icon

Ako zvládnuť krvné odbery s trojročným dieťaťom?

16. dec 2024

Rano ideme na krvne odbery a vytery s 3r ohladom chlamydii,mykoplaziem a cierneho kasla.Bojim sa ci ho sestricka bude vediet naoichnut ked bude vystrajat ....

Ak niekomu vase dietatko vytrajalo ,zvladli mu odobrat krv?

Strana
z3
yanabella
17. dec 2024

Nasmu syncekovi sme priplatili a zobrali mu krv radsej z prstu ked mu robili celkovy krvny obraz, takzr su roznr moznosti. Alebo davaju este taku vibracnu vcelicku na rucku babatka vo odvadza pozornost

barbie2023
17. dec 2024

Tak ono to boli , jasné že dieťa si to nevie vysvetliť a bude cirkusovat. Na to sú zvyknuté v detských ambulanciach. Taký je život. 🤷 Keď rodič nestresuje tak aj to dieťa bude viac v pohode a aj keď zacirkusuje aj tak nebude mať taký stres z toho keď vidí,že rodič je v pohode.

klejkaez
17. dec 2024

Normálne na kolenách, zozadu mu ruky silno držím ...a zvládneme to. Do ruky vždy popri Tom dostane autíčko z čakárne

samik88
17. dec 2024

@vreckovka2 áno veď ja som napísala,že to bude len malé pichnutie. A nie strašiť dieťa,že to bude bolieť. Ono si nevie predstaviť aká bolesť to môže byť. Veď už trojročné majú za sebou veľa bolestivých pádov,tak vedia čo je to skutočná bolesť. Ale keď mu vy poviete,že to bude bolieť tak jasné ,že sa bojí a predstaví si veľkú bolesť. Treba ho upokojiť,že to len trošku štipne a to je všetko.

kiirkee
Autor odpoveď zmazal
deusa
21. dec 2024

No u nás to bolo prvýkrát fajn...vysvetlila som mu, ukázali sme si...tak kľudne sme vošli do ambulancie,ale u maleho je ten problém, že mu nie je vidieť žily, tak sestrička mu skúšala najprv do jednej ruky,potom do druhej, potom do žily na ruky a ani raz sa netrafila,od vtedy má traumu a branie krvi je preňho veľký stres...nepomáha ani uskladňovanie ani dohováranie,ani nič

Strana
z3