skolky nevezmu ani ju tam nechcem davat.
Ja neviem ci som ja uz nacisto blba, ale neviem prist na to, co robime zle 🙄

anjelicek26
9. sep 2025

Tak ale obehli ste alergologa, nosno-krcne, zmensit mandle, rurky do usi, poriadnu hygienu nosa preplachovanim, pomoc imunologa? Ono vy len platate symptomy, ale neodstranujete pricinu. Nemyslim to zle, ale musite trosku intenzivnejsie tlacit na pediatra.

anonym_3195ee
9. sep 2025

Tiez si myslim ze pricina bude niekde inde. Nie je mozne aby bola stale takto chora. Treba hladat co to sposobuje.

lenkasgt
autor
9. sep 2025
@anjelicek26

Tak ale obehli ste alergologa, nosno-krcne, zmensit mandle, rurky do usi, poriadnu hygienu nosa preplachovanim, pomoc imunologa? Ono vy len platate symptomy, ale neodstranujete pricinu. Nemyslim to zle, ale musite trosku intenzivnejsie tlacit na pediatra.

@anjelicek26 nie, pretoze ide len o sople. Cele leto, mesiac a pol nebola v skolke, chodila kade tade po vyletoch, nic jej nebolo. Akonahle pride do skolky tak ochorie a vlecie sa to.

anonym_c36c6c
9. sep 2025

@lenkasgt našťastie sme natrafili na učiteľky,čo ozaj sople neriešili
To už by sme ozaj všetky boli matky v domácnosti a jedli cestoviny so zaváraným džemom so špajzky

amelie2017
9. sep 2025

Moja dcera bude mat v decembri 8 a uz asi 3 roky ma nonstop sople. Alergia ok, mandle ok, vsetko ostatne ok. Nastastie zijeme v krajine, kde sa sople u deti nepovazuju na chorobu (ano, je to aj na skodu, lebo u niektorych deti tie sople ozaj su choroba, a mladsi si to odskace) a normalne chodila do skolky, teraz skoly. Bozuhial na Slovensku trpia zodpovedni rodicia za nezodpovednych. Podla mna si kazdy pozna dieta a vie, kedy su sople z choroby a dieta ma byt doma a kedy proste su.
V tvojom pripade by som skusila pobehat odbornikov a ak sa nenajde ziadny lekarsky dovod soplov, snazila sa u pediatra vybavit papier, ze moze chodit do skolky aj soplava.

anonym_2237a7
9. sep 2025

@lenkasgt moji dvaja prví mali všetky vyšetrenia. Brali aj lieky na podporu imunity aj keď im imunita vyšla dobre. A aj tak stále chorí. Prosto buď budeš mať prácu, ktorú budeš stíhať popri chorých deťoch ako homeoffice alebo budeš bez práce. Ja som robila v noci, víkendy, sviatky. Prosto stále mimo bežného režimu práce, len aby sme mali peniaze.

marianarem
9. sep 2025

@lenkasgt My sme na tom uplne rovnako s mojim rovnako starym. Uz som z toho tiez zufala a nema to konca. Tiez kym nejde do skolky tak mu nic nie je a moze chodit mhd-ckou, cestovat kade-tade, hocikde sa povala a nic. Len ta skolka. Dr. velmi neriesi, lebo ze lahke priebehy. Boli sme na ORL a robila mu IgE, to je vsetko.
Nas zachranuje jedine to, ze robime v rovnakej robote, kde mame ustretove vedenie, striedame sa, berieme home office, robime po veceroch, po vikendoch. Neviem, ako z toho von. Uz som na tie sople alergicka, maly samozrejme citi moju nervozitu a cele sa to zamotava.

deedol
9. sep 2025

U nas pomohlo pravidelne konvickovanie vzdy po prichode z ms a pripadne aj vecer v sprche

marlent
9. sep 2025

Ahoj,
My sme mali to iste.
Avšak mali sme odbehnute orl aj alergo.iniciovala pediatricka na základe castej chorobnosti.
Vybraté mandle, lieky na alergiu, na astmu kúpele 1x za rok pobyt pri mori na 3 týždne v lete.
Konvickuje od 3 rokov.
Nepomohlo nic.
Len prezit.
Nasli sme opatrovatelku ked bol maly moc chory a bol v tej akútnej fáze bola som s nim doma ja alebo muž.
Keď uz bol ok z choroby ale este nie na skolku rak bol nou.
Nič iné sa robiť nedalo