icon

Ako zvládnuť psoriázu vo vlasoch u 12-ročnej?

majka137
5. mar 2025

Dobre ránko maminky,tie ktorých deti trpia psoriazov, chcem sa vás opýtať aké prípravky používate u vašich detí konkrétne na vlasy. Mojej dcére kožná lekárka diagnostikovali psoriáza odporučila nám šampón značky Vichy a tiež predpísala takú penu do vlasov problém je v tom ze ta pena sa ma nanášať 5 dní v týždni pričom sa jej nesmú umývať vlasy, uznajte dcéra má 12 rokov nemôže a nechce chodiť do školy s masňakmi na hlave.Dcére sa teraz ta psoriáza dosť zhoršila keďže dospieva no katastrofa. Co používate vy? Existuje niečo voľnopredajné nieco v spreji na výživu pokožky hlavy alebo ja neviem co s čím jej pomôcť. Ďakujem za každú radu

sweet20
5. mar 2025

@majka137 keby si ju ospravedlnila na 5 dni aby sa jej to vyliecilo? Podla mna je to dolezite co povedala doktorka.. moja mamka tiez toto ma ale po tej vodicke sa mohli umyvat vlasy... mne by bolo prednejsie aby to preslo .. ked hovoris , ze sa jej to zhorsilo

majka137
autor
5. mar 2025

@sweet20 to sme už skúšali keď marodovala tak som jej dala tu penu lenže 1 týždeň je strašne málo trebalo by aspoň mesiac dva vkuse užívať toľko zo školy vynechať nemôže

sweet20
5. mar 2025

@majka137 aha, chapem... tak snad ti niekto poradi 😊

ina2405
5. mar 2025

@majka137 dohodnúť sa na individuálnom pláne v škole na ten mesiac? Ja by som to skúsila, keď existuje liečba, ktorá by jej mohla pomôcť.

tinkavvv
5. mar 2025

@majka137 skincap sampon ste neskusali? Ja mam psoriazu len na kolenach, ale tento krem velmi dobre zabera. A maju aj sampon, tak by som skusila.

nin12345
5. mar 2025

@majka137 skus dcere vysvetlit ze ma zdravotny problem a je v poriadku ked bude kvoli liecbe chodit do skoly istu dobu s mastnymi vlasmi, moze skusit spravit ulizany copik. Zdravie je prednejsie nez kto si co pomysli. Tiez som na zakladnej mala spoluziaka s psoriazou vo vlasoch a daval si na to taky husty biely krem ktory bolo riadne vidno a nikto sa mu nesmial vedeli sme ze ma zdravotny problem.

nika23t
5. mar 2025

@majka137 neviem, či je to vhodné pre deti, ale šampón Clobex je veľmi účinný. S receptom stojí okolo 4-5 e, nanesie sa na pokožku, 20 min pôsobí a potom umyť vlasy. Je to ale kortikoidny šampón. Skús sa opýtat dr a vyskúšať. Rozdiel cítiť a vidieť už pri druhom použiti.

majka137
autor
5. mar 2025

@tinkavvv ďakujem za radu vyskúšame

majka137
autor
5. mar 2025

Ďakujem vám všetkým veľmi pekne za rady, určite zdravie je presnejšie ako to kto si co hovorí ci myslí a tak sa aj zariadime.

tulipanik12
5. mar 2025

@majka137 psoriáza je autoimunitné ochorenie a hlavne vec zvnútra, keď bude staršia (aspoň myslím,že deťom by to neaplikovali) skús jej vybaviť injekcie Metotrexátu, môj otec mal psoriázu vo vlasoch a po týchto injekciách mu to zmizlo raz a navždy

jarvisstyle
6. mar 2025

ak je možnosť tak 2x do roka k moru aspoň na týždeň a žiadne predražene peny nepotrebuješ, čo je to vôbec za sajrajt keď sa to nanáša 5 dní v týždni bez možnoti zmytia.

erickatt
6. mar 2025

@majka137 urcite smrdaky, dokazu tam ,,zazraky". Decka beru cez prazdniny

betulinka1
6. mar 2025

@majka137 ja som mavala v puberte. Vacsinou ked bol vacsi nápor pisomiek. Tak sa prejavoval stres. Potom sem tam na VS. Mne vtedy v puberte niekto poradil, nebol este internet, aby som nechala premastit hlavu. To znamena, ze aspon 3 tyzdne neumývať. Tak sme to s mamou spravili tak, ze cez prazdniny v zime, som si vlasy 3 tyzdne neumyla. A ono to vazne zabralo. Potom som mala pouzivat šampón Head & Shoulders. Fungovalo to. Potom uz ked sa sem tam objavila nejaka chrastička, tak hned som davala šampón a vzdy pomohol.