Ahojte žienky nasla som si hrčku v pravom prsníku z vonkajšej strany pri bradavke bola som na chirurgii na sobotu pan doktor vravel ze tam nevidí žiaden nádor a ani cystu ze ma pošle do chir. poradne do nemocnice L.Pasteura v KE bola som tam pani doktorka ma pychla do prsnika a pohmatala do správy mi napísala fibrodenoma mammae vraj je to nezhubne ze sa nemám báť... vo štvrtok idem na príjem piatok mi to výberu a v soboty mo,em ísť domov mam neskutočný strach prečo to chcú vybrať a ako vedela ze je to fibrodenoma mammae keď ešte nemá výsledok? Ja neviem xi mi už šibe ale mne sa vidí ze ta hrcka už nieje taka ako bola keď som bola na sobotu bola viac hmatatelna hneď na dotyk teraz sa mi vidí ze je to menšie je pravda ze som mala menštruáciu keď som bola na Sono ďakujem za odpovede potešila ma a keď mi v KE ako mi vzala vzorku povedala ste mladá zdravá žena nebojte sa ale ja mam hlavu v šialenstvo.. bola som pri pani doktorke Blažejovej.
Verím, že to bude v poriadku a chápem tvoje obavy. Ale pychla?🤦
@mateson2004 biopsia sa to vola ja už tak rýchlo som písala ze aj s chybami .. teraz najmenej riešim také nepodstatne veci ... neprajem nikomu ten strach.
@kathy232 vybrali ti to práve preto, aby sa ti z toho náhodou nestal zhubný. Strach by mal každý. Po biopsii budeš vedieť na 100%, že je to nezhubné. Držím palce 🍀
@kathy232 z toho čo píšeš tak to bude v poriadku.Držím všetky palce🍀
@kathy232 prosim aka velka bola ta hrcka? akoze malinka ci aka
oni to uz vedia rozoznat. ja mam tiez fibroadenom. raz mi ho diagnsostikovali na sono, uz je to 5r. nikto nic nechcel vyberat, nikto nic viac neriesi. chodim na bezne preventivky.
@balerina2025
@balerina2025 1cm.
@kathy232 ja som ti tiez daco ale tak ci to je zlaza ci co neviem idem si pytat na sono..a teba to aj boli? mna bolia oba len ja uz asi idem do menopauzy
@fifina75 a teba tie prsia aj boleli?
@balerina2025 nie nič ma nebolelo, náhodne som si nahmatala jednu hrčku a na sone mi vraví že tam mám tri. Tie dve boli menšie preto som si ich nenahmatala.
@fifina75 aha a to boli tieto FA?
@balerina2025 fuu to neviem presne, ževraj tukové hrčky
@fifina75 aj tie sa musia vybrat? ci oni nevedeli co to je
@guudy no poznám aj také osoby, ktoré presne toto robia a ešte s radosťou. Tak ako aj pri cystách.. Niektoré sa dokážu vstrebať ale niektorí lekári by chceli hneď vyberať a rýpať do toho. Veľa záleží od pováh lekára a od jeho systému. Každopádne dúfam, že všetko prebehne v poriadku lebo verím, že pani musí mať neskutočný stres keďže všade každý straší s rakovinou. Ja rozumiem, že je to ochorenie ktoré je bohužiaľ viac na obzore...
@balerina2025 Biopsiu robili až po operácii, čiže nevedeli čo.tom presne je, len že je to nezhubne. A najväčšia mala cez 2cm
@fifina75 aha ato oni nevedia na mamo ci sone rozlisit ? som myslela ze hej
@kathy232 ja som si prešla podobne ako ty, domov som išla ešte v deň operácie (operovali má o 8 ráno a o 17 som už išla domov) viem ako sa cítiš ten strach a obavy sú neskutočne....