Ako zvládnuť opakujúce sa choroby v materskej škole?
Dobrý deň, 2 roky pracujem ako učiteľka v MŠ a trápi ma jedna vec. Choroby. Keď som nastúpila som počítala aj s tým, že od deti chytím všetko možné, že si potrebujem vybudovať imunitu. Prvý rok som nejako zvládla, viac som bola chorá ako zdravá, reálne pár dni z mesiaca som bola “zdravá”, zvyšok katastrofa, stále chytene dutiny, strata hlasu, zapálene hrdlo, sople. Počas leta sa to ako tak ukludnilo no teraz od septembra je to znova katastrofa. Znova som v tom istom kolotoči. Urobila som minulý rok veľkú chybu, že všetky choroby som prechodila, nevylezala. Chodila som do prace chorá, veľakrát aj s teplotami pretože nebude stále niekto donekonečna zastupovať niekoho a tie pohľady kolegýň boli neznesiteľne. Lenže teraz takto po čase si uvedomujem že to takto ďalej nejde. Už teraz sa cítim príšerne a to je začiatok školského roka. Nevladzem pomaly stať ani na nohách nieto sa ešte “starať” o tie deti. O tom že deti chodia choré do škôlky nejdem ani písať, žiaľ u nás to nefunguje tak že keď ma dieťa on sople, otočia ho a domov. U nás bežne deti so zelenými soplami a kašľom navštevujú mš. Veľakrát sa aj stalo, že dieta malo v škôlke teplotu. A potom samozrejme sa nabrala aj učiteľka. Ako sa dá v takom stave pracovať? Tiež byt stále na PN sa nedá, dovolenky nie je toľko, aby sa ju dalo vziat. Som zúfalá, naozaj už zúfalá, nevladzem takto ďalej fungovať, cítim sa príšerne a reálne uvažujem nad tým, že zmením prácu. Tie ktoré máte podobnú skúsenosť, čo ste s tým robili? Vitamíny beriem, ale nijak mi to nepomáha. Antibiotika už odmietam do seba pchať.
@januska12323 ako som už spomínala, tu je človek rad že ma robotu v MŠ
Tak tu nepíš ako idú choré deti do škôlky keď to majú aj od teba .táto práca nie je pre teba keď si stále chorá .pekný deň
absolutne suhlasim s @januska12323 ...ja som choru ucitelku v nasej skolke este nestretla, rovnako ako chore deti (sem tam niekto kychne, zakasle, to je ine)...je to vecou zamestavatela ako si nastavi pravidla...ked citam, ze dieta s teplotou v skolke, az mi je zle...nevnimam ani casty vypadok uciteliek, na kazdom rodicovskom sa zdoraznuje, ze chore deti maju ostat doma
Autorka, ty chodis do prace chora, aby si si udrzala pracu. Tak isto rodicia davaju do skolky chore deti, aby si aj oni udrzali pracu.
ver mi, že nefunguje to všade tak!!!! Aj my to máme tak.... Lebo vraj je veľká konkurencia....(nemôžeme posielať deti domov so ,, soplíkom". A nič nezmeníš tým, že zmeníš škôlku- je to všade tak... Bohužiaľ.....
@michaela329 do sauny chodis aspon raz do tyzdna? A otuzujes sa studenou vodou kazdy den?
Tak máš 2 možnosti bus každému vyhovies a odtrpis si to alebo povieš dosť a nájdeš si prácu v normálnej škôlke iné ti neviem poradiť, 🤷
@gomak neviem. Kde žijete dievčatá ale v našej škôlky eto funguje presne tak ze s každým soplikom ide dieťa domov a možno práve preto je tam taky natresk lebo rodiča vedia ze s tam nemiesju zdravé a choré deti v konečnom dôsledku je tam minimálna chorobnosť...
Tak ja som z tých zlých učiteliek, ktorá posiela choré deti domov. Učím 20 rokov, po dvoch týždňoch v práci som PN 🤦🏻♀️ keď čítam diskusie urazených mamičiek, že soplík nie je choroba, dvíha sa mi adrenalín. Deti nevedia fúkať nos, vytierajú sople do rukávov, kýchajú všade a potom sa ma jedna maminka v inej diskusii opýta, či v triede vetrám a umývam deťom ruky 🤷🏻♀️ vzdávam sa..
Prajem ti kolegyňa skoré uzdravenie a neboj sa povedať mamičke, keď je dieťa choré.
Treba riešiť imunologa.
Ja mám 2 deti. Dcéra už školáčka, syn chodí do škôlky 3 rok a nebývajú chorý skoro vôbec. Ani nič neberú, sú len často vonku.
A to sa u nás žiaden ranný filter nerobí.
Deti tam bežne kašlú a soplia.
@joannita každý deň sa sprchujem v studnovej vode, saunu párkrát do mesiaca. Zas každý deň to ani reálne nie je pre bežného človeka. A veľmi dobre viem, ako komplikované je dostať sa z imunodeficitu po nástup do takej práce.

Tak si nájdi inú škôlku, kde nie je vedenie také s prepáčením sprosté. Chorý človek nemá byť v kolektíve a je úplne jedno či má 3 roky alebo 30.