icon

Ako zvládnuť soplíky a nechutenstvo u novorodenca?

melissa_19
25. jan 2025

Ahojte, mám doma 3 tyzdnove bábätko a začali jej sopliky odsavam a vytirram libenarom. Stále mi spinká teplotu nemá dnes kakala 3 krát aj píla mliecko ale uz asi 4 hodiny do nej neviem moc dostať (20ml) bojím sa že skončí v nemocnici... máte s tým niekto skúsenosti

nika23t
25. jan 2025

@melissa_19 s trojtyzdnovym bábätkom volaj na pohotovosť a nechaj si poradiť.

anavixy
25. jan 2025

4h nie je vela… normalne ponukaj a ak ste neboli u pediatra este s tymto soplikom, tak v pondelok urcite. 3t su dost skoro na prvu chorobu. Ak by bol problem - nepapala by, znamky dehydratacie - prepadnuta fontanela, malo pocikanych plienok, horucka, tak treba ist na pohotovost hned.

melissa_19
autor
25. jan 2025

Boli sme na pohotovosti vraj ma dychanie čiste ale ma soplik chrapči neviem som na dne v pondelok ideme k našej pediatricke

nyphadora
25. jan 2025

@melissa_19 libenar sa ma strieknut do nosa, aby sa preplachol. A volaj pediatricke v pondelok, ak sa nezlepši. A keď mas strach, ze malo papa, skus ho odvažiť, ak nebude chudnuť ale vahu si držať je to ok - kym ma sopel.

nika23t
25. jan 2025

@melissa_19 neboj sa, deti s týmto rastu. Len to, že je také malinké ešte. Viem, že sa to nedá ovplyvniť, ale ja som svoje deti prvé mesiace drzala od chorých ľudí aj od preplnených miest. Teraz sú virózy rozšírené. Takýchto viróz ešte bude... Keby mal plný nos, len odsavaj soplik, neboj sa toho. Bábätko nevie piť s plným nosom. Ale určite si dostala rady aj na pohotovosti.Prajem skoré uzdravenie.

anavixy
26. jan 2025

Na dne urcite nemusis byt, bude aj horsie. 🙃
Davaj morsku vodu, odsavaj ak sa da - nie vysavacom, ale ustnou odsavackou staci. Ak by mala upchaty nos, tak mozes dat Nasivin (ten kvapkaci vhodny od narodenia). Mozes davat aj inhalovat vincentku, staci dat masku/naustok inhalatora blizko k nosteku babatka, aj pocas spanku. Papat ponukaj, je uplne v poriadku, ked bude pit menej a castejsie. Sleduj znamky dehydratacie ako som uz pisala hore. A nezufaj.

nika23t
26. jan 2025

@anavixy odsávačka na vysávač urobí oveľa lepšiu a rychlejsiu službu. Ústna odsávačka sú zbytočne vyhodené peniaze. Mám odskúšané , viem o čom píšem.

anavixy
26. jan 2025

@nika23t u novorodenca urcite nie. Tiez mam odskusane a ustna je uplne dostacujuca za mna aj u rocneho dietata. Ale tu sa bavime o 3t novorodencovi.

nika23t
26. jan 2025

@anavixy stojím si za svojim. Odsávačka na vysávač je lepšia, účinnejšia a hlavne za tri sekundy urobí svoje. Ako u novorodenca, tak u starších detí.

melissa_19
autor
27. jan 2025

Čo sa týka vysávača sa bojím ma to dosť silný ťach na novorodenca si myslím

nyphadora
27. jan 2025

@melissa_19 tak vysavač vieš regulovať, minimalny ťah a otvoriť vzduchovu poistku čo je na ručke a k tomu odsavacka, tak to je skoro ziaeny ťah a sopel vyjde von, skus to prv na sebe.