icon

Ako zvládnuť odmietanie ortézy u bábätka?

bublinka7115
11. feb 2025

Ahojte prosím má niekto skúsenosť že bábätko ortézu odmietalo? Čítala som iné diskusie a tam všade ako to deti dobre zvládali. My máme aktuálne druhú noc a on proste začne aj cez deň revat ako keby ho niekto rezal a chce si ju dať z hlavy dole a začne si ju úplne vyrvavat ze s ňou až hýbe . Prosím nejaké rady? Poprípade kto to mal podobne prejde to alebo bez šance a môžeme to rovno vzdať.
Malý má 8 mesiacov

andrejka1974
11. feb 2025

@bublinka7115 a na čo potrebuje ortezu na hlavu je po nejakom úraze , alebo prečo

bublinka7115
autor
11. feb 2025

@andrejka1974 helmicku , mala som to napísané v nadpise ale mk to automaticky upravip

bublinka7115
autor
11. feb 2025

@andrejka1974 kranio ortézu , prelezana hlavicka

puupava15
11. feb 2025

@bublinka7115 nás to nezvladol, plakal chudak tak az vracal, ja som to vzdala

bublinka7115
autor
11. feb 2025

@puupava15 a ako dlho ste to skúšali ?

andrejka1974
11. feb 2025

@bublinka7115 hlavička sa upraví sama netreba dieťa trápiť ak to nechce nedávajte je to teraz ako som počula trend lekárov to predpisovať aj kamarátka mala dávať a nedala sa nahovoriť s hlavičku ma krásnu

bublinka7115
autor
11. feb 2025

@andrejka1974 nič v zlom , vy budete asi staršia generácia však? Lebo robia skeny , nedávajú to každému ako si mnohí myslia, čakali sme 5 mesiacov s tým že spal na druhej strane od preležaniny a nepomohlo , neupravilo takže názory na helmicku nepotrebujem počuť. Potrebujem skúsenosti či si dieťa nakoniec zvyklo alebo to rovno vzdat. Dakujem

januska12323
11. feb 2025

@bublinka7115 tak závisí akú veľkú nerovnomernosť má, začala by som hodinou a pridávala podľa toho ako bude reagovať. Musíš si zvážiť za a proti, tvoje bábo to ešte nevie.

lalala94
11. feb 2025

Moja dcéra začala nosiť helmičku ako 8-mesačná. My sme veľmi dlho čakali na výrobu (dva mesiace). Ona si síce na ňu zvykla rýchlo, avšak niekoľkokrát bola tá liečba prerušená na niekoľko dní kvôli jej chorobám s horúčkami. Po poslednej chorobe, kedy bola bez helmičky týždeň a pol (mala celý čas teploty), sa mi už nepodarilo vrátiť jej ju späť. Ona si ju už dokonca vedela aj strhnúť, resp. ten suchý zips si odopínať a hýbať ňou (v čase prerušenia liečby mala takmer 11 mesiacov), jednoducho jej už vtedy vadila, bola aktívna a nevedela v nej už ani spať. Úprimne, je mi ľúto, že sme sa k lekárom nedostali skôr, tie helmičky najlepšie znášajú malé bábätká - 8-9 mesačné sú už čulé a aktívne, veľa s tým nenarobíš. V ortocentre mi povedali, že sa im to zvykne niekedy stať a sú deti, ktoré tú helmičku netolerujú vôbec, čiže to nie je úplne výnimočné. Mojej dcére sa časom hlavička jemne skorigovala, narástli jej vlasy, nie je to až tak vidno (ja to ale stále vidím). Držím palce.

bublinka7115
autor
11. feb 2025

@lalala94 ďakujem , rýchlo si zvykla to znamená že vôbec neplakala a hneď v noci s tým vedela spať či bolo na začiatku pár dní zlých?

bublinka7115
autor
11. feb 2025

@januska12323 tak už to má týždeň , začali sme presne tak .. teraz to už má mat celé noci

lalala94
11. feb 2025

@bublinka7115 začali sme postupne najprv počas dňa, potom denné spánky, a nakoniec nočný. Ona si zvykla rýchlo (v začiatkoch), ale potom ako sme jej to hore-dole prerušovali to už na konci nešlo a plakala, nevedela s tým zaspať, bola nespokojná a dávala si ju dole. U nás nemalo zmysel pokračovať.

jarkaslck
11. feb 2025

Ahoj, ja nemam skusenost s ortezou na hlavicku, nasa dcera ma ortezu (take sandale spojene tyckou) na nohach pocas spanku uz dva roky takmer. Absolutne chapem, ake je to pre teba tazke. Dcera to uz netoleruje tolko hodin, kolko by to mala mat. Robime to tak, ze nasadime a nechame kolko sa da. Ale zo zaciatku si tiez na to musela zvyknut. Drzte sa!

bublinka7115
autor
11. feb 2025

@jarkaslck ďakujem :(♥️

domka222
12. feb 2025

@andrejka1974 toto tvrdenie,že sa upraví. Si niekedy vôbec videla,ako zisťujú v akom stave je deformita? To nie je,že lekár pozrie a hneď predpíše kraniálnu. Tam sú špeciálne merania hlavy vyhodnotené počítačom. A nie,nedajú ju každému. Mojej po vyšetrení v plagiu povedali,že aj keď ju má zležanú, tak ten stupeň nie je na ortézu.

puupava15
12. feb 2025

@bublinka7115 4 dní a potom som to vzdala