icon

Ako zvládnuť kiahne u 4-ročného dieťaťa?

nikol1288
12. feb 2025

Ahojte
Trasem sa od strachu. Dcerka ma vyse tyzdna kiahne, bola aj prechladnuta tak brala atb kvapky do nosa crp mala nizke. Kiahne ani nevieme ako presli par vyrazok jeden den svrbenie super. Dnes je unavena, malatna cela bleda ma 37 teplotu teraz kricala ze ju boli brusko a ze chce vracat. Nakoniec nezvracala ale len lezi a stale zaspava. Strasne aa o nu bojim ? moze to byt este nejaky prejav kiahni? vela sa trasiem takato nikdy nebola

andrea_82
12. feb 2025

Kiahne su velky napor na imunitu. Urcite to moze mat z nich. Ale ak mate pochybnosti, zavolajte na pohotovost a poradte sa s lekarom.

lucia147852
12. feb 2025

Môže sa aj vysypať v druhej vlne. Moja prekonala kiahne teraz a tiež jej bolo veľmi zle od žalúdka

nikol1288
autor
12. feb 2025

@lucia147852 uz sa aj vygrcala a hovori ze sa citi uz lepsie ale stale si pretiera oci a vyzera ze by spala prirom doteraz spala 2 hodiny co uz cez den nezvikne

choco6
12. feb 2025

Moji synovia akurát majú kiahne, keď som volala dr tak mi vravela ze môžu mať dokonca aj dnu v brušku ze sa nemám čudovať ak nebudú chcieť napríklad papať ze ich to môže bolieť 🤔

lucia147852
12. feb 2025

@nikol1288 kiahne sú veľká záťaž na organizmus. Nech spinká, to je dobre. Moja ma 8 a pri chorobe si pospi cez deň.

nikol1288
autor
12. feb 2025

@lucia147852 strasne sa bojim ked citam ze zapal mozgovych blan a podobne tak mam az husiu kozu

thirstymonk
12. feb 2025

@nikol1288 Skús, či dokáže položiť bradu na hruď, krútiť hlavou do strán bez problémov. Stuhnutosť šije je jeden z hlavných príznakov meningitídy, encefalitídy a podobných hrôzostrašných ochorení.

lucia147852
12. feb 2025

@thirstymonk Ako píše. Pohybat hlavou, ak dokáže dať bezproblémov bradu na hruď je to ok. Mala by stuhnutu šiju a veľké bolesti hlavy. Moju hlava bolela statočne. Ale po paralene to prešlo, tak dr povedala že ok. A nepodávaj ibuprofén, len paracetamol

glade22
12. feb 2025

Moji dvaja hneď po kiahnach chytili angínu...pri nej tiež v úvode deti mozu vracat