Ako zvládnuť mikroadenóm u dieťaťa?
Zdravím žienky. Dcére tento rok zistili Mikroadenóm hypofýzi.(Nezhubný nádor v hlave). Dcérka už má 3 roky . Strašne priberá, má už okolo 20kg nechodí, nerozpráva. Po neurologickej stránke má spomalený vývoj. Neviete mi poradiť čo mám robiť? Alebo nejakých špeciálnych doktorov ? Už som zúfalá 😞
U neurologa a neurochirurga ste boli?
@zuzana550 Ahoj mám adenóm hypofýzy sama a má ho aj môj syn (4r, zistené tento rok). Chodíme pravidelne na endokrinológiu ,kde mu berú krv a kontrolujú hormóny. Doktor odporučil každé dva roky magnetickú rezonanciu hlavy (ale to sa ešte dorieši podľa aktuálnych výsledkov). Na synovi ,ale nevidím nič nezvyčajného. Váha aj výška je primeraná veku, rozpráva ,neurologicky je v poriadku
@nina004 myslíte že musí mať potom dcéra nejakú vadu? Keď sa narodila a do 5mesiacov neplakala a mala žltačku hodnotu 470 ...
Potom neurologička jej zistila akurát na EEG že má spomalený vývoj ale epilepsia ani nič také jej neukazuje ..... A tento rok akurát jej zistili mikroadenom hypofyzy . Čítala som na internete že z toho sa môže aj priberať do rôznych častí tela ... Není vášmu synovi niečo ohľadom tému adenomu? Napríklad dcéra kíve s hlavou niekedy z jednej strany na druhú a neviem či to je z toho alebo čo v rom môže byť

@zuzana550 Ahoj mám adenóm hypofýzy sama a má ho aj môj syn (4r, zistené tento rok). Chodíme pravidelne na endokrinológiu ,kde mu berú krv a kontrolujú hormóny. Doktor odporučil každé dva roky magnetickú rezonanciu hlavy (ale to sa ešte dorieši podľa aktuálnych výsledkov). Na synovi ,ale nevidím nič nezvyčajného. Váha aj výška je primeraná veku, rozpráva ,neurologicky je v poriadku